Біографія Леді Гаги

Повне ім'я: Стефани Джоанн Анджелина Джерманотта (англ. Stefani Joanne Angelina Germanotta)
Народилася 28 березня 1986; Йонкерс, Нью-Йорк, США
Зріст: 155 см

Біографія Леді Гаги

Леді Гаега (англ. Lady Gaga; справжнє ім'я – Стефані Джоанн Анджеліна Джерманотта (англ. Stefani Joanne Angelina Germanotta), нар. 28 березня 1986, Нью-Йорк) – американська співачка, автор пісень, продюсер, філантроп, дизайнер та актриса. Починала свою кар'єру з виступів у клубах, а до кінця 2007 року продюсер Вінсент Герберт підписав співачку на лейбл Streamline Records, який є відгалуженням Interscope Records. Спочатку Гага працювала в якості штатного автора Interscope, але після того, як вокальні дані Гаги залучили репера Ейкона, з нею був підписаний контракт на запис альбому.

У 2008 році Леді Гага випустила дебютний альбом The Fame, який став комерційно успішним і був позитивно прийнятий критиками. З альбому було випущено п'ять синглів, два з яких «Just Dance» і «Poker Face» стали міжнародними хітами, а «LoveGame» і «Paparazzi» мали помірний успіх. У 2009 році був випущений міні-альбом The Fame Monster, розпроданий тиражем як і його попередник. Випущені з платівки сингли «Bad Romance», «Telephone» і «Alejandro», досягли високих продажів у всьому світі. Міжнародний тур в підтримку альбому The Monster Ball Tour став одним з найприбутковіших шоу за всю історію. Другий студійний альбом Born This Way очолив чарти практично всіх країн світу і став другим за кількістю продажів в 2011 році. На його підтримку було випущено п'ять синглів, чотири з яких стали міжнародними хітами ( «Born This Way», «Judas» і «The Edge of Glory») або мали помірний успіх ( «Yoü and I»). Третій студійний альбом Artpop був випущений 11 листопада 2013 року.

Під впливом Девіда Боуї, Майкла Джексона, Мадонни і Queen, Леді Гага створила свій яскравий стиль, який вона використовує в відеокліпах і виступах. Станом на жовтень 2011 року, альбоми Леді Гаги були продані в кількості 23 мільйонів копій, а сингли – 64 мільйони примірників у всьому світі. Співачка має безліч нагород, серед яких шість премій «Греммі», 13 MTV Video Music Awards і 8 MTV Europe Music Awards, а також займає четверте місце в списку 100 найбільших жінок в музиці за версією VH1. Time назвав виконавицю однієї з найвпливовіших особистостей в світі. Крім того, Гага є захисницею ЛГБТ-спільноти.