Рецензії, в яких згадується Леонардо Ді Капріо

Рецензія на фільм «Не дивіться вгору»
Божевільна сатира про наші божевільні часи
18 січня 2022,  02:25 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Світова пандемія, спричинена вірусом COVID-19, назавжди змінила наш світ, перевернувши життя кожного з нас із ніг на голову. І, звичайно, оскільки мистецтво часто є імітацією та відображенням реального життя, ця вельми апокаліптична тема швидко знайшла своє відображення в телесеріалах, оскільки телебачення завжди швидше реагує на все, що відбувається у світі, ніж кінематограф. Багато серіалів за останні пару років по-своєму розповідали про життя в розпал пандемії, тоді як кінематограф в основному намагався випустити в кінотеатри ті фільми, що були зняті ще до того, як наше життя перевернулося, або ж повністю ігнорували наявність пандемії, залишаючи її за кадром і пропонуючи глядачам втечу від реальності в чудовий та казковий світ, де все, як і раніше, добре та просто. А потім за справу взявся лауреат премії «Оскар» Адам МакКей і написав геніальний сценарій, в якому пандемію коронавірусу він замінив метафорою комети, що збирається знищити все життя на Землі. І в результаті на світ з'явилася блискуча й глибока сатирична стрічка «Не дивіться вгору» з акторським складом, якому позаздрить сам Квентін Тарантіно.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Антебеллум»
Коли остання плантація перетвориться на попіл
17 вересня 2020,  03:15 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Декілька років тому режисер Джордан Піл потряс світ, знявши незвичайний горор-трилер «Пастка», де замість фантастичних привидів і монстрів, глядачів лякали справжніми проблемами нашого часу, як расизм і дискримінація. Так на світ з'явився новий піджанр фільмів жахів, соціально-психологічний горор-трилер про життя афроамериканців в сучасній білій Америці (це моя неофіційна назва), який не тільки лякає своїми реалістичними кошмарами, а й знайомить глядачів з проблемою расизму впритул і спонукає їх говорити про це. І новий горор-трилер із загадковою назвою «Антебеллум» від продюсерів «Пастки» якраз на всі сто відсотків підходить під опис даного піджанру.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Тенет»
Новий підриваючий мозок епік від Крістофера Нолана
26 серпня 2020,  22:45 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

За свою вражаючу кар'єру один з головних режисерів Голлівуду, титан жанру наукова фантастика Крістофер Нолан, досліджував на великому екрані найбільш неймовірні наукові теорії. Він розкривав секрети ілюзіоністів у «Престижі», впроваджував небезпечні думки у сни у «Початку», подорожував крізь червоточину в часі в «Інтерстелларі»... Чим же він зібрався дивувати уми глядачів в своєму новому епіку із загадковою назвою «Тенет»? Інверсією часу. І, повірте, вона виявляється не менш захоплюючою, аніж подорожі крізь простір та час.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Ножі наголо»
Остання загадка Гарлана Тромбі
5 грудня 2019,  01:15 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Одним осіннім ранком всі газети і телеканали заговорили про смерть видатного автора детективів Гарлана Тромбі, якого знайшли мертвим у своєму будинку після святкування 85-річчя в колі сім'ї. Його родичі вбиті горем і чекають оголошення заповіту, сподіваючись, що кожен отримає ласий шматочок спадщини. Але раптом в будинку письменника з'являється детектив Бенуа Бланк і заявляє, що смерть Гарлана не була самогубством, шокуючи його сім'ю й створюючи в будинку галасливий хаос...

Читати далі...
Рецензія на фільм «До зірок»
Подорож на край Сонячної системи
19 вересня 2019,  03:17 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Поки NASA та Ілон Маск намагаються збагнути, як колонізувати Місяць і зробити готель у відкритому космосі (або чим вони там зараз займаються), Голлівуд продовжує мріяти про подорожі набагато далі. Наприклад, на Марс. Або на край Сонячної системи, куди вирушає відважний астронавт Рой МакБрайд, головний герой нової наукової фантастики «До зірок».

Читати далі...
Рецензія на фільм «Одного разу в... Голлівуді»
Дивовижна машина часу Квентіна Тарантіно
15 серпня 2019,  01:30 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Дев'ятий фільм Квентіна Тарантіно «Одного разу в... Голлівуді» є однією з головних подій світу кіно цього літа. Окрім Леонардо ДіКапріо, Бреда Пітта і Марго Роббі, в ньому знялася, здається, половина Голлівуду, та й сама Фабрика мрій є в цій кінокартині мало не головним персонажем. Тут Тарантіно показує нам Голлівуд таким, яким ми його ще ніколи не бачили, з особливою ніжністю зізнається йому в коханні та одночасно показує всю його жорстокість.

Читати далі...