«Бетгьорл»: чому студія Warner Bros. скасувала вже знятий фільм за коміксами DC

5 сентября 2022,  18:46 | Статьи | Автор: Олена Стрельбицька

Навесні супергеройський екшен «Бетгьорл» увійшов до топ-10 найбільш очікуваних супергеройських фільмів за версією сайту IMDb, адже глядачі часто зазирали на його сторінку у пошуках новин, проте у серпні студія Warner Bros. повідомила, що, хоча фільм вже було відзнято, його реліз вирішили скасувати. Що ж сталося?

Рішення про скасування вже відзнятого кінокоміксу шокувало не лише шанувальників супергероїні Бетгьорл, а й режисерів Аділя Ель Арбі та Білала Фаллу і виконавицю головної ролі Леслі Грейс, для якої ця роль мала стати значним стрибком у кар'єрі.

Багато американських ЗМІ спекулювали, що екшен «Бетгьорл» було сказовано через те, що він був «погано знятий та виглядав дешево» у порівнянні з іншими супергеройськими фільмами DCEU, проте сайти Variety, The Hollywood Reporter та Deadline Hollywood, які мають своїх інсайдерів у голлівудських студіях, написали, що до скасування призвела не якість фільму, а те, що студія Warner Bros. вирішила таким чином зекономити, урізавши кошти на постпродакшн, куди входять дорогі спецефекти.

Таке шокуюче рішення робить кінокомікс «Бетгьорл», чий бюджет досягнув 90 мільйонів доларів, одним з найдорожчих скасованих фільмів усіх часів.

Екшен «Бетгьорл» мав розповісти про пригоди Барбари Гордон, дочки комісара Гордона, яка, надихнувшись Бетменом, сама вирішує стати захисницею міста Ґотем.

У ролі комісара Гордона на екрани мав повернутися Дж.К. Сіммонс, який грав цю роль у «Лізі справедливості», а роль Бетмена мав знову виконати Майкл Кітон. Також у кінокоміксі знявся Брендан Фрейзер, який зіграв роль лиходія Світляка. Шкода, що ми так і не побачимо його суперлиходійського перевтілення.

Після скасування фільму режисери та Грейс поділилися у мережі зворушливими заявами, у яких з теплом і сумом згадали те, як разом створювали це кіно.

Почувши новину про відміну релізу, Грейс написала у Twitter:

Щодо нещодавніх новин про наш фільм «Бетгьорл»: я пишаюся любов’ю, наполегливою працею та намірами усіх наших неймовірних акторів і невтомної команди, які працювали над цим фільмом більше 7 місяців у Шотландії.

Після оголошення про скасування «Бетгьорл» Ель Арбі та Фалла спробували увійти на сервери Warner Bros., щоб зберегти частину відзнятого ними матеріалу на свої мобільні телефони, але їхній доступ було скасовано.

Пізніше представники Warner Bros. організували декілька таємних показів незакінченого фільму на території студії ексклюзивно для акторів і знімальної групи, які працювали над фільмом, разом із їхніми представниками та керівниками компанії.

Фільм «Бетгьорл» мав вийти на платформі HBO Max наприкінці 2022 року, проте тепер студія Warner Bros. збирається зосередитися на кінотеатральних релізах.

950 

Написать комментарий

Написать комментарий...
Написать комментарий...

Читайте также: