Новини фільмів, в яких згадується Річард Лінклейтер

30 травня 2019,  21:50 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Вийшов другий український трейлер пригодницької комедії Річарда Лінклейтера «Де ти поділася, Бернадетт?», в якій разом з Кейт Бланшетт зіграють Крістен Віг, Біллі Крудап, Лоренс Фішберн та Джуді Грір.

Читати далі...
26 травня 2019,  22:25 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Кінокомпанія Annapurna Pictures представила розширений трейлер своєї надихаючої драматичної комедії «Де ти поділася, Бернадетт?», головну роль в якій виконує лауреатка премії «Оскар» Кейт Бланшетт.

Фільм «Де ти поділася, Бернадетт?», заснований на бестселері Марії Семпл, розповість історію Бернадетт Фокс (Кейт Бланшетт), люблячої матері і дружини, яка бажає повернутися до роботи архітектора через двадцять років, що вона присвятила родині. Для цього Бернадетт здійснює стрибок віри і відправляється в епічну пригоду в Антарктиду, де береться за здійснення нового проекту, в ході якого перезапустить своє життя і знову віднайде себе.

На великі екрани нова картина режисера оскароносної драми «Юність» Річарда Лінклейтера вийде у серпні. З нетерпінням очікуємо оголошення дати її української прем'єри.

25 грудня 2014,  12:24 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Юго-восточная ассоциация кинокритиков (Southeastern Film Critics Association) подвела итоги уходящего киногода, назвав Лучшим фильмом комедию Уэса Андерсона «Отель «Гранд Будапешт».

Кроме первого места в Топ-10 фильмов года, «Отель «Гранд Будапешт» также был отмечен в категориях Лучший ансамбль и Лучший оригинальный сценарий. Ему удалось победить «Бёрдмэна», за которого Майкла Китона назвали Лучшим актером, а Эммануэля Любецки – Лучшим оператором. Звание Лучшего режиссера получил Ричард Линклейтер за «Отрочество».

Лучшим анимационным фильмом стал «Лего. Фильм», обойдя «Город героев». Лучшим фильмом на иностранном языке оказался «Форс-мажор», документальным – «Сама жизнь», посвященный жизни и работе известного кинокритика Роджера Эберта. А наградой Джина Уаятта за фильм, который лучше всего взывает к духу Юга, отметили «Сельму». 

Читати далі...
2 грудня 2014,  20:19 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Британський режисер, найбільш відомий завдяки своїй неофіційною трилогії «Корнетто», Едгар Райт поділився, які ж фільми 2014 року вразили його найбільше.

Режисер чорної комедії «Зомбі на ім'я Шон» розповів журналу Esquire про те, що йому сподобалося в минаючому кіноріку:

Я думаю, це був відмінний рік для незалежних фільмів. Нам потрібно робити більше оригінальних картин і глядачі їх добре підтримають заради майбутнього індустрії. Я втомився від франшиз, рімейків і нескінченних сіквелів. Всі фільми, які я вибрав, виглядають відмінно в якості незалежних історій. Ще, будь ласка.

Основну десятку в довільному порядку і з оцінками режисера можна побачити нижче, але, крім цих фільмів, Едгар Райт також виділив такі кінокартини, як «Возлюблені», «Пало-Альто», «Шановні білі люди», «Лок», «Близнюки» , «Гість», «Общак», «Своя дитина», «Дешевий трепет» і «Катастрофа».

Читати далі...
2 грудня 2014,  13:03 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Коло нью-йоркських кінокритиків (New York Film Critics Circle) підвів вчора підсумки кінороку, назвавши Кращим фільмом драму Річарда Лінклейтера «Юність». Саме вибір NYFCC часто розглядається як початок оскарівської гонки в світі кіно.

Також «Юності» вдалося стати кращим в двох інших категоріях: Кращий режисер, яким назвали Річарда Лінклейтера, і Краща жіноча роль другого плану, звання якій дісталося Патриції Аркетт.

«Юність», що розповідає 12-річну історію дорослішання хлопчика на ім'я Мейсон, вже давно пророкують помітне місце в гонитві за «Оскарами», адже з моменту виходу йому вдалося завоювати любов і глядачів, що помістили його в топ-250 кращих фільмів сайту IMDB, і кінокритиків.

З акторами справа йде складніше. Якщо Тімоті Сполл за своє втілення на екрані художника Вільяма Тернера вже отримав пальмову гілку в Каннах, то Маріон Котійяр стала на думку NYFCC Кращою актрисою за свої ролі в цілих двох фільмах. Зате Дж.К. Сіммонсу пророкують гарні шанси в оскарівській гонйці, адже він відразу звернув на себе увагу своєю роллю в «Одержимості».

Повний список переможців за категоріями: