Рецензія на фільм «Загублене місто»
Весела пригода з королевою великого екрану Сандрою Буллок

14 липня 2022,  21:37 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У далекому 1984 році на екрани вийшла пригодницька мелодрама «Роман з каменем» за участю Кетлін Тернер і Майкла Дугласа, де перша грала письменницю-затворницю, яка вирушає рятувати свою викрадену сестру в Колумбію, а другий втілив бравого героя, що допоміг їй вижити у джунглях. Фільм виявився настільки популярним, що незабаром було знято сиквел «Перлина Нілу», але це вже інша історія. З того часу «Роман із каменем» є еталоном пригодницьких мелодрам, і його лаври не дають Голлівуду спокою. Його успіх раз у раз намагаються повторити різні режисери з різними акторськими дуетами, і цього разу Голлівуд представляє ще один неофіційний рімейк «Романа» під назвою «Загублене місто», де письменницю-затворницю грає «Міс конгеніальність» Сандра Буллок, а її залицяльником став Містер «Супер Майк» Ченнінг Татум.

У «Загубленого міста» справді дуже багато спільного з «Романом з каменем», але також його сюжет місцями є сатирою на культову картину 80-х. Так, Буллок тут грає сучасну «Джоан Вайлдер», але замість мачо Дугласа ми отримуємо модель з обкладинки Татума, який мало що знає про джунглі та ще менше про те, як у них вижити. Незважаючи на це, він все одно відважно вирушає в дорогу, коли дізнається, що Лоретту (так звати героїню Буллок) викрадає маніяк-мільярдер, який бажає знайти загублене місто та його скарби, описані в її новій книзі. За це персонажу Татума окремий респект, адже він показує, що героєм може бути кожен чоловік, навіть якщо він і не вписується в стереотипний образ мачо, який мандрує джунглями у капелюсі Індіани Джонса і з мачете в руках. Ех, на що тільки не підеш заради поцілунку з Буллок...

У Буллок з Татумом вийшов чудовий комедійно-романтичний дует, але не варто забувати про справжнього джокера «Загубленого міста» – про головного лиходія у втіленні самого Деніела Редкліффа. В образі одержимого маніяка-мільярдера Ебігейла Фейрфакса Редкліфф показує, що вже вийшов на той рівень, коли Гаррі Поттер залишився далеко позаду і тепер його кличуть у голлівудські фільми на ролі злих британців, що з боку Голлівуду є найвищим знаком визнання таланту (наступним кроком може бути тільки «Оскар»). Відчувається, як Редкліфф кайфує від цієї ролі великого та жахливого антагоніста, і від цього спостерігати за його шаленим персонажем ще веселіше та цікавіше. Так що його виступ у «Загубленому місті» напевно порадує всіх шанувальників Поттеріани.

Ще одним знаменитим актором, який з'являється у «Загубленому місті», є Бред Пітт, і хоча роль у нього тут невелика, він знатно встигає за цей час порадувати публіку. Ви можете спершу не впізнати його з довгим волоссям і бородою в образі колишнього спецназівця Джека Трейнера, але це точно Пітт, який знову доводить, що для того, щоб вразити глядачів, йому не потрібно багато екранного часу. Останнім часом він уже теж говорить про вихід на пенсію (як це стало модним у Голлівуді), але, на щастя, поки він роздумує над цим, наступного місяця Пітт ще зіграє головну роль у пригодницькому бойовику «Швидкісний поїзд», де, до речі також з'явиться Буллок, і там він покаже ще більше веселого екшену.

Під час перегляду «Загубленого міста» розумієш, що це перший фільм із Буллок у головній ролі, що вийшов на великі екрани за останні чотири роки (минулого разу її можна було побачити у кінотеатрах у 2018 році у кримінальній картині «8 подруг Оушена»), і виразно відчувається, як сильно нам не вистачало її у кіно. За цей час Буллок знялася у двох хітових фільмах для Netflix, але актриса її рівня безперечно заслуговує на те, щоб сяяти на великому екрані, що вона з успіхом і робить у «Загубленому місті» в тому шикарному блискучому комбінезоні (який є окремим персонажем цього фільму). Звичайно, вона вже давно має «Оскар», і в 57 років (так, мені самій не віриться, що нашій «Міс конгеніальність» уже стільки стукнуло) з такою успішною кар'єрою їй більше нічого не потрібно доводити, але дуже хотілося б ще не раз побачити Буллок на великому екрані. Вона справді Актриса з великої літери, тож усім її шанувальникам дуже рекомендую побачити «Загублене місто» у кінотеатрі, якщо у вас зараз є така можливість. Це кіно точно підніме ваш настрій у наші тяжкі часи. А потім дуже рекомендую прийти додому та подивитися «Роман з каменем», якщо, звичайно, ви його ще не дивилися. Адже гарних пригод багато не буває.

Єдине, у що слабо віриться під час перегляду «Загубленого міста», то це в те, що Буллок із її минулим у ФБР треба було рятувати. Адже «Міс конгеніальність» сама може врятувати будь-кого. І виглядатиме при цьому на всі 100.

39770