Новини, в яких згадується П'єр Ніне

9 січня 2023,  23:42 | Новини фільмів

Відомі французькі актори відправляються на лазурне узбережжя у трейлері кримінальної драми «Маскарад», яку зняв режисер Ніколя Бедос. Її світова прем'єра відбулася у травні 2022 року на Каннському кінофестивалі.

Читати далі...
16 червня 2022,  14:26 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Сьогодні четвер, а значить, що на екрани українських кінотеатрів вийшли новий мультфільм від Pixar «Я – панда», драматична стрічка з Гоакіном Феніксом «Камон камон» та екшен з Ліамом Нісоном «Флешбек». А вдома цього тижня нас порадують прем'єри нового фільму з Крісом Гемсвортом «Спайдергед» та надихаючої документальної стрічки про Дженніфер Лопес.

Читати далі...
14 червня 2019,  17:51 | Оновлення

Вийшов український трейлер драми «Обіцянка на світанку», екранізації однойменного автобіографічного роману Ромена Гарі. Головні ролі у фільмі виконали зірки французького кіно Шарлотта Генсбур та П'єр Ніне.

Це історія про те, як мати майбутнього лауреата Гонкурівської премії твердо вирішила, що він стане дипломатом і всесвітньо відомим письменником. Попри глузування оточуючих і сумніви сина у власних силах, вона продовжувала в нього вірити, – і усі її неймовірні мрії збулися. Материнська любов та безумовна підтримка вели Ромена через всі випробування та пригоди його життя, повного таємниць, битв і неймовірних поворотів.

Фільм «Обіцянка на світанку» виходить в український прокат 27 червня.

19 травня 2015,  13:42 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчера, 18 мая, в Каннах была солнечная погода, а кроме нее сердца гостей кинофестиваля согревал новый пиксаровский мультфильм «Мыслями наизнанку» («Головоломка»).

Представляли «Мыслями наизнанку», позволяющую заглянуть в голову человека и познакомиться с его основными эмоциями, в Каннах создатель мультфильма Пит Доктер и продюсер, один из основателей студии PixarДжон Лассетер.

С собой они взяли целую компанию актеров, участвовавших в озвучке персонажей-эмоций. Это были Эми ПолерМинди КейлингФиллис Смит и Льюис Блэк, подарившие свои голоса Радости, Отвращению, Грусти и Злости. Также на пресс-конференции присутствовали актеры Шарлотта Ле Бон (Радость), Жиль Леллуш (Злость), Пьер Нинэ (Страх) и Марилу Берри (Грусть), которые дублировали мультфильм на французский язык.

На вопрос о том, что же сподвигло Доктера создать «Мыслями наизнанку», мультипликатор ответил:

После «Вверх» я искал новые идеи. В то время моей дочери исполнилось 11, и ей в голову ударила юность. Она превратилась из маленькой девочки с кучей энергии в тинейджера, порой грубого, когда она пыталась высказаться. Мне было интересно, то же происходит в ее голове. Это и послужило толчком к созданию персонажей, основанных на эмоциях.

Читати далі...
21 лютого 2015,  13:10 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчора ввечері Крістен Стюарт отримала премію «Цезар» за другорядну роль у драмі «Зільс-Марія». Таким чином 24–річна актриса стала першою американкою, яка була удостоєна такої честі.

У фільмі режисера Олів'є Ассайяса «Зільс-Марія» Стюарт зіграла разом з Жюльєт Бінош. Кінокартина розповідає історію актриси, яка вирішує прийняти участь у новій версії п'єси, що 20 років тому стала стартом її кар'єри. Але не все виявляється гладко, коли вона стикається з неприємним відображенням самої себе. Стюарт виконала роль вірної асистентки головної героїні.

Раніше її гру в цьому фільмі високо оцінили критики. І щоб зрозуміти, настільки велику справу зробила Стюарт не тільки сильно зігравши у фільмі, а і в результаті завоювавши цю премію, варто знати, що премію «Цезар» вважають французьким «Оскаром».

Бінош була також номінована цього року на «Цезар», але Кращою актрисою стала Адель Енель за «Love at First Fight».

Кращим фільмом став «Тімбукту», минулого вечора переміг і його режисер Абдеррахман Сіссако. Також були відзначені сценарій, робота оператора, звук, монтаж і оригінальна музика «Тімбукту». Цей фільм номінований на «Оскар» та отримав кілька нагород на Каннському кінофестивалі.

Кращим актором визнали П'єра Ніне за його роль відомого французького модельєра в байопіку «Ів Сен-Лоран», а Кращим актором другого плану став Реда Катеб за «Гіппократ».

Удостоївся «Цезаря» та Ксав'є Долан за «Матусю», яка стала Кращим іноземним фільмом. У категорії Кращий анімаційний фільм «Цезаря» отримали «Комашки».

Почесного «Цезаря» вручили Шону Пенну. Цю нагороду презентувала акторові Маріон Котійяр, яка розчулилася до сліз під час своєї довгої емоційної промови. Пенн назвав французьке кіно «притулком» від комерційних голлівудських фільмів, сказавши, що це «ковток свіжого повітря» для нього, коли його дуже вимотує цей бізнес.

Також в минулому році Стюарт виконала другорядну роль у драмі «Все ще Еліс», за головну роль в якій Джуліанна Мур збирала цілий урожай з нагород і є основною претенденткою на «Оскар».