Новини серіалів, в яких згадується Артур Конан Дойл

27 березня 2021,  21:45 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

У п'ятницю, 26 березня, на платформі Netflix відбулася прем'єра нового фентезійного детектива «The Irregulars», у перекладі відомого як «Нерегулярні частини» або «Тимчасові», який представив нових Шерлока Холмса і доктора Ватсона. Хто ж втілив цих культових детективів за версією Netflix?

Читати далі...
31 грудня 2016,  01:20 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

В преддверии премьеры 4 сезона «Шерлока» любуемся на официальную промо-фотосессию его главных героев и узнаем синопсис его первой серии.

Читати далі...
24 грудня 2016,  02:03 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Название финальной серии 4 сезона «Шерлока» звучит весьма... финально.

Читати далі...
28 вересня 2016,  18:10 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Канал BBC сообщил названия первых двух серий 4 сезона «Шерлока», в которых скрыты намеки на их сюжет.

Читати далі...
25 травня 2016,  09:48 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Несмотря на то, что сюжет, да и детали о создании 4 сезона «Шерлока» держатся в секрете, благодаря съемкам в людных местах стало известно, что у Джона и Мэри Ватсонов все-таки будет ребенок. А Шерлок, похоже, завел себе собаку.

Читати далі...
25 жовтня 2015,  15:14 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Рождественский спецвыпуск «Шерлока», до выхода которого остается чуть более 2 месяцев, обзавелся новой промо-фотографией Бенедикта Камбербэтча и Мартина Фримана в викторианских образах Холмса и Ватсона. Вместе с этим были раскрыты и некоторые детали.

Читати далі...
17 березня 2015,  15:00 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Один из создателей «Шерлока», Стивен Моффат, подтвердил, что действия событий нового спецвыпуска будут разворачиваться в викторианской Англии.

На съемках «Шерлока», проходивших в конце прошлого года и в начале этого, актеры Бенедикт КамбербэтчМартин Фриман и Аманда Аббингтон были замечены в викторианских костюмах, что вызвало недоумение и разные предположения среди поклонников сериала. Была теория, что они снимают какую-то костюмированную вечеринку, но теперь Моффат сообщил, что персонажи в действительности окажутся в викторианском Лондоне:

Спецвыпуск будет сам по себе. Мы бы не делали историю, которую сейчас делаем, в том виде, в котором ее делаем, если бы мы не получили этот спецвыпуск. Это не часть трех серий. Поэтому мы решили сделать его, что было сложно скрывать, в викторианском стиле. Марк Гейтисс и я очень хотели сделать такую историю, но это должен был быть именно спецвыпуск, отдельный от всего. Он будто существует в своем собственном маленьком пузыре.

Это будет впервые, когда «Шерлок» покинет свой 21й век и вернется в эру своего создателя Артура Конан Дойла.

Детали праздничной серии держатся в секрете. Ее продолжительность составит 90 минут.

Рождественский спецвыпуск выйдет 25 декабря.

25 листопада 2014,  21:49 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Телеканал «BBC» вирішив поділитися сьогодні в Твіттері відмінними і дуже довгоочікуваними новинами, що стосуються спеціальної серії «Шерлока», яка не обійдеться без сюрпризів.

По-перше, хлопці з будинку на Бейкер-стріт, 221б, повернулися! Правда, виглядають вони дуже несподівано і дуже в стилі Конан Дойля. Невже творці «Шерлока» вирішили висмикнути головних героїв з їх уже рідного 21 століття? Чи це всього лише прикриття? По-друге, сценарій спецвипуску готовий і робота над ним триває повним ходом.

Марк Гейтісс, один з творців серіалу, вже встиг пожартувати щодо нової фотографії Шерлока і Джона, на першій версії якої було відсутнє ліве плече Шерлока:

Засновано на загубленому оповіданні «Пригода зниклого плеча»...

Але потім хтось у «BBC» підметушився і виправив такий недолік в фотошопі. Так що тепер можна розглядати нову фотографію вельми скептично, адже хто його знає, де тут ще може ховатися підробка.

Як вам Бенедикт Камбербетч і Мартін Фріман в таких близьких до книжкових образах?

Сценарій спецвипуску «Шерлока» був написаний Гейтіссом спільно зі Стівеном Моффатом. Його вихід очікується тільки в грудні 2015 року.

22 листопада 2014,  12:59 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Один з творців британського серіалу про геніального сищика, Марк Гейтісс, в недавньому інтерв'ю сказав, що від 4 сезони «Шерлока» глядачам варто «очікувати трагедію».

У розмові з «Radio Times» Марк Гейтісс, що не тільки є одним з двох основних сценаристів «Шерлока», а й грає у серіалі роль Майкрофта Холмса, вирішив нагадати всім, чого варто очікувати від сюжету наступного сезону:

Ви завжди можете очікувати як трагедію, так і пригоди, так все в серіалі і відбувається.

Фани «Шерлока» вже деякий час розмірковують над тим, якою може бути наступна трагедія в серіалі. І згідно першоджерела, книгам Артура Конан Дойля, повинна померти дружина доктора Ватсона. Мартін Фріман і сам припускав, що Мері, яку грає його цивільна дружина і актриса Аманда Аббінгтон, не доживе до фіналу. Але чи буде це єдина трагедія, чи її перенесуть на наступний сезон? А, можливо, це і зовсім не відбудеться?

Марк Гейтісс поки відводить глядача від подібних думок:

Просто тому що це трапляється у розповідях, не обов'язково означає, що станеться і в серіалі, оскільки є купа змін, купа шляхів розвитку, якими може піти сюжет, і купа всього, що можна зробити.

До цього часу вже повинно бути ясно, що хоча, зрозуміло, Дойль є абсолютним богом, ми також пройшли довгий шлях - ввели батьків Шерлока і Майкрофта, наприклад, я не думаю, що вони були присутні хоч в одній адаптації - тому у нас є ще багато сюрпризів на майбутнє.

Бенедикт Камбербетч і Мартін Фріман - поки єдині актори, чию участь у нових серіях підтверджено. Зйомки спеціальної серії «Шерлока», яка вийде на телеканалі «BBC» імовірно в католицьке Різдво 2015 року, розпочнуться на початку наступного року. Прем'єра 4 сезони очікується на початку 2016.