Новини про фільм (2017)

16 квітня 2017,  02:00 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Здавалося б, якщо у матері і дочки всього 17 років різниці, то їм буде простіше знайти спільну мову і стати подругами, але тільки не у випадку Мадо та її доньки Авріль. Адже перша – дуже інфантильна, а друга – дуже сувора, і коли вони обидві виявляються вагітними одночасно, то їх рідних і світ навколо починає трясти від зіткнення цих двох непримиренних характерів.

Свою третю повнометражну кінороботу молодий французький режисер Ноеми Сагліо, що працює в жанрі мелодраматичної комедії, вирішила присвятити непростим стосункіам між дорослими матір'ю і дочкою, які постійно сваряться і примудряються одночасно завагітніти. А потім – поступово злетіти з котушок.

Все починається з того, як героїня Жюльєт Бінош займається сексом зі своїм колишнім чоловіком на задньому сидінні автомобіля, спізнюючись на вечерю, яку дбайливо приготувала її відповідальна дочка. Останню зіграла набагато менш відома французька актриса Одрі Коттен, яка знялася в обох попередніх фільмах Сагліо, так що тут вибір режисера був очевидний – без музи ніяк. Так от, поки Авріль з чоловіком розмірковують, як би забрати у її матері половину кімнати і перетворити її в дитячу, трапляється справжнє «диво» – Мадо теж вагітніє від того випадкового разу з колишнім. І якщо в якій-небудь іншій родині така подія стала б святом, то в цій сімейці воно стає причиною цього скандалу. Авріль не може пережити вагітність легковажної матері, спершу голосно кричачи про те, що Мадо не має права народжувати знову, оскільки веде себе по-дитячому, а пізніше і зовсім відправляючи свою матір до гінеколога на примусовий аборт.

Як у такої життєрадісної, нехай і несерйозної жінки, як Мадо, виросла така стерва-дочка, якщо не сказати по-іншому, як Авріль, залишається для глядача загадкою, і думати над цим немає часу, оскільки усміхнена білявка Бінош в образі рокерши середніх років краде всю увагу, компенсуючи неврівноваженість своєї екранної дочки. Авріль – один з тих випадків, коли хочеться взяти людину і гарненько струснути, щоб у неї в голові шестерні стали на місце, але робити цього не можна, адже вона вагітна, ось всі навколо і страждають від її положення подвійно. А мати, всупереч припущенням її дочки, прекрасно справляється з усім сама, сміливо знов вирішуючи стати матір'ю-одиначкою, причому без роботи і в такому віці. Загалом, Мадо можна захоплюватися, а над Авріль, яка придумала, що її мама і кроку без неї не ступить, залишається тільки сміятися, адже вона через своє відчайдушне бажання все і всіх контролювати не раз опиняється в безглуздих ситуаціях.

В якості бонусу для жіночої аудиторії, на яку розрахований даний фільм, на екрані з'являється голий Ламбер Вільсон, який втілює колишнього чоловіка Мадо і батька Авріль, у вельми забавній сцені. Що ж стосується чоловіків, які раптом забредуть у кіно на «Доньки-матері», то раджу сприймати те, що відбувається на екрані з великою часткою іронії. Просто з величезною. Бо дуже нервовими тут зображені вагітні жінки. Фільм ніби витканий з усіх забобонів про вагітних, які постійно повинні істерити і творити щось незрозуміле і безвідповідальне. Ніхто, звісно, не ідеальний, і в даному випадку неадекватність героїнь ще можна списати на гормони, що вдарили в голову, і загальні сімейні таргани, але при перегляді не раз співчуваєш чоловікові Авріль Луї, якому доводиться жити з ними двома. На їх тлі його рідна й дійсно психічно нездорова, як він сам заявляє, мати виглядає цілком нормальною.

«Доньки-матері» призначені для сімейного перегляду дорослих дочок та їх мам, щоб разом сміятися над дивацтвами Мадо і Авріль, а також для тих, хто дуже любить Бінош, не пропускає з нею жодного фільму і готовий любити її в будь-якому амплуа, навіть у такій посередній комедії.

Як би шалено не звучала історія Мадо і Авріль, на екрані вона виглядає ще шаленішою.

9 квітня 2017,  14:16 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Наступного тижня в український прокат виходить французька комедія «Доньки-матері», де Жюльєт Бінош зіграє безвідповідальну матір, а Камілль Коттен — її зразкову доньку, яким складним знайти спільну мову. Але коли обидві з них виявляються вагітні, це дає жінкам другий шанс налагодити відносини.

Повноцінний український трейлер кінокартини режисера Ноемі Сагло дивіться тут.

20 березня 2017,  17:30 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Представляємо український трейлер комедії «Доньки-матері», яка вийде в кінотеатрах 13 квітня.

Мадо (Жюльєт Бінош) – найінфантильніша матуся в світі. Вона не збирається дорослішати і ніби помінялася ролями зі своєю 30-річною дочкою Авріль (Камілль Коттен). І ось, за збігом, обидві вони одночасно виявляються вагітними. Думка про те, що вона вже скоро стане бабусею, не вкладається у Мадо в голові. А Авріль в шоці, так як не з чуток знає, яка з її матері мама...