Зірка «Відьом» Енн Гетевей вибачилася перед дітьми з відмінностями в кінцівках за те, як була зображена її Верховна відьма

8 листопада 2020,  13:35 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Фільм Роберта Земекіса «Відьми» вийшов перед Хелловіном і повинен був стати чарівною казкою для дітей, але багатьох людей з відмінностями в кінцівках образило те, який зовнішній вигляд був обраний для Верховної відьми у втіленні Енн Гетевей.

Ознайомившись із заявами людей з відмінностями в кінцівках в соцмережах, які хочуть бути прийнятими в суспільстві і влаштували з цього приводу флешмоб #NotAWitch [#НеВідьма], Гетевей, чия Верховна відьма з'явилася на екрані з подібною фізичною особливістю трьома пальцями, поділилася в Instagram словами жалю щодо зображення своєї героїні таким чином та підтримки на адресу цих людей:

Нещодавно я дізналася, що багато людей з відмінностями в кінцівках, особливо діти, страждають через зображення Верховної відьми у «Відьмах». Дозвольте мені почати з того, що я роблю все можливе, щоб бути чуйною до почуттів і досвіду інших не через якийсь страх політкоректності, що бореться всередині, а тому, що не завдавати болю іншим є основним рівнем пристойності, до якого ми всі маємо прагнути. Як людина, яка дійсно вірить в інклюзивність і дійсно, дійсно ненавидить жорстокість, я повинна вибачитися за завданий біль. Я прошу вибачення. Я не зв'язала різницю в кінцівках з Верховною відьмою, коли мені показали зовнішній вигляд персонажа; якби я це зробила, запевняю вас, цього б ніколи не сталося.

Актриса окремо принесла вибачення дітям з різницею в кінцівках та їхнім родинам, які їх люблять і хочуть, щоб їхні фізичні відмінності не асоціювалися з відьмами і жахами, а були прийняті в суспільстві:

Я особливо хочу принести вибачення дітям з різницею в кінцівках: тепер, коли я знаю більше, обіцяю, що буду робити краще. І я повинна принести особливі вибачення всім, хто любить вас так само сильно, як я люблю своїх власних дітей: мені дуже шкода, що я підвела вашу сім'ю.

Також Гетевей скористалася своєю платформою, щоб привернути увагу до благодійного проекту Lucky Fin Project, який бореться з упередженнями та дискримінацією людей з різницею в кінцівках:

Якщо ви ще не знайомі, ознайомтеся з @Lucky_Fin_Project і хештегом #NotAWitch, щоб отримати більш всеосяжне та необхідне уявлення про відмінності у кінцівках.

В український прокат скандальне фентезі Земекіса, засноване на казці Роальда Даля, вийшло минулого тижня, 29 жовтня.

Читайте також нашу рецензію на фільм «Відьми».

Під час походу в кінотеатр не забувайте вдягати маску, користуватися антисептиком і дотримуватися соціальної дистанції.

1537 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: