Новини фільмів про (2014 – ...)

9 грудня 2014,  13:03 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Американський кіноінститут (American Film Institute) традиційно на прикінці кожного року обирає десятку кращих фільмів і десятку найкращих серіалів. Цього року фільмів виявилося одинадцять.

Вперше в історії Американського кіноінституту було вибрано не 10, а 11 кінофільмів:

Щороку AFI Awards відзначають 10 фільмів і 10 телепрограм, які культурно й артистично представляють найбільш важливі досягнення в мистецтві кінематографу року. Вперше в історії AFI Awards процедура голосування - включає нічию - призвела до того, що було вибрано 11 лауреатів серед кінофільмів.

Очікувано побачити серед кращих фільми «Юність», «Бёрдмен» і «Інтерстеллар», все частіше відзначають також «Американського снайпера» Іствуда, «Стрингера», «Гру в імітацію», «Одержимість», «Мисливця на лисиць» і «Нескореного».

Набагато рідше чути про «Сельму», що розповідає історію боротьби Мартіна Лютера Кінга за рівноправність, продюсерами якої виступили Бред Пітт і Опра Уїнфрі.

І навіть знайшлося в цьому списку місце для казкового мюзиклу «У темному-темному лісі», якого поки обходять стороною інші списки кращих 2014 року.

Читати далі...