Рецензії, в яких згадується Лін-Мануель Міранда

Рецензія на мультфільм «Енканто: Світ магії»
Діснеївське свято з колумбійською душею
21 грудня 2021,  21:05 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Студію Disney в останні роки неодноразово звинувачують у відсутності нових ідей, враховуючи її активне виробництво нескінченних сиквелів успішних франшиз, а також рімейків та приквелів культових мультфільмів, але це не зовсім справедливо, адже, по-перше, ті сиквели, рімейки та приквели найчастіше виходять просто відмінними, а, по-друге, студія активно втілює нові ідеї та історії у своїх анімаційних картинах. Залишивши класичні казки позаду (для рімейків), мультиплікатори Walt Disney Animation Studios вирішили відправити дітей та дорослих у подорожі різними країнами, надихаючись в останні роки культурами Полінезії, де ми нещодавно подорожували разом з Ваяною, Південною Азією, де відважна Рая зустріла останнього дракона, і, нарешті, Латинської Америки, а якщо конкретніше – Колумбії, де і відбуваються події нового мультфільму діснеївського «Енканто: Світ магії», наповненого добротою, яскравими фарбами, танцювальними піснями та сімейною магією.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Вестсайдська історія» (2021)
Американська класика в новій обгортці від Стівена Спілберга
9 грудня 2021,  21:45 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Ми всі дуже добре знаємо легендарну п'єсу Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта» про трагічне кохання двох підлітків із ворогуючих сімей, і в 60-х роках минулого століття американці вигадали свою версію цієї історії під назвою «Вестсайдська історія». Цей масштабний мюзикл про кохання, ненависть, расизм, насильство та вуличні банди, чиї танцювальні номери розгортаються на вулицях бідного нью-йоркського району, моментально став класикою кіно та важливою частиною сучасної американської культури. Ніхто не ризикував його перезнімати. До сьогодні, коли через 60 років свою версію «Вестсайдської історії» світові представив сам Стівен Спілберг...

Читати далі...
Рецензія на фільм «На висотах Нью-Йорка»
Музична ода маленьким мріям робітничого класу
1 серпня 2021,  08:00 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Згідно з офіційною статистикою, в Нью-Йорку зараз проживає десь 8,3 мільйона жителів, і це дуже різні люди з різних країн з усього світу, які або самі, або їхні батьки (або їхні бабусі з дідусями) вирушили в США в пошуках кращого життя для себе та своїх дітей. Вони важко працюють, щоб досягти своєї особистої «американської мрії», але при цьому не забувають про своє коріння і свої рідні країни, створюючи в Нью-Йорку свої ком'юніті, щоб підтримувати одне одного у великому й не завжди доброзичливому мегаполісі. Саме такі працьовиті люди і живуть в мікрорайоні під назвою Вашингтон-Гайтс, де існує ком'юніті латиноамериканців, для багатьох з яких батьківщиною є Кариби та Домініканська Республіка. І вони готові поділитися з вами своїми найпотаємнішими мріями...

Читати далі...
Рецензія на мюзикл «Гамільтон»
Найвеличніший американський мюзикл усіх часів
9 грудня 2020,  22:15 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Про бродвейський мюзикл «Гамільтон» не перестають говорити останні 5 років, і на те є вагома причина. Мультиталановитий Лін-Мануель Міранда створив унікальний спектакль про народження американської нації, який став не просто одним з найкращих театральних дійств, коли-небудь придуманих і поставлених людиною, а справжнім культурним феноменом в США (та за їх межами). Усі театрали, які живуть далеко за межами Бродвею та Нью-Йорка, з нетерпінням чекали, коли ж вони зможуть насолодитися цим мюзиклом якщо не вживу, то хоча б на екрані, і в цьому році стримінгова платформа Disney+ подарувала нам усім таку можливість. Але скільки б ви не читали про «Гамільтона», ніщо не зможе вас підготувати до того, що ви побачите на сцені в театрі імені Річарда Роджерса.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Мері Поппінс повертається»
Леді Досконалість на ім'я Емілі Блант
5 січня 2019,  19:34 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Повернути на екрани знамениту діснеївську героїню Мері Поппінс, яку в 1964 році втілила легендарна Джулі Ендрюс, стало для студії Disney дуже амбітним проектом, і вони зробили вірний хід, коли запросили очолити сиквел «Мері Поппінс повертається» режисера знаменитого мюзиклу «Чикаго» Роба Маршалла, оскільки у нього була ідеальна кандидатура на головну роль – справжня англійка Емілі Блант. І коли вона в образі няні-чарівниці спускається з небес на повітряному змії, то починається незабутня пригода, наповнена веселощами, піснями, танцями на вулицях Лондона та кількома важливими уроками для дітей і, особливо, для дорослих.

Читати далі...