16 маловідомих фактів про створення фільму «Гаррі Поттер і таємна кімната»

11 листопада 2020,  01:00 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

У четвер, 12 листопада, на екрани українських кінотеатрів повертається фентезі «Гаррі Поттер і таємна кімната», друга пригода хлопчика-який-вижив, заснована на бестселерах Дж.К. Роулінг. Перед чарівним вечором у кіно вирушаємо за лаштунки цього фільму за допомогою маловідомих фактів про його створення.

1. За роль у другому фільмі Поттеріани Деніелу Редкліффу запропонували 125 000 фунтів (приблизно 181 500 доларів). Але в справу втрутилася профспілка британських акторів Equity, щоб домогтися нових умов, і їхні переговори підвищили гонорар головного актора до 2 мільйонів фунтів (близько 3 мільйонів доларів).

2. На час прем'єри фільму актрисі Ширлі Гендерсон, яка грала привид студентки Гоґвортсу Плаксивої Міртл, було 36 років. Тим часом вік Плакси Міртл в книгах і фільмах становить всього 14 років.

3. Актор Руперт Грінт страждає від арахнофобії (боязнь павуків), і до сих пір не дивився повністю той епізод, коли Рон та Гаррі вирушили в гості до гігантського павука Арагога, який жив у Забороненому лісі.

4. Машина містера Візлі це Ford Anglia. Вона такого ж блакитного кольору та моделі, як та машина, в якій Дж.К. Роулінг та її найкраща шкільна подруга їздили по окрузі у часи своєї юності.

5. Актор Едді Редмейн, який зараз грає роль магозоолога Ньюта Скамандера у приквелі Поттеріани «Фантастичні звірі», проходив прослуховування на роль юного Тома Реддла (лорда Волдеморта) з того проклятого щоденника. В результаті роль дісталася Крістіану Коулсону.

6. У сценах, де з'являлися персонажі, скам'янілі після зустрічі з віддзеркаленням Василіска, акторів замінювали їхні фігури в повний зріст.

7. Щоб зняти невдале приземлення Гаррі та Рона на машині містера Візлі на Войовничу вербу, було знищено 14 фордів.

8. Для сцени, де Гаррі показує містеру Мелфою, що у нього немає однієї шкарпетки, Редкліффу довелося поголити ногу.

9. Роль самозакоханого Гілдероя Локхарта, викладача захисту від Темних мистецтв, спочатку повинен був виконати Г'ю Грант, але він вибув з проекту в зв'язку з тим, що зйомки другого фільму Поттеріани відбувалися в той же час, що і зйомки його іншої стрічки «Кохання з повідомленням». Таким чином роль відійшла Кеннету Брані.

10. Редкліфф говорив, що «Гаррі Поттер і таємна кімната» є його найулюбленішою книгою з Поттеріани.

11. Голосом Василіска, коли той кликав своїх жертв, став актор Джейсон Айзекс, який зіграв роль Луціуса Мелфоя, батька Драко Мелфоя.

12. У 2002 році, коли у нас не було ані Youtube, ані Інтернету, багато шанувальників Гаррі Поттера пішли у кіно на фільм «Скубі-Ду», тільки щоб подивитися трейлер «Гаррі Поттера і таємної кімнати».

13. Щоб зрозуміти, наскільки гидким повинен бути Луціус Мелфой, Айзекс подивився фільм «Гаррі Поттер і філософський камінь», де уважно спостерігав за поведінкою і характером свого екранного сина Драко, якого грав Том Фелтон.

14. Гілдероя Локхарта міг також зіграти Джуд Лоу, але тоді його вважали занадто молодим для цієї ролі. Зараз Лоу грає молодого Дамблдора у франшизі-приквелі «Фантастичні звірі».

15. Під час зйомок роль ельфа-домовика Доббі грав тенісний м'яч на палиці, який показував Редкліффу та іншим акторам, де буде знаходитися голова ельфа. Після Доббі додали в кадр за допомогою комп'ютерної графіки.

16. Знаменитий діалог Гаррі та Луціуса Мелфоя в кабінеті Дамблдора, коли Мелфой сказав: «Сподіваюся, що містер Поттер завжди буде поруч, щоб врятувати нас», на що Гаррі відповів: «Не хвилюйтеся, буду», був цілковитою імпровізацією з боку акторів.

Квитки на фільм «Гаррі Поттер і таємна кімната» ви знайдете в нашій афіші.

Під час походу в кінотеатр не забувайте вдягати маску, користуватися антисептиком і дотримуватися соціальної дистанції.

13944 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: