Новини фільмів, в яких згадується Йоргос Лантімос

15 травня 2023,  22:08 | Новини фільмів

Героїня Емми Стоун повертається з того світу у першому тизері очікуваного фільму «Poor Things», який зняв режисер оскароносної «Фаворитки» Йоргос Лантімос.

Читати далі...
10 травня 2023,  22:21 | Новини фільмів

Лауреатка премії «Оскар» Емма Стоун зіграє головну роль у наступній стрічці знаменитого грецького режисера Йоргоса Лантімоса «Poor Things», яка вийде пізніше в цьому році. І її перший кадр представляє героїню Стоун в готичному образі.

Читати далі...
9 січня 2019,  16:27 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Рейчел Вайс стріляє в Емму Стоун у третьому фрагменті історичної драми Йоргоса Лантімоса «Фаворитка», яка вийде в український прокат 31 січня.

Читати далі...
23 листопада 2018,  18:41 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Новий фрагмент історичної драми «Фаворитка», яку зняв Йоргос Лантімос, показує, як Рейчел Вайс контролює королеву Анну у втіленні Олівії Колман.

Події нового фільму від творця артхаусних хітів «Лобстер» і «Вбивство священного оленя» будуть розвиватися при дворі королеви Анни (Колман), чиїм життям керує вольова герцогиня Мальборо Сара Черчілль (Вайз). Але розташування сил між жінками змінюється, коли до палацу прибуває кузина герцогині Ебігейл Мешем (Емма Стоун). Сара та Ебігейл починають змагатися за увагу королеви, і в даному фрагменті герцогиня показує свій вплив, відправляючи королеву назад до її кімнат, коли та відправляється на зустріч з російською делегацією з макіяжем, який робить її «схожою на борсука». Королева покорно її слухається, але потім зриває свою злобу на слузі.

Дивіться також перший фрагмент картини «Фаворитка», де героїня Емми Стоун подає королеві гарячий шоколад. У кіно з 31 січня 2019 року.

18 листопада 2018,  03:06 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Героїня Емми Стоун не знає, чи можна подавати королеві Великої Британії гарячий шоколад, в дебютному фрагменті історичної картини Йоргоса Лантімоса «Фаворитка».

Стоун втілює безпосередню і жваву дівчину Ебігейл Мешем, яку до двору королеви Анни (Олівія Колман) викликає її кузина герцогиня Мальборо Сара Черчілль (Рейчел Вайс). У королеви нещодавно помер чоловік, і завзята Ебігейл відволікає її від горя, наприклад, роблячи гарячий шоколад, але спочатку Сара не дозволяє королеві його пити, оскільки у неї хворий шлунок, але королева більше не бажає її слухатися і вимагає у Ебігейл чашку з гарячим напоєм.

Дивіться другий трейлер фільму «Фаворитка», чия прем'єра відбудеться в рамках кінофестивалю «Нове британське кіно», який пройде в Києві з 22 по 28 листопада.

У широкий український прокат картина вийде 3 січня 2019 року.

6 вересня 2018,  23:16 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Слідом за прем'єрою історичної драми Йоргоса Лантімоса «Фаворитка» на Венеціанському кінофестивалі компанія Fox Searchlight поділилася її повноцінним трейлером.

Лауреатки премії «Оскар» Рейчел Вайс та Емма Стоун грають двох кузин герцогиню Мальборо Сару Черчілль та Ебігейл Мешем, які на початку 18 століття борються за прихильність королеви Великої Британії. Королева Анна (володарка премії «Золотий глобус» Олівія Колман) важко переживає смерть свого чоловіка, і коли в палац прибуває весела Ебігейл, вона миттєво підкорює королеву своїм запалом. Але це абсолютно не влаштовує герцогиню Мальборо, і та вирішує показати молодшій кузині, чиє становище при дворі вище. У трейлері вона навіть стріляє в Ебігейл, от тільки та виявляється не з лякливих і починає плести свої інтриги проти підступної родички.

В українські кінотеатри «Фаворитка», де також з'являться Ніколас Голт, Джо Елвін та Марк Гейтісс, прибуде в січні 2019 року. Очікуємо на дубльований трейлер.

10 липня 2018,  01:31 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Вийшов офіційний трейлер історичної драми Йоргоса Лантімоса «Фаворитка», головну роль в якій грає зірка «Ла-Ла Ленда» і володарка премії «Оскар» Емма Стоун.

Події фільму розгортаються в 18 столітті при дворі королеви Анни (Олівія Колман з «Нічного адміністратора»), чиї відносини з радницею і таємною коханкою герцогинею Мальборо Сарою Черчілль (лауреатка премії «Оскар» Рейчел Вайс) перевертаються, коли в замок прибуває молодша кузина герцогині Ебігейл Мешем (Стоун). Баланс сил між жінками змінюється, поки вони борються за увагу королеви.

Українські глядачі зможуть побачити нове творіння Лантімоса, який зняв хітові артхаусні фільми «Лобстер» і «Вбивство священного оленя», у січні 2019 року.

11 листопада 2015,  17:03 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В конце ноября в столичном кинотеатре «Киев» пройдет кинофестиваль «Новое британское кино-2015», в программу которого вошли такие новые британские кинофильмы, как нашумевшая «Суфражистка», обладатель Приза жюри Каннского фестиваля «Лобстер» и призер Берлинского кинофестиваля «45 лет».

Читати далі...
12 липня 2015,  08:45 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Свій другий день 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль почав з прем'єри фільму «Брідженд» данського режисера Йеппе Ронде який особисто приїхав в Одесу представити свій новий фільм і разом з тим висловити свою підтримку в такий нелегкий час.

Натхненний похмурими історіями, що сталися колись в однойменній місцевості, розташованій в Уельсі, «Брідженд» розповідає про якийсь культ самогубств серед проживаючих там підлітків, паралельно досліджуючи стосунки батьків і дітей.

Разом з режисером Йеппе Ронде фільм представив британський актор Джош Про’Коннор, відомий за ролями у «Клубі бунтарів», новій «Попелюшці» і серіалі «Вулиця різника».

О’Коннор розповів, що йому сподобалося працювати з непрофесійними акторами, що під час зйомок каст доповнював один одного, сформувавши в результаті якусь «групову свідомість». Актор погодився на таку досить складну роль, оскільки відчув зв'язок з режисером, і в результаті вона стала для нього «дуже здоровим досвідом».

Читати далі...
11 червня 2015,  12:18 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Во время 6-го Одесского международного кинофестиваля будут показаны лучшие фильмы, получившие награды и признание публики на Венецианском, Берлинском и Каннском кинофестивалях.

Из Берлинале в Одессу в этом году приедет лучший фильм фестиваля «Такси», из Венеции – призер «Белые ночи почтальона Алексея Тряпицына», из Канн: лауреаты «Лобстер» и «Сын Саула».

Драма иранца Джафара Панахи «Такси» неспроста выиграла в Берлине «Золотого медведя». Режиссер, находящийся сейчас под домашним арестом, выступил также сценаристом фильма и сыграл в нем главную роль, и все это несмотря на то, что ему запретили снимать кино в связи с «антиправительственной деятельностью». На кинофестивале приз получала его племянница, которая также появилась в фильме, при этом растрогавшись до слез.

Читати далі...
25 травня 2015,  10:37 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Учора ввечері завершився 68-й щорічний Канський кінофестиваль, і «Золоті пальмові гілки» знайшли своїх щасливих власників. 

Головний приз кінофестивалю дістався Жаку Одіару за його «Еррана», історію про солдата Тигрів Таміла, якому довелося втекти з рідної Шрі-Ланки і знайти притулок у Парижі, де і триває його боротьба за нове життя.

Кращим режисером в цьому році став Хоу Сяосянь, який зняв «Вбивцю», драму про жінку-воїна і бойові мистецтва. Звання Краща актриса поділили між собою Руні Мара і Емманюель Берко, перша – за роль в лесбійській драмі «Керол», друга – за романтичну історію «Мій король». Кращим актором назвали Венсана Ліндона, який зіграв в реалістичній драмі «Закон ринку» простого охоронця супермаркету, що стикається на роботі з непередбаченими моральними дилемами.

Президенти журі Джоел і Ітан Коени про те, чому головна нагорода Palme d'Or була віддана «Еррану»:

Рішення про присудження Palme d'Or «Еррану» було прийнято дуже швидко. Нас всіх запалив предмет цього фільму. Були і інші фільми, які дуже сподобалися іншим членам журі, але щодо цього ми всі разом погодилися. Крім того, є фільми, які ми б хотіли побачити знову. Це був дуже напружений досвід. Він змінив глядача всередині нас.

Читати далі...
16 травня 2015,  22:02 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Во второй день Каннский кинофестиваль накрыло сущее безумие. К ним приехал экшен «Безумный Макс: Дорога ярости» со своей командой. А в третий день там появился сам Вуди Аллен со своим «Иррациональным человеком».

«Безумный Макс: Дорога ярости» был показан вне конкурса, но это не помешало фильму и его создателям получить в Каннах теплый прием. Представить его приехали режиссер Джордж МиллерТом ХардиШарлиз ТеронНиколас ХолтЗои Кравиц, продюсер Даг Митчелл и монтажер Маргарет Сиксел.

На пресс-конференции Миллер рассказал, что не ожидал, что производство фильма от появления идеи до его непосредственного создания займет целых 12 лет. Также он говорил о самих съемках:

Мы поехали на настоящих машинах, с настоящими людьми, в настоящую пустыню на 7 месяцев. И не было ни дня, когда бы я не подумал: «Мы сумасшедшие, раз решились это сделать.»

Читати далі...