Новини про серіал (2005 – 2017)

5 червня 2015,  11:55 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Телеканал Fox решил вернуть еще один сериал из небытия. На очереди оказался «Побег из тюрьмы», который получит продолжение в виде мини-сериала.

Его главные актеры Доминик Пёрселл и Вентворт Миллер согласны принять участие в новом «Побеге», так что вскоре их снова можно будет увидеть в образах братьев Линкольна Барроуза и Майкла Скофилда, которые десять лет назад планировали сбежать из тюрьмы.

Драма «Побег», созданная Полом Шойрингом, впервые вышла в 2005 году и продержалась на экранах 4 сезона. За это время сериал получил 2 номинации на «Золотой глобус» и статус культового. В 2009 году вышел фильм-продолжение под названием «Побег из тюрьмы: Финальный побег».

Детали о новом продолжении неизвестны, но, если оно все-таки состоится, то возможно будет похожим по формату на недавнее возвращение другого известного сериала Fox «24 часа: Проживи еще один день». То есть один сезон, продолжительностью в дюжину серий.

Скоро Пёрселл и Миллер должны также воссоединиться в новом супергеройском сериале по мотивам комиксов DC «Легенды завтрашнего дня», чья премьера состоится в полусезоне на канале CW. Первый сыграет Мика Рори или Тепловую Волну, а второй – Леонарда Снарта, известного как Капитан Холод. В образах этих суперзлодеев они уже успели появиться предварительно в нескольких сериях «Флэша».

9 вересня 2007,  10:47 | Рецензії | Автор: Гиря

Я просто в дикому захваті від цього фільму!!! І хоча почав його дивитися із другої серії по REN-TV, потім надолужив згаяне й подивився цей серіал цілком і повністю. Вже одна тільки винахідливість Майкла піднімає планку поваги до цього фільму, ну а якщо згадати про різні непередбачені повороти сюжету, то серіал відверто заслуговує найвищих балів. Фільм зроблений просто класно. Не яке-небудь дурне movie, де заздалегідь знаєш, чим все закінчиться, сюжет дійсно непередбачений. Скільки разів протягом і першого, і другого, і навіть третього сезонів дивишся й бачиш - все йде так рівненько, начебто все нормально, а потім раз - і все догори ногами. А скільки разів сюжет фільму відверто обламував глядачів, і не порахувати. Думаєш, все зараз головним героям кінець, тому що випробувані всі можливі варіанти рішення, але раптом відбувається щось неймовірне, і героям знову доводитися змотуватися. Це було ще й на території в'язниці у Фокс-Рівер і вже на волі. Або інакше: все йде нормально, розгадка близька, можна вирішити всі проблеми, а тут знову облом і все доводитися починати заново. Так було й з літаком, і із грошима, і із записом. Все таки мозок цей Майкл, нормальна людина до такого б не додумалася.

До речі, показ на РЕН-Тв закінчувався саме втечею з в'язниці й все! Уявляєте моє здивування, коли все закінчилося на злітному полі, куди прибігли колишні зеки? Я дістаю телепрограму на наступний тиждень, а там вже новий серіал! Я був просто в ауті. Пройшов десь місяць, дзвонить мені один друг і як би випадково кидає «Я тут у себе в мережі знайшов якийсь Prison Break 2, тобі він часом не потрібний?». Я як закричу «ПОТРІБНИЙ!!!». Потім я вже подивився й 2-у й 3-ю частини.

Серіал бере не тільки політичними змовами, своїм закрученим сюжетом і таємницями, і не тільки головоломками й татуюваннями на тілі Майкла, скільки харизмою головних героїв. Я б виділив особливо Абруцціо, якого незаслужено розстріляли спочатку другого сезону, звичайно ж обох братів, хлопця Девіда Опоскіса, Кілермана, і мабуть агента Махоні. Інші рангом нижче й трохи менш цікаві. Чому? Ну, от я наприклад не розумію, яка користь була в наявності Чарльза Психа-Потошека? Кому потрібний цей даун-маніяк? Кому-небудь було цікаво, як він жив після втечі й чому він не поїхав у Голландію? Та й вбивство його було теж відверто кажучи непотрібне. Що він міг знати? Нічого.

Абсолютно не потрібний тут і Майлз Франклін. Присмоктався цей нахабний нігер як п'явка ще в першому сезоні. Ніяких симпатій він не викликає, халява не прокотила. Тих, хто намагається виїхати вперед на чужому горбі, чекають великі неприємності. Ну, і чого він зміг домогтися? Все стало тільки гірше після його втечі - донька ледь не загинула через хворобу, дружину заарештували. Сам же потім і здався. Ще й вішатися намагався, мені його чомусь не було шкода.

Щодо Сукре. Поки він був у в'язниці і якийсь час після втечі був так само помітною фігурою в історії, але після того як перелетів границю інтерес до нього зник. Звичайно, він з'явився в самому кінці й ловив Тібега, але все-таки. Так і пригадуються слова однієї поліцейської, ну, коли вони шукали гроші Вестморланда «Вам залишалося сидіти зовсім мало, що у всьому світі могло вас змусити бігти?». Жінка. Хм.

Тібег. Ненавиджу маніяків і таких холоднокровних убивць, які ріжуть всіх підряд. Дуже обурювався, коли 5 млн. потрапили саме до нього. Радувався, коли його піймали колишні тюремні охоронці. Ну, а коли він знайшов ту жінку і її дітей, я йому бажав скоріше здохнути. І його сльози й терзання мене не зачіпили. Тібега під кулі, без усілякої жалості.

Звичайно ж не можна нічого не сказати про Майкла. Ох, уже цей геній і його татушки. Чого там тільки немає (а чи не наколоти й мені чого-небудь? Типу bolshoi booze, ха-ха). І план в'язниці, запасний план на волі, а ці журавлики й екзотичний код з телефоном? Просто блиск. Головне що дуже просто, і розумно, нічого зайвого. Дивно, що начальство в'язниці не звернуло належної уваги на його малюнки раніше. Хоча, чи легко розглянути карту на тілі, де стільки всього намальовано? «Та це ж чортова Секстинська Капела». Шкода Майкла, коли він це все собі набивав на тіло. Скільки працювали з ним у салоні? Годин 100-200, десь так. Бідолаха (хоча в нього низький болючий поріг).

Після того як я більш-менш познайомився з героями Втечі, то став з подивом впізнавати їх в інших фільмах. Для тих, хто не в курсі повідомляю, Домінік Пурселл, який зіграв Лінкольна, знявся у фільмі «Блейд: Трійця» у ролі головного злодія-супер-вампіра. А от Пітер Стормар, тобто бос злочинного клану Абруцціо був помічений у фільмі «Костянтин» з Кіану Рівзом у ролі самого Сатани. І хоча роль була коротенька (під саму завісу ) але й там він зіграв чудово. Ну, а якщо згадати головного героя Вентворта Міллера ака Майкл Скофілд, то я його бачив як раз на Bridge-TV. Крутять там значить різні кліпи, дивлюся, якась співачка щось там мелодійне виводить, епізод з якогось весілля, і раптом БАЦ!!! Бачу Майкла в його звичайному прикиді - коротка зеківська стрижка, чорний костюм, кроссівки, звична шахраювата усмішка. Якщо не помиляюся, то це був кліп Mariah Carey "We belong together".

Особливо мені сподобалися останні серії Втечі. Момент, коли побитий Майкл ричить і буквально плюється вогнем «Помилування!!! Мені й моєму братові!!! Негайно!!!» - це щось.

Якщо міркувати з позиції критики, то у Втечі безліч ляпів і неточностей. Зайдіть на форум для цього фільму і почитайте. Навряд чи Майкл зміг би провернути що-небудь таке в наших російських в'язницях, це можливо тільки на Заході, де все чітко, правильно, і розраховано до мм.

Фільм гарний, навіть дуже. Вніс його в особисту золоту колекцію. 10 балів без зайвої скромності.