8-й Чілдрен Кінофест розпочався допрем’єрним показом українського мультфільму «Віктор_Робот»

28 травня 2021,  18:00 | Нагороди та премії

Сьогодні, 28 травня у столичному кінотеатрі «Київська Русь» відбулася церемонія відкриття 8-го фестивалю мистецтва кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест». Захід проходить безкоштовно в кінотеатрах понад 20-ти українських міст до 2 червня, а також онлайн на сайті online.childrenkinofest.com до 6 червня.

Відкрив фестиваль український анімаційний фільм «Віктор_Робот». Стрічку глядачам особисто презентували її творці. Події стрічки відбуваються в далекому майбутньому. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки, який і створив це світило. Однак він таємниче зникає.
«Віктор_Робот» – володар Призу глядацьких симпатій Одеського міжнародного кінофестивалю 2020 та найкращий анімаційний фільм за версією Національної премії кінокритиків «Кіноколо» 2020. Мультфільм вийде в широкий кінопрокат уже за місяць – 24 червня.

Героїв стрічки озвучили зіркові українські актори Римма Зюбіна, Віктор Жданов, Василь Мазур, Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв, Марія Аглоткова. Спеціально для фільму були створені хітові саундтреки у виконанні відомих українських музикантів – Dakh Daughters, Антона СлєпаковаВагоновожаті»), Мар’яни Головко та Марка ГаланевичаДахаБраха»). Композитор стрічки – Антон Байбаков, авторка пісень – Марися Нікітюк.

Виробництво фільму тривало понад три роки, а працювало над стрічкою майже 200 професіоналів.

Частина місць на церемонію відкриття, як і на інші покази фестивалю, була надана юним глядачам із соціально незахищених верств населення: дітям з інвалідністю, сиротам і потерпілим від конфлікту на сході України.

До конкурсної програми традиційно ввійшло сім дитячих фільмів, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Фільм-переможець буде визначений за допомогою глядацького голосування і оголошений на онлайн-церемонії закриття фестивалю 6 червня. Також у межах Чілдрен Кінофесту проходить п'ятий ювілейний Конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми. 16 стрічок-фіналістів будуть показані в кінотеатрах 23-х міст України та онлайн. Його переможців визначить Почесне журі, а глядачі оберуть лауреата Призу глядацьких симпатій. Поза конкурсами на фестивалі буде продемонстрований ретроспективний мультфільм «Лисенятко Вук», а фільмом-закриттям стане минулорічний володар Гран-прі – фантастична пригодницька стрічка «Фокстер & Макс».

Почесною амбасадоркою фестивалю у 2021 році стала співачка й авторка пісень Христина Соловій.

1575 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: