«Обі-Ван Кенобі»: коли відбуваються події нового серіалу всесвіту «Зоряні війни»

31 травня 2022,  16:29 | Новини серіалів

Минулого тижня на платформі Disney Plus відбулася прем'єра науково-фантастичного серіалу «Обі Ван Кенобі». Розбираємось, коли у хронології таймлайну кіновсесвіту «Зоряні війни» розвиваються його події.

Серіал «Обі-Ван Кенобі» слідує за пригодами легендарного майстра-джедая Обі-Вана Кенобі, у ролі якого повертається актор Юен МакГрегор, який грав молодого Обі-Вана у трилогії-приквелі «Зоряні війни».

Події серіалу розвиватимуться через 10 років після драматичних подій фільму «Зоряні війни: Епізод 3 — Помста Сітхов», наприкінці якого Обі-Ван бився на дуелі зі своїм учнем Енакіном Скайвокером, який перейшов на Темну сторону Сили, після чого Енакін став Дартом Вейдером.

Разом з цим події серіалу «Обі-Ван Кенобі» розвиваються через кілька років після подій фільму про молодого Хана Соло «Соло. Зоряні війни: Історія» і покажуть маленьких Люка та Лею Скайвокерів, а також за 9 років до битви при Явіні наприкінці блокбастера «Бунтар-один. Зіркові війни: Історія», після якого розпочинаються події оригінальної трилогії «Зоряні війни», що стартувала у 1977 році.

Тобто серіал знаходиться на півдорозі між трилогією-приквелом та оригінальною трилогією, коли він загинув на дуелі з Дартом Вейдером.

Енакіна Скайуокера/Дарта Вейдера у серіалі знову зіграє Гейден Крістенсен.

Третя серія серіалу «Обі-Ван Кенобі» вийде у середу, 1 червня.

1927 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: