Оголошені лауреати української кінопремії «Золота Дзига 2017»

24 квітня 2017,  00:32 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

У Києві пройшла 1-а церемонія нагородження національної кінопремії «Золота Дзига», де кращим фільмом минулого року була названа драма «Гніздо горлиці».

Кінокартина «Гніздо горлиці», що розповідає про українську жінку, яка поїхала на заробітки в Італію, перемогла минулого четверга в 6 головних номінаціях.

Отримуючи нагороду, режисер Тарас Ткаченко сказав:

Перш за все, хочеться подякувати бійцям за наші нагороди. Подякувати тим, хто може завтра загинути, адже завдяки їм у нас є таке свято, є майбутнє, і ми можемо знімати кіно.

Кращими акторами назвали виконавців головних ролей у «Гніздо горлиці» Віталія Лінецького, який отримав цю нагороду посмертно, і Римму Зюбину. За свого батька «Золоту Дзигу» отримав син Лінецького, сказавши зі сцени:

Для нашої сім'ї батько є гордістю. Ми раді, що навіть через три роки після його смерті, його не забувають і вручають такі нагороди.

Премію за внесок в розвиток українського кінематографу отримала Лариса Кадочникова, яка зіграла головну роль в культовому українському фільмі Сергія Параджанова «Тіні забутих предків»:

Я щаслива! Я вдячна всім кінематографістам і хочу присвятити цю нагороду двом великим режисерам: Сергію Параджанову та Юрію Іллєнку.

Лауреати 1-ї національної кінопремії «Золота Дзиґа»:

1331 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: