«Я працюю на цвинтарі»: дивіться трейлер нової стрічки режисера Олексія Тараненка

6 вересня 2022,  18:55 | Новини фільмів

Наступного тижня, з 15 вересня, українці нарешті зможуть побачити у кінотеатрах очікувану трагікомедію режисера Олексія Тараненка «Я працюю на цвинтарі», яка була створена за підтримки Держкіно та Українського культурного фонду.

Сюжет фільму слідує за головним героєм на ім’я Саша, який займається встановленням пам’ятників на цвинтарі. Він сповнений цинізму та іронії. Навіть у спілкуванні із самотнім літнім чоловіком, який замовив пам’ятник самому собі, та з бізнес-леді, яка щойно поховала сина. Несподівано в життя Саші повертається його донька-підліток. Водночас герой втягується в боротьбу за владу на цвинтарі. У вихорі особистих трагедій і кримінальних зіткнень поступово стає зрозуміло, що у Саші важка психологічна травма через його минуле

Головну роль у стрічці виконує відомий український актор театру та кіно Віталій Салій, який родом з Києва. Його найвідомішою кінороботою останніх років став історичний екшен «Крути 1918», який приніс актору номінацію на національну кінопремію «Золота дзиґа» за найкращу чоловічу роль другого плану.

Компанію Салію у кадрі складуть володарка премії «Золота дзиґа» Римма Зюбіна, зірка хітових серіалів «І будуть люди» та «Спіймати Кайдаша» Віктор Жданов, зірка фільму «Кіборги» Андрій Ісаєнко та зірка історичних стрічок «Крути 1918» і «Чорний ворон» Олексій Тритенко.

Режисер розповідає, що центральною темою його нової стрічки, не дивлячись на те, що її події розвиваються на цвинтарі, є саме життя:

Незважаючи на постійну тему втрати та її прийняття, фільм — про життя. Він розповідає, що життя коротке, дивовижне, що все має свій кінець і смерть є частиною життя. Що ми живі, поки ще любимо. Що ніхто не зникає, поки про них пам’ятають, і що у своєму горі нам головне не забувати про живих людей, які так потребують нашої любові.

Сценаристом трагікомедії «Я працюю на цвинтарі» виступив Павло Белянський.

818 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: