«Барбенгеймер»: пояснюємо культурний феномен «Барбі» та «Оппенгеймера»

16 июля 2023,  20:00 | Статьи

Наступного тижня в український (та світовий) прокат виходять два найбільш очікуваних фільми цього літа: сатирична комедія Грети Гервіг «Барбі» та драматичний байопік Крістофера Нолана «Оппенгеймер». Як вони стали епічним культурним феноменом під назвою «Барбенгеймер»?

Неофіційна назва цієї культурної події «Барбенгеймер» поєднує в собі назви обох фільмів, які виходять в прокат одночасно 20 липня, незважаючи на те, що вони не мають нічого спільного, окрім зіркового акторського складу. Чому ж усі їх об'єднують?

Все почалося з того, як минулого літа мережу розірвали фотографії зі знімального майданчика «Барбі» за участю Марго Роббі та Раяна Ґослінга, а коли стало відомо, що Голлівуд запланував випустити цю стильну та яскраву комедію в один день з похмурим та драматичним фільмом Нолана про батька атомної бомби, якого зіграє Кілліан Мерфі, глядачі у соцмережах вирішили, що вони не мають обирати щось одне, а будуть дивитися обидва фільми в один день. І назвали цю епічну кіноподію «Барбенгеймер».

Чим ближче до прем'єри обох фільмів, тим більше в Інтернеті з'являється різних постерів, що об'єднують їх в одну історію, і українці жартують крізь сльози, що літо в Україні під час повномаштабної війни, яку розв'язала росія, якраз схоже своєю дуальністю на «Барбенгеймер».

В якому порядку дивитися ці дві стрічки? Важливе питання. І якщо ви не хочете загнати себе в депресію, то радимо почати з серйозного «Оппенгеймера», а потім після кількох коктейлів вирушити з друзями на «Барбі», пригоди якої точно піднімуть ваш настрій у ці складні часи.

Квитки на фільми «Барбі» та «Оппенгеймер» ви вже можете придбати на нашому сайті.

999 

Написать комментарий

Написать комментарий...
Написать комментарий...

Читайте также: