Новини, в яких згадується Пол Томас Андерсон

26 березня 2022,  22:46 | Нагороди та премії

Вже завтра, в ніч з 27-го на 28 березня, у Голлівуді відбудеться 94-а церемонія нагородження престижної кінопремії «Оскар», де буде названо Найкращий фільм 2021 року за версією американських кіноакадеміків. І на це звання цього нагородного сезону претендує 10 дуже різних фільмів.

Читати далі...
4 серпня 2020,  15:40 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Культовий режисер Пол Томас Андерсон покликав в свій новий проект, події якого будуть розвиватися у 1970-х роках, зірку оскароносного мюзиклу «Народження зірки» Бредлі Купера.

Читати далі...
5 березня 2018,  03:16 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

У Голлівуді завершилася 90-а церемонія нагородження «Оскар». Дізнайтеся, хто пішов цієї ночі додому із золотою статуеткою.

Читати далі...
24 січня 2018,  02:33 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Романтичне фентезі «Форма води» принесло мексиканському режисерові Гільєрмо дель Торо відразу 3 номінації на «Оскар».

Читати далі...
30 грудня 2017,  17:21 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Деніел Дей-Льюїс закохується в Вікі Кріпс в другому трейлері драми Пола Томаса Андерсона «Примарна нитка».

Події фільму розгортаються в Лондоні в 50-х роках і розповідають про успішного кутюр'є Рейнольдсв Вудкокв (Дей-Льюїс), який одягає членів королівської сім'ї, зірок кіно, спадкоємиць і світських левиць. Він вважає себе переконаним холостяком, але його життя змінюється після знайомства з молодою, вольовою жінкою Альмою (Кріпс), яка стає його музою і коханою.

«Примарна нитка» претендує на 2 «Золотих глобуса». Дивимося повний список номінантів на премію «Золотий глобус-2018»

24 жовтня 2017,  00:22 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Кінокомпанія Universal Pictures поділилася першим трейлером нової драми видатного режисера Пола Томаса Андерсона «Примарна нитка». У ній володар 3 премій «Оскар» Деніел Дей-Льюїс втілює успішного кутюр'є зі складним характером і блискучим талантом, який в 1950-х роках отримує замовлення від еліти британського суспільства, включаючи королівську сім'ю.

У фільмі також зіграють Леслі Менвілл, Камілла Разерфорд та Вікі Кріпс. У світовий прокат «Примарна нитка» вийде в грудні.

23 травня 2017,  22:59 | Статті | Автор: SpaceMonkey

Ви вже встигли подивитися «Чужий: Заповіт»? Навіть якщо ні, вам напевно буде цікаво прочитати статтю про створення цього фільму:

У космосі ніхто не почує вашого крику. Пройшло майже чотири десятиліття, а ці слова все ще залишаються синонімом величезної, неослабної сили шедевру футуристичного жаху Рідлі Скотта «Чужий». І от батько культової саги знову повертається в світ, який він створив, щоб досліджувати його найтемніші куточки з фільмом «Чужий: Заповіт», новою пригодою, що захоплює дух та розширює рамки жаху R-рейтингу.

Читати далі...
6 червня 2016,  17:43 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Звезда «Иллюзии обмана 2» Дэниэл Рэдклифф назвал пятерку кинематографистов, которые его вдохновляют. И в ней оказались Уэс Андерсон и братья Коэны.

Читати далі...
2 липня 2015,  11:58 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Багаторазовий номінант на премію «Оскар» Пол Томас Андерсон пише сценарій для рімейку казки «Піноккіо» з живими акторам, де Роберт Дауні мол. виконає одну з головних ролей.

Також існує можливість, що Андерсон стане режисером проекту.

Над сценарієм до нового «Піноккіо» вже попрацював Майкл Мітнік, який адаптував «Присвяченого».

Роберт Дауні мол. разом з дружиною-продюсером Сьюзан Дауні також будуть продюсувати нову адаптацію казки, де актор планує зіграти батька-творця Піноккіо Джеппетто. Повідомляють, що він вже давно планував такий фільм, але почав активно займатися проектом саме останнім часом, коли діснеївські римейки відомих мультфільмів з живими акторами стали дуже популярними і приносять гарний прибуток.

Тільки даною казкою займається студія Warner Bros., а не Disney. Раніше була можливість, що «Піноккіо» зніме Тім Бертон, але тепер режисер працює над рімейком «Дамбо».

Андерсон найбільше визнання отримав саме завдяки своїм сценаріям, написаним до таких фільмів: «Ночі в стилі бугі», «Магнолія», «Нафта». В минулому році вийшов його «Вроджений пророк» з Хоакіном Феніксом, за який режисер отримав номінацію на «Оскар» за Кращий адаптований сценарій.

15 січня 2015,  19:41 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Сегодня в прямом эфире Американская академия кинематографических искусств и наук объявила долгожданных номинантов на премию «Оскар». Кто же из них спустя месяц станет обладателем золотой статуэтки?

На Лучший фильм претендуют сразу 8 кинокартин. Сюрпризов среди номинантов оказалось немного, например, Брэдли Купер, номинирующийся в категории Лучший актер за «Снайпера», хотя его обошли другие награды. Композитор Александр Депла умудрился быть номинированным дважды в этом году: за свою музыку к фильмам «Отель «Гранд Будапешт» и «Игра в имитацию». «Стрингер» же получил всего одну номинацию за Лучший оригинальный сценарий.

По 9 номинаций получили «Бёрдмэн» и «Отель «Гранд Будапешт», включая за Лучший фильм, Лучшего режиссера и Лучший оригинальный сценарий. Им в спину дышит «Игра в имитацию», упомянутая в 8 категориях и обеспечившая Бенедикту Камбербэтчу его первую номинацию. Неожиданно по 6 номинаций получили «Отрочество», которое недавно получило «Золотой глобус» и является одним из лидеров этого наградного сезона, и «Снайпер», который до этого момента редко упоминался и номинировался в столь многих категориях.

Фильмы «Одержимость», «Вселенная Стивена Хокинга», «Охотник на лис» и «Интерстеллар» получили по 5 номинаций.

Ведущим церемонии в этом году будет Нил Патрик Харрис.

Читати далі...
5 грудня 2014,  17:09 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Національна рада кінокритиків США (National Board of Review) оголосила, який фільм на її думку є кращим, а хто стали кращими режисером, акторами і актрисами минаючого року, також вибравши десятку кращих художніх фільмів, кращі фільми іноземною мовою і краще документальне та незалежне кіно, що вийшло в 2014 році.

Кращим фільмом стала кримінальна драма режисера Джей Сі Чендора «Найжорстокіший рік», яка розповідає історію амбітного іммігранта, що старається захистити свій бізнес і свою сім'ю в Нью-Йорку в 1981, який назвали найнебезпечнішим роком в історії міста. NBR не забув відзначити і гру обох акторів, які виконують в «Найжорстокішому році» основні ролі, Оскара Айзека і Джесіки Честейн.

Звання кращих актора і акторки також отримали Майкл Кітон і Джуліанна Мур за головні ролі у фільмах «Бёрдмен» і «Все ще Еліс».

Кращим режисером став Клінт Іствуд за військово-біографічний екшен «Американський снайпер».

Читати далі...
10 листопада 2014,  15:31 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

За п'ять днів прокату нового науково-фантастичного творіння Крістофера Нолана «Інтерстеллар» про нього з'явилася маса листяних рецензій, але кінофільм зумів вразити не тільки простого глядача і кінокритиків, він припав до душі і таким відомим режисерам, як Квентін Тарантіно і Пол Томас Андерсон.

Квентін Тарантіно в своєму недавньому інтерв'ю для «The Guardian» порівняв Нолана з Тарковським і Маліком:

Уже довгий час ніхто не уявляв такого масштабного бачення речей. Навіть елементи, той факт, що все навколо покрито пилом, і що вони живуть в цьому запиленому котлі, оповитою пилом частині світу. Це практично те, що очікуєш від Тарковського і Маліка, а не від науково-фантастичного пригодницького фільму.

А Пол Томас Андерсон ще місяць тому, на прем'єрі своїх «Вроджених вад», що відбулася в рамках 52-го Нью-Йоркського кінофестивалю, жартуючи, вніс свою лепту в рекламу «Інтерстеллар» та на підтримку Нолана:

Він зробив красивий фільм, якщо хтось буде дивитися «Інтерстеллар», коли він вийде. Я просто намагаюся замовити за нього гарне слово, він відмінний режисер; а то ви швидше за все не чули про цей фільм. Підтримайте цього режисера. Але не валяйте дурня, підіть і подивіться його в IMAX.

Самостійно оцінити «Інтерстеллар» ви вже можете з (6 листопада в українському прокаті).