«Вавилон»: 8 цікавих фактів про нову стрічку з Марго Роббі та Бредом Піттом

23 січня 2023,  23:05 | Статті | Автор: Олена Стрельбицька

На великі екрани вийшов божевільний фільм про Голлівуд 1920-х років «Вавилон» за участю багатьох голлівудських зірок, який став одним з найбільш обговорюваних фільмів минулого року. На честь його прем'єри ми зібрали найцікавіші факти про його сюжет, акторів та нагороди.

1. Режисером і сценаристом фільму «Вавилон» виступає Дем'єн Шазелл, найбільш відомий за оскароносним мюзиклом «Ла-Ла Ленд» за участю Емми Стоун та Раяна Ґослінга, за який він отримав «Оскар». Шазелл хотів, щоб головну роль у «Вавилоні» виконала Стоун, проте коли вона не змогла знятися у цьому проєкті через конфлікт графіків, на її місце прийшла Марго Роббі.

2. Разом з Роббі, яка грає тут головну жіночу роль, у стрічці «Вавилон» знявся Бред Пітт. У 2019 році Пітт та Роббі зіграли разом у фільмі Квентіна Тарантіно «Одного разу у... Голлівуді», події якої також розвивалися навколо акторів у Голлівуді, проте тоді у них не було жодної спільної сцени.

3. Події стрічки Шазелла розвиваються в Лос-Анджелесі у 1926 році у переломний для кіноіндустрії період, коли Голлівуд переходив від німого кіно до звукових фільмів. Незважаючи на участь численних відомих акторів та актрис, головним героєм фільму виступає іммігрант Менні Торрес, який працює асистентом на кіностудії, проте має великі амбіції. Його втілив маловідомий актор Дієго Калва.

4. Одним з продюсерів стрічки виступає Тобі Магуайр, відомий за роллю Пітера Паркера/Людини-павука в трилогії Сема Реймі (і блокбастері «Людина-павук: Додому шляху немає»). Він також зіграв у «Вавилоні» роль Джеймса МакКея, боса мафії.

5. Незважаючи на те, що фільм був натхненний реальними подіями, що відбувалися у Голлівуді у другій половині 1920-х років і прототипами його персонажів стали реальні актори, актриси і члени голлівудської тусовки, більшість цих героїв є вигаданими та збірними персонажами.

6. У 2006 році Пітт вже зіграв у фільмі під назвою «Вавилон» («Babel»), який зняв режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту. Стрічка отримала 1 «Оскар» (з 7 номінацій), 1 «Золотий глобус» (з 7 номінацій) та 3 нагороди на Каннському кінофестивалі. Її події розвивалися у трьох різних країнах.

7. В епізодичній ролі старлетки в новому фільмі Шазелла з'явилася відома американська модель Кайя Гербер, дочка Сінді Кроуфорд. Раніше вона зіграла у популярній горор-антології «Американська історія жахів».

8. «Вавилон» отримав 5 номінацій на премію «Золотий глобус»: Найкращий фільм (комедія або мюзикл), Найкращий актор (комедія або мюзикл), Найкраща актриса (комедія або мюзикл), Найкращий актор другого плану та Найкращий оригінальний саундтрек. Йому вдалося перемогти лише в останній номінації — статуетку забрав композитор Джастін Гурвіц, який вже має 2 «Оскари» за «Ла-Ла Ленд».

Квитки на фільм «Вавилон» ви знайдете в нашій афіші.

1832 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: