Рецензії, в яких згадується Пенелопа Крус

Рецензія на фільм «Ескобар»
Голий король кокаїнового королівства
1 червня 2018,  00:02 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Сумно відома фігура колумбійського наркобізнесу Пабло Ескобар продовжує інтригувати кінематографістів з усього світу, і його черговий байопік вирішив зняти іспанський режисер Фернандо Леон Де Араноа з провідним італійським актором і володарем премії «Оскар» Хав'єром Бардемом у головній ролі.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Ма Ма»
Щаслива мучениця Магда
14 січня 2016,  16:52 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Діагноз рак молочної залози здатний підкосити будь-яку жінку, але проста іспанська вчителька Магда, що пережила втрату роботи і зраду чоловіка, покаже вам, що це аж ніяк не привід бути нещасною. Адже тепер на рахунку кожен день...

Іспанський режисер і сценарист Хуліо Медем, який любить створювати кіно про жінок і жіночуої сутність, зважився зняти складну драму «Ма Ма» про жінку, яка дізналася про свій страшний діагноз. Але у неї є чудовий син, люблячий чоловік і турботливий лікар, тому вона не бачить причин не впоратися з хворобою.

«- Але якщо ти не віриш в рай, у що ти віриш?

- У що я вірю? В життя. Це єдине, що у нас точно є. У те, що життям потрібно насолоджуватися, а не відкладати на потім. Хоча воно, можливо, й існує. Ми повинні бути настільки щасливими, наскільки зможемо. Спочатку робити щасливими себе, а тоді і всіх, хто навколо нас.»

Головною героїнею кінокартини є екстраординарна жінка Магда, у якої велике серце, що вміє любити і прощати, бути сильним і захоплюватися життям, що б воно не зробило. При перегляді кінокартини розумієш, що незважаючи ні на що, якимось дивно-чудесним чином Магда дійсно щаслива. І коли вона дивиться фінал «Меланхолії» Ларса фон Трієра, то це мабуть одна з найбільш влучних метафор її внутрішнього стану – вона знає, що наближається невідворотне, але приймає це зі спокійним серцем. Оце так сила духу.

Якщо ви вже любите Пенелопу Крус, то після цієї кінокартини полюбите її ще більше. Це повністю її кіно, і її Магда чудова в своій вразливості і хоробрості. Хоча тут є безліч важких, драматичних моментів, її посмішка неодноразово
осяює фільм, роблячи так, що і глядачеві теж хочеться посміхнутися.

В такий важкий час у житті Магди з'являється двоє справжніх чоловіків, які не тікають боягузливо, а стають справжньою підтримкою і опорою, коханим і другом для головної героїні. Артуро і сам пережив важку втрату, а у гінеколога Хуліана напевно є багато пацієнтів, але він по-особливому ставиться до Магди, цієї приголомшливої жінки, яка не здається. Якщо ви не є великими шанувальниками іспанського кінематографа, то навряд чи чули про акторів Луїса Тосара і Асьера Ечеандіа, але вони дуже швидко підкорюють своєю грою, втілюючи справжніх чоловіків, перший з яких піклується про те, щоб дні Магди були наповнені щастям, а другий робить все, щоб цих днів у неї було якомога більше. І, звичайно ж, основні сили дає головній героїні її син Дані.

Зарубіжні критики в основному лають нове творіння Медема, але він зняв дуже життєстверджуючий фільм, який демонструє, що навіть у найважчих випробуваннях можна знайти щастя. Герої його драми плачуть, сміються, б'ються, відчувають, люблять, сперечаються, страждають, мріють, як співається в пісні що тут звучить. І у всіх цих злетах і падіннях дійсно полягає наше життя.

Важко сказати, які почуття викличе «Ма Ма» у чоловічої частини аудиторії, адже щоб відчути головну героїню, все-таки треба бути жінкою, не дарма режисер змушує її проходити випробування на рак молочної залози, який тут показаний без прикрас, з усіма її неприємними наслідками.

«Ма Ма» є не просто фільмом про жінку, яка боролася з раком, вона піднімає питання про цінності життя, про смерть і життя після смерті. Якщо ви боїтеся будь-якої серйозної хвороби, обов'язково подивіться його. Фільм відкриє вам, як перемогти свій страх і жити кожним днем, насолоджуватися кожною миттю. Своєю кінокартиною, яку моментами складно дивитися без сліз, Медем підкреслює, що ніщо в цьому світі не може зрівнятися з силою матері, віддано люблячої свою дитину, з її стійкістю і відвагою. У нього вийшла справжня ода Жінці, ода Матері, що дарує любов, дарує життя.

«- Що ти робиш, щоб жити щасливо?

- Намагаюся бути ближче до того, що дає нам задоволення, і подалі від того, що приносить нам біль. В розумних межах.»

Скільки б не довелося винести Магді, вона все одно продовжить боротися і жити, дихаючи на повні груди, адже вона знає ціну кожного дня і кожного, нехай навіть самого маленького дива.