Рецензії, в яких згадується Том Гарді

Рецензія на фільм «Веном 2: Карнаж»
Бунтуючий симбіот і його сага про Тараса Бульбу
13 жовтня 2021,  20:35 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Коли Веном повернувся на великі екрани в новому вигляді у фільмі 2018 року, де його «домом» став сам Том Гарді, критики поставилися до цього прибуття прохолодно, але глядачі з лишком це компенсували, полюбивши кровожерного паразита з іншої планети, який, незважаючи на декілька рядів гострих зубів і свою любов до людського мозку, показав, що володіє добрим серцем. Тоді «Веном» став одним з найуспішніших фільмів, заснованих на коміксах Marvel, зібравши в рази більше, ніж перші сольники Тора і Капітана Америка, і став не менш популярним, аніж його знаменитий ворог з коміксів Людина-павук. І ось наш улюблений симбіот повертається в своєму другому фільмі «Веном 2: Карнаж», де він зіткнеться зі ще одним легендарним симбіотом, якого звати, як ви вже здогадалися, Карнаж...

Читати далі...
Рецензія на фільм «Капоне»
Куди пропадають знамениті гангстери
3 червня 2020,  01:05 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Сумнозвісний мафіозі Аль Капоне жив в першій половині 20 століття, але по сьогоднішній день залишається однією з найбільш легендарних фігур в кримінальній історії нашого світу та головним натхненником фільмів про гангстерів. Про нього самомуго вже було знято чимало фільмів, найзнаменитішим з яких є оскароносний байопік Браяна Де Пальми «Недоторканні» з Робертом Де Ніро в ролі Капоне, що вийшов на екрани в 1987 році. А в наш час, надихнувшись останнім роком життя знаменитого гангстера, режисер Джош Транк представляє свій фільм про цього чиказького мафіозі з гучною назвою «Капоне».

Читати далі...
Рецензия на фильм «Веном»
Том Харди и его кровожадный паразит
5 жовтня 2018,  03:43 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

После ошеломительного успеха «Дэдпула» Голливуд принялся искать нового антигероя, о котором можно снять отдельную франшизу, и трилогия Сэма Рэйми «Человек-паук» подсказала компании Sony Pictures, что стоит дать второй шанс кровожадному Веному. В этот раз они решили сделать его историю отдельной от истории Питера Паркера, а на роль репортера Эдди Брока пригласили номинанта на премию «Оскар» Тома Харди. И в результате получилось неординарное супергеройское кино, которое снято в духе хоррора с элементами черной комедии.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Легенда»
Кто такие братья Крэй?
2 жовтня 2015,  15:13 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Американських гангстерів знає весь світ. Аль Капоне, Джонні Діллінджер, Бонні Паркер і Клайд Берроу, Бутч Кессіді, Френк Костелло... Цей список можна продовжувати і продовжувати. Але, виявляється, Європа, а точніше, її тихий Туманний Альбіон, також може похвалитися відомими злочинцями, зловити яких мріяли поліцейські зі Скотленд-Ярду. Знайомтеся, брати Реджі і Ронні Крей...

Ґрунтуючись на книзі Джона Пірсона «Зліт і падіння братів Крей», Брайан Хелгеленд переносить на великий екран історію про близнюків-гангстерів, котрі заправляють лондонським Іст-Ендом в 1960-х роках. Якими тільки брудними справами не займалися брати Крей, але незважаючи на всі їх проблеми з конкурентами і законом, в кінці головною проблемою для кожного з них, особливо для Реджі, залишався його брат.

«- Навіщо ти його вбив?

- Бо не можу вбити тебе.»

Що в першу чергу звертає на себе увагу в «Легенді»? Звичайно ж, Том Харді відразу в двох головних ролях. І знайомлячись з його героями, Реджі і Ронні Креями, моментально розумієш, чому режисер не взяв на ці ролі двох справжніх братів-близнюків. Харді майстерно залазить в голову кожного з них і створює окремих, різних, але таких залежних один від одного людей, які обрали життя поза законом. Дуже цікаво спостерігати за їх відносинами, в яких любов тісно сплітається з ненавистю, особливо, коли Реджі намагається побудувати свою власну сім'ю. Ось воно – справжнє роздолля для психолога.

/movie/61192_Legend/shots/?photo=367217

Харді тут роздвоївся, наскільки тільки зміг. Незважаючи на всі недоліки фільму, його гра – це те, що в «Легенді» незаперечно незрівнянно. Навіть зараз, коли пишу про це, хочеться згадати «того другого актора», який втілив брата Реджі. Але його немає, це все той самий єдиний і неповторний Том Харді, який зумів розчинитися в Реджі, а потім знову розчинитися в Ронні. Мабуть, Ронні з його психологічними відхиленнями і нападами люті у Харді вийшов навіть цікавішим. У всякому разі, у фіналі саме до Ронні лежить серце.

Щастя і нові складності в життя Реджі приносить дівчина Френсіс, чия любов змінює багато чого, але не в кращу сторону. Делікатна і ніжна Емілі Браунінг, якій дуже йдуть зачіски і вбрання 1960-х, в'яне на наших очах по мірі розвитку їх відносин з Реджі Креєм. Її Френсіс наївно вважає, що з нього можна зробити чесну людину, поступово перетворюючись з юної красуні в нещасну тінь, яка страждає від депресії. Ех, Френсіс, Френсіс, треба було слухати маму. Хоча, як тут встояти перед чарами заможного красеня Реджі, який знає, як справити враження на дівчину? Взяти б, наприклад, ту сцену, де він робить їй пропозицію, – це найромантичніший момент в кіно цього року. Але на противагу їй буде під кінець тут і інша сцена...

В другорядних ролях «Легенди» можна побачити таких відомих британських акторів, як Терон ЕджертонПол БеттаніКрістофер Екклстон і Колін Морган. Але на їх персонажів Хелгеленд, здається, зволів в основному не звертати ніякої уваги. Особливо урізали значимість детектива Ніппера Ріда, якого втілив Екклстон. Саме він довгий час працював над тим, щоб посадити братів Крей за ґрати, і йому це вдалося. Тут же Ріда знизили до декількох пересічних сцен. Не зовсім ясно, навіщо на таку роль взяли Екклстона. Хоча інакше його герой був би зовсім непомітним.

«Легенда» є фільмом про гангстерів, але не гангстерським фільмом в класичному розумінні. Ера «Хрещеного батька» і «Обличчя зі шрамом» пройшла і навряд чи повернеться. Але, здається, Хелгеленд і не прагнув зняти гангстерську сагу про братів Крей. Він створив незвичайний, сучасний драматичний байопік, де, зрозуміло, присутні елементи гангстерського життя, як перестрілки, бійки, грошові операції і криваві вбивства, але він більше прагне залізти в голову до Реджі і Ронні, намагаючись виловити їх внутрішніх демонів і показати їх нам.

Місцями в історії братів Крей режисер активно використовує фарс, особливо коли це стосується їх роботи, приправляючи їх угоди кривавим чорним гумором в дусі анекдотів Квентіна Тарантіно і графічно кривавою жорстокістю. З цієї точки зору, сцена в барі, куди брати удвох і без зброї прийшли на стрілку, знята ідеально. Тут ще є парочка таких епізодів, які одні глядачі будуть дивитися з відкритими від шоку очима, а інші затиснуть очі міцніше і глибше втиснуться у своє крісло. Адже Реджі і Ронні Крей повністю виправдовують своє звання перших злочинців лондонського Іст-Енду свого часу.

Схожі зовні і злочинні всередині, брати Крей прагнули отримати все і були готові ні перед чим не зупинятися. Але оскільки один з них не думав про наслідки, а другому постійно доводилося підчищати злочинні промахи брата, то їх падінню просто судилося опинитися ще більш стрімким, ніж їх зльоту.