Новини, в яких згадується Річард Лінклейтер

14 травня 2020,  18:15 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Канал Showtime представив у вівторок офіційний трейлер багатосерійного вестерна «Пташка господа милосердного», в якому номінант на премію «Оскар» Ітан Гоук повністю відповідає фразі «озброєний і дуже небезпечний».

Читати далі...
5 вересня 2019,  01:04 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Двадцять років тому Бернадетт Фокс була молодою і геніальною архітекторкою, наймолодшою володаркою престижного американського гранту. Всі вважали, що попереду у неї блискуче і велике майбутнє, але незабаром після свого другого проекту вона зникла зі свого професійного середовища, перетворившись для кількох поколінь архітекторів на таємничу загадку. Що ж з нею трапилося?

Читати далі...
30 травня 2019,  21:50 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Вийшов другий український трейлер пригодницької комедії Річарда Лінклейтера «Де ти поділася, Бернадетт?», в якій разом з Кейт Бланшетт зіграють Крістен Віг, Біллі Крудап, Лоренс Фішберн та Джуді Грір.

Читати далі...
26 травня 2019,  22:25 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Кінокомпанія Annapurna Pictures представила розширений трейлер своєї надихаючої драматичної комедії «Де ти поділася, Бернадетт?», головну роль в якій виконує лауреатка премії «Оскар» Кейт Бланшетт.

Фільм «Де ти поділася, Бернадетт?», заснований на бестселері Марії Семпл, розповість історію Бернадетт Фокс (Кейт Бланшетт), люблячої матері і дружини, яка бажає повернутися до роботи архітектора через двадцять років, що вона присвятила родині. Для цього Бернадетт здійснює стрибок віри і відправляється в епічну пригоду в Антарктиду, де береться за здійснення нового проекту, в ході якого перезапустить своє життя і знову віднайде себе.

На великі екрани нова картина режисера оскароносної драми «Юність» Річарда Лінклейтера вийде у серпні. З нетерпінням очікуємо оголошення дати її української прем'єри.

25 серпня 2017,  09:53 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Вийшов перший трейлер нової драми Річарда Лінклейтера «Last Flag Flying» («Останній згорнутий прапор»). У ній три оскарівських номінанта Стів Карелл, Брайан Кренстон і Лоуренс Фішберн втілюють давніх друзів, які тридцять років після своєї служби у В'єтнамі возз'єднуються з дуже трагічного приводу — щоб поховати сина одного з них, який загинув на війні в Іраку.

Світова прем'єра кінокартини від режисера «Перед світанком» та «Юності» відбудеться у вересні на кінофестивалі в Нью-Йорку.

9 лютого 2015,  12:40 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Учора ввечері, 8 лютого, в Лондонській Королівській опері відбулася церемонія нагородження кінопремії Британської академії кіно і телевізійних мистецтв BAFTA). Найбільшу кількість нагород забрав «Готель «Гранд Будапешт», вигравши у 5 категоріях, а «Стівен Хокінг. Теорія всього» і «Юність» отримали по 3 статуетки.

Церемонію відкрила своїм виступом група Kasabian, під музику якої було програно відео з уривками з кращих фільмів 2014 року.

Її ведучим знову був Стівен Фрай, добродушно який вітав всіх:

Ласкаво просимо на найчудовішу подію британського кінематографу з тих пір як... Корочше, з минулого року.

У своєму вступному монолозі Фрай назвав одного з номінантів професором Редмейном (через його ролі в «Стівен Хокінг. Теорія всього»). Нагадав усім, що в «Грі в імітацію» зіграла Кіра Найтлі від якої перехоплює подих, і Бенедикт Камбербетч, від вимови чийого імені теж захоплює дихання. Не обійшлося і без чорного гумору на сучасну політичну ситуацію, коли Фрай назвав Зубрівку, місто, де відбуваються події «Готелю «Гранд Будапешт», настільки реалістичним місцем, що Володимир Путін відправив туди вигадану армію, а потім також вигадано заперечував подібні дії. А в якості приквела до «Юності», яку знімали 12 років, Стівен Фрай запропонував «Зачаття», яке б зайняло всього 5 секунд. І в кінці своєї промови Фрай просто спустився в зал, де його поцілували зірки «Бердмэна» Майкл Кітон і Едвард Нортон.

Читати далі...
17 січня 2015,  11:35 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

В четверг, 15 января, в театре Hollywood Palladium прошла 20-я церемония награждения Critics’ Choice Movie Awards, где лучшие представители кинематографа 2014 года были выбраны американскими и канадскими кинокритиками.

Лидерами по количеству побед стали «Бёрдмэн», получив 7, и «Отрочество», получив 4. «Отель «Гранд Будапешт», будучи номинированным аж 11 раз, выиграл лишь в 3 категориях.

В главных 6 категориях не было никаких сюрпризов, тут победили все те же, кто в прошлое воскресенье выиграли «Золотой глобус», да и у «Оскара» скорее всего будут очень похожие результаты. Но в этот раз Майкл Китон получил целых две награды, как Лучший актер и Лучший комедийный актер. Зато наконец-то в категории Лучший адаптированный сценарий победила Гиллиан Флинн за свою «Исчезнувшую», а то на «Оскар» ее так и не номинировали. И Лучшим фильмом на иностранном языке в этот раз стала не «Ида» и не «Левиафан», а «Форс-мажор».

Специальные награды во время церемонии получили: Кевин Костнер (Награда за вклад в кинематограф), Рон Ховард (Награда гения имени Людовика XIII) и Джессика Честейн (Critics' Choice MVP Award).

Читати далі...
15 січня 2015,  19:41 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Сегодня в прямом эфире Американская академия кинематографических искусств и наук объявила долгожданных номинантов на премию «Оскар». Кто же из них спустя месяц станет обладателем золотой статуэтки?

На Лучший фильм претендуют сразу 8 кинокартин. Сюрпризов среди номинантов оказалось немного, например, Брэдли Купер, номинирующийся в категории Лучший актер за «Снайпера», хотя его обошли другие награды. Композитор Александр Депла умудрился быть номинированным дважды в этом году: за свою музыку к фильмам «Отель «Гранд Будапешт» и «Игра в имитацию». «Стрингер» же получил всего одну номинацию за Лучший оригинальный сценарий.

По 9 номинаций получили «Бёрдмэн» и «Отель «Гранд Будапешт», включая за Лучший фильм, Лучшего режиссера и Лучший оригинальный сценарий. Им в спину дышит «Игра в имитацию», упомянутая в 8 категориях и обеспечившая Бенедикту Камбербэтчу его первую номинацию. Неожиданно по 6 номинаций получили «Отрочество», которое недавно получило «Золотой глобус» и является одним из лидеров этого наградного сезона, и «Снайпер», который до этого момента редко упоминался и номинировался в столь многих категориях.

Фильмы «Одержимость», «Вселенная Стивена Хокинга», «Охотник на лис» и «Интерстеллар» получили по 5 номинаций.

Ведущим церемонии в этом году будет Нил Патрик Харрис.

Читати далі...
12 січня 2015,  17:30 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Учора ввечері, 11 січня, пройшла 72-а церемонія нагородження премії «Золотий глобус-2015», де вручили нагороди кращим представникам кіно і телебачення минулого року. Ведучими шоу знову були Тіна Фей і Емі Полер. Тепер залишилося тільки дочекатися «Оскара», щоб звірити результати.

Цілих 3 нагороди вчора отримала «Юність», ставши Кращим драматичним фільмом, і зробивши Річарда Лінклейтера Кращим режисером, а Патріцію Аркетт Кращою актрисою другого плану.

Спочатку лідером за кількістю номінацій був «Бёрдмен», але переміг він тільки в двох категоріях: Кращий актор в комедії або мюзиклі - Майкл Кітон, і Кращий сценарій - Алехандро Гонсалес Іньярріту, Ніколас Джіакобоне, Олександр Дінеларіс і Армандо Бо.

Кращими актрисою і актором драматичного фільму стали Джуліанна Мур і Едді Редмейн. Кращою актрисою в комедії або мюзиклі визнали Емі Адамс за її зображення художниці Маргарет Кін у фільмі «Великі очі». А Кращим актором другого плану назвали Дж.К. Сіммонса.

Серіали «Коханці» і «Фарго» отримали по 2 нагороди, «Справжній детектив» з 4 номінацій не виграв жодної.

Читати далі...
10 січня 2015,  19:19 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Стивен Фрай и Сэм Клафлин объявили номинантов на премию Британской академии кино и телевизионных искусств, которые были выбраны среди лучших фильмов ушедшего года.

Лидером по количеству номинаций оказался «Отель «Гранд Будапешт», его номинировали целых 11 раз, в том числе за Лучший фильм, режиссера, мужскую роль и оригинальный сценарий.

Второе место с 10 номинациями каждый разделили фильмы «Бёрдмэн» и «Вселенная Стивена Хокинга». «Игра в имитацию» получила 9 номинаций. Кстати, когда называли имя Бенедикта Камбербэтча, Стивен Фрай шутливо воскликнул: «О, нет!»

Фрай также будет ведущим церемонии награждения, уже в десятый раз.

Читати далі...
25 грудня 2014,  12:24 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Юго-восточная ассоциация кинокритиков (Southeastern Film Critics Association) подвела итоги уходящего киногода, назвав Лучшим фильмом комедию Уэса Андерсона «Отель «Гранд Будапешт».

Кроме первого места в Топ-10 фильмов года, «Отель «Гранд Будапешт» также был отмечен в категориях Лучший ансамбль и Лучший оригинальный сценарий. Ему удалось победить «Бёрдмэна», за которого Майкла Китона назвали Лучшим актером, а Эммануэля Любецки – Лучшим оператором. Звание Лучшего режиссера получил Ричард Линклейтер за «Отрочество».

Лучшим анимационным фильмом стал «Лего. Фильм», обойдя «Город героев». Лучшим фильмом на иностранном языке оказался «Форс-мажор», документальным – «Сама жизнь», посвященный жизни и работе известного кинокритика Роджера Эберта. А наградой Джина Уаятта за фильм, который лучше всего взывает к духу Юга, отметили «Сельму». 

Читати далі...
2 грудня 2014,  20:19 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Британський режисер, найбільш відомий завдяки своїй неофіційною трилогії «Корнетто», Едгар Райт поділився, які ж фільми 2014 року вразили його найбільше.

Режисер чорної комедії «Зомбі на ім'я Шон» розповів журналу Esquire про те, що йому сподобалося в минаючому кіноріку:

Я думаю, це був відмінний рік для незалежних фільмів. Нам потрібно робити більше оригінальних картин і глядачі їх добре підтримають заради майбутнього індустрії. Я втомився від франшиз, рімейків і нескінченних сіквелів. Всі фільми, які я вибрав, виглядають відмінно в якості незалежних історій. Ще, будь ласка.

Основну десятку в довільному порядку і з оцінками режисера можна побачити нижче, але, крім цих фільмів, Едгар Райт також виділив такі кінокартини, як «Возлюблені», «Пало-Альто», «Шановні білі люди», «Лок», «Близнюки» , «Гість», «Общак», «Своя дитина», «Дешевий трепет» і «Катастрофа».

Читати далі...
2 грудня 2014,  13:03 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Коло нью-йоркських кінокритиків (New York Film Critics Circle) підвів вчора підсумки кінороку, назвавши Кращим фільмом драму Річарда Лінклейтера «Юність». Саме вибір NYFCC часто розглядається як початок оскарівської гонки в світі кіно.

Також «Юності» вдалося стати кращим в двох інших категоріях: Кращий режисер, яким назвали Річарда Лінклейтера, і Краща жіноча роль другого плану, звання якій дісталося Патриції Аркетт.

«Юність», що розповідає 12-річну історію дорослішання хлопчика на ім'я Мейсон, вже давно пророкують помітне місце в гонитві за «Оскарами», адже з моменту виходу йому вдалося завоювати любов і глядачів, що помістили його в топ-250 кращих фільмів сайту IMDB, і кінокритиків.

З акторами справа йде складніше. Якщо Тімоті Сполл за своє втілення на екрані художника Вільяма Тернера вже отримав пальмову гілку в Каннах, то Маріон Котійяр стала на думку NYFCC Кращою актрисою за свої ролі в цілих двох фільмах. Зате Дж.К. Сіммонсу пророкують гарні шанси в оскарівській гонйці, адже він відразу звернув на себе увагу своєю роллю в «Одержимості».

Повний список переможців за категоріями:

9 липня 2014,  16:44 | Статті | Автор: SpaceMonkey

«В фільмі немає нічого документального, але стрічка спокушає тебе реалістичністю персонажів»

«Юність» Річарда Лінклейтера – історія однієї сім’ї, яку знімали з одними й тими самими акторами впродовж 12 років. 

Фільм розповідає про 6-річного Мейсона (Еллар Колтрейн) та показує 10 найбільш мінливих та важливих років з життя хлопчика – переїзд родини, сімейні негаразди, невдалі шлюби батьків, розлучення, потім знову щлюби, нові школи, перше кохання, втрата першого кохання, добрі часи, страшні часи та постійна суміш переживань та інтересів.

На початку стрічки ми зустрічаємо Мейсона в складний момент: його розлучена та одинока мама, Олівія (Патріція Аркетт), вирішує перевезти його та його старшу сестру Саманту (Лорелей Лінклейтер) до Х’юстона саме в той час, коли їхній батько, Мейсон старший (Етан Хоук), що довгий час був відсутній, повертається з Аляски, щоб налагодити стосунки з родиною. 

IFC Films представляє фільм виробництва Detour Filmproduction – ЮНІСТЬ. Сценарист і режисер Річард Лінклейтер («До опівночі», «Берні»). В ролях: Патріція Аркетт, Ітан Хоук, Еллар Колтрейн та Лорелей Лінклейтер. Продюсери: Річард Лінклейтер, Кетлін Сазерленд, Джонатан Серінг та Джон Слосс. Оператори: Лі Деніел та Шайн Келлі. Художник-постановник Родні Бекер. Редактор Сандра Адейр.

Читати далі...