Біографія Пом Клемент'єфф

Повне ім'я: Пом Клементьефф (Pom Klementieff)
Народилася 3 травня 1986
Зріст: 170 см

Біографія Пом Клемент'єфф

Пом Клемент'єфф народилася 3 травня 1986 року в місті Квебек, у матері-кореянки та французько-російського батька, який працював там консулом при уряді Франції. У неї був один старший брат. Її батьки вибрали ім'я «Пом», тому що ім'я схоже за вимовою двох корейських слів «весна» (봄) та «тигр» (범). Клемент'єфф жила у Канаді всього рік, перш ніж її сім'я багато разів подорожувала через роботу батька, і вона жила в Японії та в Кот-д'Івуарі, перш ніж оселитися у Франції. Пізніше Клемент'єфф сказала, що подорожі в ранньому віці дали їй «циганську душу».

Батько Клемент'єфф помер від раку, коли їй було п'ять років, а її мати страждала від шизофренії і не могла доглядати за дітьми, тому Клемент'єфф виховували її дядько і тітка. Її дядько помер в той час, коли їй було 18 років, а її брат покінчив з життям самогубством в свій 25-ий день народження. Клемент'єфф відвідувала юридичну школу після смерті її дядька, щоб заспокоїти її тітку, але не знайшла привабливу кар'єру. Вона також працювала офіціанткою та продавчинею у Франції. Вона почала виступати в 19 років в театральній школі Cours Florent в Парижі. За кілька місяців до отримання освіти вона виграла театральне змагання, яке подарувало їй безкоштовні уроки протягом двох років з кращими вчителями школи.

Першою професійною акторською роботою Клемент'єфф був французький незалежний фільм «Життя після нього» (2007), де вона виконала роль пасербиці головної героїні, яку зіграла Катрін Деньов. Зйомки її сцен зайняли три дні. Під час однієї зі сцен, Клемент'єфф повинна була зіштовхнути когось вниз по сходах, але випадково впала сама, і режисер Гаель Морель залишив саме цей дубль у фінальній версії фільму. Її першою головною роллю став фільм «Вовк» (2009). Під час зйомок Клемент'єфф залишилася в таборі, де температура впала набагато нижче нуля. Під час зйомок вона дружила з кочівниками, які там жили, працювали зі справжніми вовками, їздили на оленях та плавали з конем в озері.

Клемент'єфф дебютувала у Голлівуді і займала найвище становище на сьогоднішній день в фільмі режисера Спайка Лі «Олдбой» (2013), який є ремейком однойменного південнокорейського фільму. Вона виконувала роль Хенг-Бока, охоронця антагоніста, якого грав Шарлто Коплі. Прихильниця оригінального фільму, Клемент'єфф почула про роль через Роя Лі, продюсера ремейка, і взяла уроки боксу після вивчення ролі, пов'язаної з бойовими мистецтвами. Після демонстрації її боксерських навичок під час прослуховування Лі попросив її повернутися додому і повернутися в жіночому одязі та макіяжі, як її персонаж у фільмі. Клемент'єфф придумала ім'я Хенг-Бок, після того, як Лі попросив її дослідити можливі імена для персонажа.

Клемент'єфф переїхала до Лос-Анджелесу після того, як фільм «Олдбой» був знятий і почала проводити більше голлівудських прослуховувань. Вона продовжувала захоплюватися тхеквондо після фільму, і мала фіолетовий пояс з літа 2014 року. Наступною її роллю став фільм «Hacker's Game» (2015), в якому вона грає хакера в порівнянні з Лісбет Саландер з роману «Дівчина з татуюванням дракона». Клемент'єфф знову використовувала свої навички боксу у фільмі, і через низький бюджету фільму вона повинна була зробити свій власний макіяж і вибрала свій власний гардероб. Це була її ідея пофарбувати волосся в фіолетовий колір для ролі, на яку режисери спочатку заперечили, але пізніше погодилися. Вона приєдналася до кінематографічної всесвіту Marvel в ролі Мантіс у фільмі «Вартові Галактики 2» і в тій же ролі у картині« Месники: Війна нескінченності».