«Відьми»: натхненням для костюмів Енн Гетевей стали Мерилін Монро та Джекі Кеннеді

4 листопада 2020,  19:20 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Якщо ви вже подивилися нове сімейне фентезі Роберта Земекіса «Відьми», то напевно залишилися під враженням від образів Верховної відьми у втіленні Енн Гетевей. І це не випадково, адже над ними працювала художниця по костюмах Джоанна Джонстон, на чиєму рахунку є 2 номінації на «Оскар».

У фільмі «Відьми», заснованому на однойменній казці письменника Роальда Даля, Верховна відьма вирушає на шикарний курорт, щоб зустрітися там зі своїм колегами-відьмами на щорічному шабаші й обговорити свій підступний план про те, як перетворити всіх дітей світу на... мишей.

Але, на щастя, на той же курорт прибувають головний герой казки хлопчик-сирота та його бабуся, ролі яких виконали Джазір Бруно і Октавія Спенсер, і вони хоробро вступають в протистояння з лихою Верховною відьмою.

Так, новій казці Земекіса є чим здивувати і розважити глядачів будь-якого віку, але окремою темою для розмови є неймовірні вбрання лиходійки Гетевей, які були натхненні кінодівою Мерилін Монро, першої леді США Джекі Кеннеді та супермоделями 60-х років Неною фон Шлебрюгге і Кармен Делль'Орефіче.

Під час свого прибуття до готелю Верховна відьма з'являється з платиновою зачіскою, укладеною в стилі Монро під модним капелюшком з 60-х з широкими полями, та в костюмі в чорно-білу клітинку.

А натхнення Кеннеді чітко відчувається в іншому епізоді, де Гетевей приміряє рожеве пальто, яке відсилає до того самого рожевого костюму від Шанель, що Джекі надягла в той трагічний день у Далласі, коли застрелили її чоловіка Джона Кеннеді, 35-го президента США.

Окремої згадки заслуговує ось ця фіолетова сукня на одне плече з довгими фіолетовими рукавичками, які приховують, що у відьми дуже довгі пальці, та надзвичайним розрізом від стегна. Навколо тіла Гетевей тут обвивається золота змія, яка оживає на великому екрані за допомогою спецефектів.

Але самим темним образом Верховної відьми стала ось ця чорна сукня в паєтках зі стоячим коміром, де шию і глибоке декольте актриси прикрасила приголомшлива готична прикраса. Даний образ «Повелительки темряви» завершує висока укладка і темний макіяж очей та губ.

Який з цих образів та нарядів Верховної відьми вам сподобався і запам'ятався найбільше? Діліться своїми враженнями в коментарях.

А перед походом у кіно читайте нашу рецензію на фентезі «Відьми».

Не забувайте вдягати в кінотеатрі маску і дотримуватися соціальної дистанції.

1640 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: