Сім фактів про «Гнів людський» – новий трилер Гая Річі

15 квітня 2021,  15:20 | Статті

Цієї весни Гай Річі "приймається за старе" – готує прем'єру свого нового трилера з Джейсоном Стейтемом в головній ролі. «Гнів людський» розповідає історію загадкового європейського джентльмена, який під ім'ям "Хілл" влаштовується на роботу в інкасаторську контору "Fortico". Компанія перевозить мільйони вулицями Лос-Анджелеса і періодично страждає від нападів. Але одне угрупування виділяється серед інших своєю злагодженістю, підготовкою і жорстокістю. Хілл має намір дізнатися, що насправді відбувається в цій великій грі, де ставки дуже високі і на те у героя є свої причини. Заради досягнення мети – він готовий перевернути все місто, яке неминуче пізнає гнів людський.

Ми зібрали найцікавіші факти про майбутню гучну прем'єру, яка зовсім скоро з'явиться на великих екранах.

1. «Гнів людський» – четвертий спільний фільм Гая Річі і Джейсона Стейтема. Британський режисер і сценарист свого часу відкрив Джейсона Стейтема-актора, коли познайомився з ним на одній з модельних зйомок. «Карти, гроші, два стволи» і «Великий куш» – стали візитними картками для обох. Третій їх спільний фільм, створений за участю Люка Бессона, «Револьвер» – не був прийнятий глядачами і індустрією з тим же ентузіазмом, хоч і став згодом культовим.

Для нас просто настав ідеальний час знову попрацювати разом. Джейсон за цей час став великою суперзіркою, ми ніколи не втрачали один одного з виду і я відчув, що саме ця історія – ідеальна для нашого возз'єднання.

ділиться з пресою сам Гай Річі

2. Це перший фільм Гая Річі, дія якого цілком відбувається в США. Але Річі не був би самим собою, якби не зняв частину сцен нового трилера в рідній Британії.

3. На деякі ключові другорядні ролі Річі знав, з ким хоче попрацювати і відкритого кастингу не було. Так, на одну з ролей на найпершому етапі був запрошений британський характерний актор Едді Марсан, який вже знімався у режисера в «Джентльменах» і «Шерлоку Холмсі». Крім того, Гай Річі запропонував нетипові ролі зірці "нульових" Джошу Хартнетту і новому голлівудському улюбленцю Скотту Іствуду. А ось як у фільмі Річі з'явився неймовірно популярний репер Post Malone – історія поки що замовчує.

4. Голту МакКеллані, відомому по шоу «Мисливець за розумом» і фільму-катастрофи «Гренландія», дісталася роль "Кулі" – колишнього військового, а нині – старожилі в колективі інкасаторів. Саме йому доведеться навчати "новачка Хілла". Гай Річі і Джейсон Стейтем багато імпровізували з репліками Хілла і тому МакКеллані часто отримував нові сторінки з діалогами в самий останній момент. Але за словами Джейсона Стейтема актор і не думав ніяковіти:

Голт – просто неймовірний, з ним було легко і комфортно працювати, справжній професіонал і його реакції вище всяких похвал. За сценарієм йому потрібно було бути таким собі "душею компанії", але це вдалося йому і поза образу.

5. В «Гніві людському» очікується сюрприз – поява одного з голлівудських зірок-ветеранів, хто це буде і кого зіграє – поки знаходиться під завісою таємниці. Гай Річі хотів зберегти максимальну кількість подробиць про кастинг в секреті, але після того, як всюдисущі папарацці змогли сфотографувати зйомки однієї з екшн-сцен фільму– відтягувати новини про участь деяких зірок, включаючи Скотта Іствуда і Post Malone, – вже не було сенсу. І тим не менш, частина фото були видалені таблоїдами, потенційно – тому що були зроблені на приватній території без отримання дозволу, якого ніхто не дав би.

6. Екшн-трилер «Гнів людський» є офіційним ремейком французького драматичного трилера «Інкасатор» 2004 року. І хоча Річі вніс істотні зміни в сценарій і з точки зору розвитку сюжету, і з точки зору кількості екшн-сцен – він вирішив все зробити правильно:

Я побачив цей фільм років десять тому і просто закохався в цю історію, весь цей час хотів зробити свою версію історії. І вирішив, що треба припинити думати про це, а варто просто зняти. Але починати потрібно все правильно і офіційно викупити права для розробки свого фільму.

7. Назва фільму і правда запозичена з Біблії, чого Гай Річі і не думав приховувати:

Це не просто перестрілка в кіно. Йдеться про жадібність, кров, марнославствj, біблійні перекази про сім смертних гріхів – принаймні, п'ять з цих смертних гріхів будуть порушені цим оповіданням. Щоб помститися, Хілл обов'язково звільнить свій гнів.

2889 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: