Новини, в яких згадується Йоргос Лантімос

6 січня 2024,  16:55 | Нагороди та премії | Автор: Олена Стрельбицька

Цього року премія «Золотий глобус» розширила кількість своїх фільмів-номінантів до 6 у кожній категорії, тож конкуренцію «Барбі» та «Оппенгеймеру» складуть менш фінансово успішні, проте відзначені багатьма міжнародними нагородами стрічки, які точно заслуговують вашої уваги.

Читати далі...
4 січня 2024,  20:50 | Статті | Автор: Олена Стрельбицька

У січні нас порадують прем'єрами знамениті режисери Тайка Вайтіті, Девід Ейр, Йоргос Лантімос та Софія Коппола, а головні ролі у їхніх різножанрових стрічках виконають Емма Стоун, Гелен Міррен, Майкл Фассбендер та Джейсон Стейтем.

Читати далі...
15 травня 2023,  22:08 | Новини фільмів

Героїня Емми Стоун повертається з того світу у першому тизері очікуваного фільму «Poor Things», який зняв режисер оскароносної «Фаворитки» Йоргос Лантімос.

Читати далі...
10 травня 2023,  22:21 | Новини фільмів

Лауреатка премії «Оскар» Емма Стоун зіграє головну роль у наступній стрічці знаменитого грецького режисера Йоргоса Лантімоса «Poor Things», яка вийде пізніше в цьому році. І її перший кадр представляє героїню Стоун в готичному образі.

Читати далі...
25 лютого 2019,  03:58 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

У Голлівуді щойно завершилася 91-а церемонія нагородження премії «Оскар», де головним переможцем вечора став музичний байопік про гурт Queen «Богемна рапсодія», який отримав 4 статуетки. А за ним по 3 перемоги вибороли «Чорна Пантера», «Зелена книга» і «Рома».

Читати далі...
Рецензія на фільм «Влада»
Щось підгоріло на кухні Вашингтона
20 лютого 2019,  02:09 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Весь світ знає про теракт, що стався в Нью-Йорку 11 вересня 2001 року, і війну США з Іраком, що послідувала за цим, але мало хто знає, що за цією війною стояв не тільки Джордж Буш-молодший, а цілий апарат людей, яких очолював віце-президент США Дік Чейні. Режисер Адам МакКей справедливо припустив, що про нього мало хто чув, тому вирішив просвітити маси, знявши біографічне кіно «Влада», де разом з вівісекцією загадкової постаті віце-президента Чейні він відкриває завісу над закулісними інтригами людей у владі, які, прикриваючись демократією, без зайвого шуму стають унітарними правителями.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Фаворитка»
Зваблення королеви Анни
11 лютого 2019,  01:42 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Найбільш кінематографічною королевою великого екрану безперечно є Єлизавета I, про яку нещодавно вийшов ще один історичний фільм «Марія – королева Шотландії». А ось грецького режисера Йоргоса Лантімоса зацікавила особистість менш відомої, але не менш інтригуючої та цікавої королеви Великої Британії – королеви Анни, яка правила країною на початку 18 століття, коли англійці воювали з французами. І поки йшла війна, в палаці королеви плелися страшні інтриги, що загострилися з прибуттям дівчини, яка втратила своє становище в суспільстві, та мала чарівну посмішку, що приховувала її підступну душу. Її звали Ебігейл Мешем, і вона твердо вирішила стати новою фавориткою королеви.

Читати далі...
9 січня 2019,  16:27 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Рейчел Вайс стріляє в Емму Стоун у третьому фрагменті історичної драми Йоргоса Лантімоса «Фаворитка», яка вийде в український прокат 31 січня.

Читати далі...
23 листопада 2018,  18:41 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Новий фрагмент історичної драми «Фаворитка», яку зняв Йоргос Лантімос, показує, як Рейчел Вайс контролює королеву Анну у втіленні Олівії Колман.

Події нового фільму від творця артхаусних хітів «Лобстер» і «Вбивство священного оленя» будуть розвиватися при дворі королеви Анни (Колман), чиїм життям керує вольова герцогиня Мальборо Сара Черчілль (Вайз). Але розташування сил між жінками змінюється, коли до палацу прибуває кузина герцогині Ебігейл Мешем (Емма Стоун). Сара та Ебігейл починають змагатися за увагу королеви, і в даному фрагменті герцогиня показує свій вплив, відправляючи королеву назад до її кімнат, коли та відправляється на зустріч з російською делегацією з макіяжем, який робить її «схожою на борсука». Королева покорно її слухається, але потім зриває свою злобу на слузі.

Дивіться також перший фрагмент картини «Фаворитка», де героїня Емми Стоун подає королеві гарячий шоколад. У кіно з 31 січня 2019 року.

18 листопада 2018,  03:06 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Героїня Емми Стоун не знає, чи можна подавати королеві Великої Британії гарячий шоколад, в дебютному фрагменті історичної картини Йоргоса Лантімоса «Фаворитка».

Стоун втілює безпосередню і жваву дівчину Ебігейл Мешем, яку до двору королеви Анни (Олівія Колман) викликає її кузина герцогиня Мальборо Сара Черчілль (Рейчел Вайс). У королеви нещодавно помер чоловік, і завзята Ебігейл відволікає її від горя, наприклад, роблячи гарячий шоколад, але спочатку Сара не дозволяє королеві його пити, оскільки у неї хворий шлунок, але королева більше не бажає її слухатися і вимагає у Ебігейл чашку з гарячим напоєм.

Дивіться другий трейлер фільму «Фаворитка», чия прем'єра відбудеться в рамках кінофестивалю «Нове британське кіно», який пройде в Києві з 22 по 28 листопада.

У широкий український прокат картина вийде 3 січня 2019 року.

6 вересня 2018,  23:16 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Слідом за прем'єрою історичної драми Йоргоса Лантімоса «Фаворитка» на Венеціанському кінофестивалі компанія Fox Searchlight поділилася її повноцінним трейлером.

Лауреатки премії «Оскар» Рейчел Вайс та Емма Стоун грають двох кузин герцогиню Мальборо Сару Черчілль та Ебігейл Мешем, які на початку 18 століття борються за прихильність королеви Великої Британії. Королева Анна (володарка премії «Золотий глобус» Олівія Колман) важко переживає смерть свого чоловіка, і коли в палац прибуває весела Ебігейл, вона миттєво підкорює королеву своїм запалом. Але це абсолютно не влаштовує герцогиню Мальборо, і та вирішує показати молодшій кузині, чиє становище при дворі вище. У трейлері вона навіть стріляє в Ебігейл, от тільки та виявляється не з лякливих і починає плести свої інтриги проти підступної родички.

В українські кінотеатри «Фаворитка», де також з'являться Ніколас Голт, Джо Елвін та Марк Гейтісс, прибуде в січні 2019 року. Очікуємо на дубльований трейлер.

10 липня 2018,  01:31 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Вийшов офіційний трейлер історичної драми Йоргоса Лантімоса «Фаворитка», головну роль в якій грає зірка «Ла-Ла Ленда» і володарка премії «Оскар» Емма Стоун.

Події фільму розгортаються в 18 столітті при дворі королеви Анни (Олівія Колман з «Нічного адміністратора»), чиї відносини з радницею і таємною коханкою герцогинею Мальборо Сарою Черчілль (лауреатка премії «Оскар» Рейчел Вайс) перевертаються, коли в замок прибуває молодша кузина герцогині Ебігейл Мешем (Стоун). Баланс сил між жінками змінюється, поки вони борються за увагу королеви.

Українські глядачі зможуть побачити нове творіння Лантімоса, який зняв хітові артхаусні фільми «Лобстер» і «Вбивство священного оленя», у січні 2019 року.

16 жовтня 2017,  03:04 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Колін Фаррелл та Ніколь Кідман опиняються у великій небезпеці в новому трейлері психологічного трилера «Вбивство священного оленя». Вони втілюють щасливе подружжя Стівена й Анну Мюррей, у яких є двоє прекрасних дітей. Але одного разу до них в будинок приходить син колишнього пацієнта Стівена Мартін (Баррі Кеоган), який готовий на все, щоб доктор став новим чоловіком його матері (Алісія Сільверстоун), навіть на вбивство.

Це тривожне творіння грецького режисера Йоргоса ЛантімосаЛобстер») прибуде в українські кінотеатри 30 листопада.

16 серпня 2017,  21:33 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Кінокомпанія A24 представила перший трейлер психологічного горору «Вбивство священного оленя», де головні ролі зіграли володарка «Оскара» Ніколь Кідман й володар «Золотого глобуса» Колін Фаррелл. Це історія про тінейджера (Баррі Кеоган), який намагається привести блискучого хірурга в свою дисфункціональну сім'ю, що обертається кошмаром для всіх. У трейлері також з'являється Реффі Кессіді, яка виконує моторошний кавер на пісню Еллі Голдінг «Burn».

Українська прем'єра фільму Йоргоса Лантімоса очікується 30 листопада.