Новини, в яких згадується Стенлі Кубрік

9 листопада 2019,  04:09 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Культовий фільм Стенлі Кубрика «Сяйво», де Джек Ніколсон божеволів в зловісному готелі «Оверлук» і намагався вбити свою сім'ю, давно є класикою жанру жахи і однією з найкращих екранізацій романів Стівена Кінга всіх часів. У 2013 році Кінг написав до нього сиквел «Доктор Сон», і ось через не так вже й багато часу роман був перенесений на великий екран. Він розповідає вже про дорослого Денні, сина схибленого Джека Ніколсона, який володіє надприродним «даром» бачити монстрів. Тож як там поживає наш Денні? Ще не зійшов з розуму, як батько?

Читати далі...
18 жовтня 2016,  12:19 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Звезда «Цельнометаллической оболочки» Винсент Д'Онофрио поделился закулисной фотографией со съемок фильма со Стэнли Кубриком и теплыми словами об этом выдающемся режиссере.

Читати далі...
24 червня 2016,  12:22 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

В честь выхода одной из самых ожидаемых научно-фантастических кинокартин этого лета «День независимости Возрождение» представляем десятку любимых фильмов этого жанра от ее режиссера Роланда Эммериха.

Читати далі...
12 грудня 2015,  16:13 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Джеймс Кэмерон не любит списки, но сайту Rotten Tomatoes однажды удалось посадить его за стол и заставить выбрать пятерку любимых кинокартин. Мы отыскали этот любопытный список на пыльных просторах интернета, и решили, что было бы весьма познавательно ознакомиться с фильмами, которые вдохновляли и возможно продолжают вдохновлять одного из революционных режиссеров современности.

Читати далі...
5 листопада 2014,  14:11 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Культова науково-фантастична кінокартина Стенлі Кубрика «Космічна одіссея 2001 року», яка надихнула свого часу новий виток розвитку кінематографа, тепер отримає продовження у вигляді міні-серіалу, яким особисто займеться інший відомий режисер, який досяг успіху в цьому жанрі, Рідлі Скотт.

З офіційної заяви Рідлі Скотта: 

Я завжди був прихильником екстраординарної серії романів «Космічна одіссея» Кларка і, звичайно, адаптації «2001 року» Стенлі Кубрика. Я дуже радий, що стану частиною того, щоб принести цю спадщину глядачам і продовжити велику кінематографічну традицію, як і заслуговує ця історія і її творці. 

Міні-серіал «Фінальна одіссея 3001 року» буде заснований на однойменній книзі британського науково-фантастичного письменника Артура Чарльза Кларка, що вийшла в 1997 році і є четвертим і останнім романом у цій серії. Вийде він на американському телеканалі «SyFy», який подарував глядачеві такі серіали, як «Таємниці Хейвена», «Зоряний крейсер Галактика», «Виклик» і «Бути людиною». Сценаристом серіалу, який буде адаптувати книгу Кларка, буде Стюарт Бітті, відомий завдяки своїй роботі над «Піратами Карибського моря». 

Раніше кіноадаптація Кубрика отримала продовження у вигляді «Космічної одіссеї 2010», знятої в 1984 році режисером Пітером Хайамсом. Фільм не став популярним, але йому вдалося отримати цілих 5 номінацій на «Оскар». 

Проект Рідлі Скотта знаходиться зараз в стадії пре-продакшну, тому дата його прем'єри поки не відома. Імовірно він вийде в 2017 році.