«Форсаж 8» став мільярдером

1 травня 2017,  01:04 | Бокс-офіс | Автор: Елена Стрельбицкая

Екшену «Форсаж 8» знадобилося всього 17 днів, щоб заробити $1 мільярд.

Не минуло і двох з половиною тижнів з моменту, коли восьма частина популярної франшизи про гонщиків примчала до кінотеатрів, як її творці вже можуть відкривати шампанське, відзначаючи приєднання до клубу фільмів-мільярдерів, яких тепер налічується рівно 30.

Бюджет екшен Ф. Гері Грея становить $250 мільйонів, але у себе на батьківщині в США фільму поки не вдалося його відбити — американці принесли «Форсажу 8» тільки $192,7 мільйона. Зате в інших країнах фільм стартував більш ніж вдало, заробивши $867,6 мільйона.

Найбільше до душі кінокартина за участю Віна Дизеля, Шарліз Терон і Даейна Джонсона припала китайцям, де її бокс-офіс становить $319,4 мільйона.

Зараз «Форсаж 8» знаходиться на 21-му місці в списку найприбутковіших фільмів усіх часів, випередивши всього на $4 мільйона наукову фантастику «Бунтар-один: Зоряні війни. Історія». Це друга після «Форсажу 7» кінокартина франшизи про Домініка Торрето і його банду невловимих гонщиків, якій вдалося стати мільярдером, а також другий фільм-мільярдер цього року після «Красуні і чудовиська».

В Україні за перші десять днів прокату — з 13 по 23 квітня — «Форсаж 8» зібрав у кінотеатрах майже $1,9 мільйона або 49,5 мільйона гривень, двічі очоливши український прокат.

Нашу рецензію на «Форсаж 8», який продовжує колесити українськими кінотеатрами, читайте тут.

816 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: