Цікаві факти про супергеройський фільм «Вічні» від Marvel Studios

4 листопада 2021,  10:00 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Цей день настав! Сьогодні в український прокат виходить довгоочікуваний блокбастер «Вічні», новий розділ кіновсесвіту Marvel, який зняла режисерка Хлоя Чжао. І на честь цієї кіноподії ми підготували для вас добірку найцікавіших фактів про його створення та його героїв.

1. Річард Медден та Кіт Герінгтон раніше знімалися разом у хітовому серіалі «Гра престолів», де грали братів Робба Старка та Джона Сноу.

2. Джемма Чан (Серсі) вже з'являлася в кіновсесвіті Marvel — в фільмі «Капітан Марвел» (2019) вона втілила воїтельку кріі на ім'я Мінн-Ерва.

3. Супергеройський екшен «Вічні» є 26-м фільмом кіновсесвіту Marvel та третім фільмом MCU, який виходить у прокат у 2021 році після екшенів «Чорна вдова» та «Шан-Чі та легенда десяти кілець».

4. Зйомки фільму «Вічні» тривали з липня 2019 року до лютого 2020 року на англійській кіностудії Pinewood Studios, а також на локаціях у Лондоні, Оксфорді та на Канарських островах.

5. Коли Анджеліні Джолі запропонували роль у «Вічних», вона спочатку подумала, що це буде камео, і була приємно здивована, дізнавшись, що її героїня Тена матиме у фільмі одну з центральних ролей.

6. Музику до «Вічних» написав композитор Рамін Джаваді, відомий завдяки своїй роботі над саундтреком серіалу «Гра престолів», де разом знімалися Річард Медден та Кіт Герінгтон. Раніше Джаваді створював музику до фільму «Залізна людина» (2008).

7. Маккарі, яку грає глуха актриса Лорен Рідлофф, є першою глухою супергероїнею у кіновсесвіті Marvel. Вона володіє супершвидкістю.

8. Під час підготовки до ролі Тени Анджеліна Джолі тренувалася з різними мечами, списами та палицями, а також займалася балетом.

9. Бюджет фільму «Вічні» склав 200 мільйонів доларів. Для порівняння, на створення перших «Месників», що вийшли в кінопрокат у 2012 році, було витрачено 220 мільйонів доларів.

10. Хронометраж кінокоміксу «Вічні» складає 157 хвилин (2 години 37 хвилин), що робить його другим найтривалішим фільмом MCU після блокбастера «Месники: Завершення», чий хронометраж налічує 181 хвилину (3 години 1 хвилина).

11. Під час зйомок на Канарських островах у листопаді 2019 року, де були присутні Анджеліна Джолі та Річард Медден, акторам та знімальній групі довелося евакуюватися, оскільки поряд зі знімальним майданчиком було виявлено залишки бомби з військового полігону, що знаходився неподалік.

12. На роль Друїга розглядали кандидатури Кіану Рівза, Люка Еванса, Рамі Малека та Іена МакШейна, але потім було прийнято рішення взяти на цю роль більш молодого актора. Так Друїга зіграв Баррі Кеоган.

13. На роль Ікаріса, яку в результаті виконав Річард Медден, розглядали акторів Чарлі Ганнема, Александра Скарсгарда, Армі Гаммера та Сема Г'юена.

14. Для актора Браяна Тайрі Генрі екшен «Вічні» є третім супергеройським фільмом у кар'єрі після мультфільму «Людина-павук: Навколо всесвіту» (2018) та картини «Джокер» (2019).

15. Фастос, якого грає Браян Тайрі Генрі, буде першим відкритим ЛГБТ-супергероєм кіновсесвіту Marvel. Офіційно підтверджено, що Валькірія у втіленні Тесси Томпсон також нетрадиційної орієнтації, оскільки вона є бісексуалкою, але про це стане відомо лише у фільмі «Тор: Любов і грім», що вийде в 2022 році.

16. За словами Кумейла Нанджіані, режисерка Хлоя Чжао здебільшого використовувала на зйомках фільму практичні спецефекти і старалася менше працювати з зеленим екраном.

17. Фільм порине в історію таких давніх і дуже могутніх рас всесвіту MCU, як Селестіали, Вічні та Девіанти. До речі, Божевільний Титан Танос, який був головним лиходієм Саги Нескінченності, має гени Вічних та Девіантів. Про нього навіть згадувалося у трейлерах.

Квитки на фільм «Вічні» ви знайдете у нашій афіші.

Перед походом у кіно ознайомтесь із правилами відвідування кінотеатрів, які зараз діють у вашому місті у зв'язку з пандемією COVID-19. Також не забувайте про маски та соціальну дистанцію.

2398 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: