Вілл Сміт отримав довгоочікуваний «Оскар»

28 березня 2022,  19:15 | Нагороди та премії

Минулої ночі в Голлівуді вручили заповітні «Оскари», і Найкращим актором 2021 року був названий Вілл Сміт за його роль у надихаючій біографічній драмі «Король Річард: Виховуючи чемпіонок» («King Richard»), яка також претендувала на «Оскар» у головній категорії.

В байопіку «Король Річард: Виховуючи чемпіонок», режисером якого виступив Рейнальдо Маркус Грін, Сміт втілив Річарда Вільямса, батька та тренера легендарних тенісисток Серени та Вінус Вільямс.

Картина показала, як Річард, який сам із бідної сім'ї та з юності протистояв расизмк і Ку-клукс-клану, ще до народження своїх дочок склав план, згідно з яким збирався зробити з них найкращих тенісисток в історії, і все життя наполегливо працював над його здійсненням.

Для 53-річного Сміта це була довга дорога до золотої статуетки. Свою першу номінацію на «Оскар» актор отримав ще 2002 року, коли зіграв боксера Мухаммеда Алі у байопіку «Алі». Друга номінація прийшла у 2007 році за головну роль у культовій драмі «У гонитві за щастям».

З того часу Сміта не номінували, поки цього року американські кіноакадеміки нарешті не відзначили його талант довгоочікуваним «Оскаром».

Разом зі Смітом на акторський «Оскар» претендували Бенедикт КамбербетчУ руках пса»), Хав'єр БардемБути Рікардо»), Ендрю ГарфілдТік-так, бум!») та Дензел ВашингтонТрагедия Макбета»).

Нагороду Сміту вручали культові актори «Кримінального чтива» Джон Траволта, Семюел Л. Джексон та Ума Турман.

Також читайте: Переможці премії «Оскар 2022» (повний список).

1117 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: