В Болгарії відбудеться благодійний фестиваль українських фільмів

16 квітня 2022,  15:35 | Новини фільмів

Із 18 до 20 квітня, в Софії, в міському інституті культури "Надія" в межах Всесвітнього благодійного кіномарафону CinemAid Ukraine Charity Film Marathon глядачі побачать створені за підтримки Держкіно повнометражні фільми "Мої думки тихі" й "Шляхетні волоцюги" та короткометражні стрічки альманаху "Все починається в Києві".

  • Лірична комедія Антоніо Лукіча "Мої думки тихі" з'явилась завдяки історії з життя українського звукорежисера і композитора Дмитра Кравченка. Він на фрілансі отримав замовлення записати звуки тварин української фауни і разом із батьком вирушив у експедицію в Черкаську область у пошуках цих звуків. Так з’явився герой фільму – звукорежисер і композитор Вадим, який має безліч невдач у роботі та особистому житті, але отримує шанс розпочати все спочатку. Просте завдання – записати голоси закарпатських тварин – може стати його шансом назавжди залишити "незручну Україну" і вирушити до "привабливої Канади", подалі від проблем. Однак все виявляється значно складнішим, адже головним супутником у новій роботі стає його мама...

  • Події музичної комедії Олександра Березаня "Шляхетні волоцюги" відбуваються у Львові у 1938-1939 роках. Це історія батярів Боді та Мірека, які живуть під гаслом: "Любити Львів, жінок та жарти". Аби життя було яскравим, вони вдаються до різних авантюр. Все стає значно заплутанішим, коли друзям доводиться стати опікунами дівчини, на яку одночасно починають полювати НКВС та нацисти...

Кінопокази відбуватимуться українською мовою з болгарськими субтитрами.

Всі зібрані кошти будуть спрямовані на технічну підтримку кіноекспедиції з фільмування життя й боротьби українців за свободу під час війни від відомої кіноспільноти "Жовтий автобус".

Захід відбувається під патронатом Посольство України в Болгарії за підтримки Спілки українських організацій "Мати Україна" та міського культурного інституту "Надія". Співорганізаторами з української сторони є КП "Київкінофільм" та Асоціація "Дивись українське!".

Благодійний кіномарафон ініційований Державним агентством України з питань кіно спільно з Українською кіноакадемією, Асоціацією "Дивись українське", Українською Кіноасоціацією, ГО "УкрКіноФест", ГО "Спілка підприємців теле та кіноіндустрії", ГО "Нарешті", КП "Киівкінофільм", БО БФ "Двері", ГО "Центр розвитку креативних індустрій".

726 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: