6 кращих моментів фіналу «Гри престолів»

22 травня 2020,  23:20 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Пройшов рік з тих пір, як завершився найгучніший та найбільш обговорюваний серіал 21 століття «Гра престолів». Його фінальна серія розчарувала величезну кількість глядачів, але ми спробуємо знайти в ньому 6 позитивних моментів, які все-таки виправдали очікування.

1. Санса стала королевою Півночі.

В 1 сезоні Санса (Софі Тернер) мріяла про те, що вона одного разу вийде заміж за Джоффрі (Джек Глісон) і стане королевою Семи королівств. Тоді вона була всього лише наївною і розбалуваною дівчинкою, зовсім не схожою на ту відважну та розумну молоду жінку, якою вона в результаті стала і якою б точно пишалися її батьки. А її щира любов до рідного дому та Півночі точно зроблять її справедливою королевою для своїх людей.

2. Тіріон вижив і знову став правицею короля Семи королівств.

Тіріон Ланністер (Пітер Дінклейдж) завжди був одним із найрозумніших персонажів цієї саги, якщо не найрозумнішим, та завжди знаходив хитрий вихід з будь-якої безнадійної ситуації. В фінальній серії він знову використав цей свій талант, коли за лічені хвилини з засудженого на смерть за зраду перетворився знову на правицю короля Семи королівств. Тут можна тільки поаплодувати.

3. Дрогон знищив Залізний трон.

Залізний трон, створений із сотні гострих мечів, був головним символом влади в Вестеросі, якому підпорядковувалися всі Сім королівств. Саме за цю абсолютну владу і воювали всі знатні родини цього фентезійного світу з перших сторінок книг Джорджа Мартіна та з першої серії серіалу, і бажання сидіти на цьому Троні згубило багатьох з них (майже усіх). Так що своїм вогнем Дрогон по суті зруйнував то саме колесо, яке хотіла знищити його мати Дейнеріс (Емілія Кларк), розплавивши Залізні трон і поклавши край цій віковій війні за абсолютну владу.

4. Старки перемогли у грі престолів.

Війна в Вестеросі почалася через те, що Джоффрі Баратеон стратив Неда Старка (Шон Бін), і ця одна смерть поклала початок довгим та болісним скитаниям його дітей по всьому світу, де на них підстерігали найжорстокіші випробування. Їм довелося пережити безліч жахів війни, і коли в фіналі ми побачили Джона (Кіт Герінґтон), Сансу, Арью (Мейсі Вільямс) і Брана (Айзек Гемпстед-Райт) живими і готовими до нової глави в своєму житті після війни, що вкрала у них дитинство, в цьому відчувалася якась справедливість по відношенню до цієї родини. Оскільки Старки дійсно це заслужили. Адже самотній вовк загине, а зграя виживе.

5. Джон Сноу став вільною людиною.

Звичайно, це було нелогічним рішенням щодо всієї тієї сюжетної лінії, де Джон є племінником Дейнеріс і законним спадкоємцем Залізного трону, але, з огляду на всю історію цього персонажа, включаючи його смерть та воскресіння, подорож за Стіну з вільним народом (хоча формально його зіслали в Нічну варту за вбивство Дейнеріс) це цілком підходящий хепі-енд для цього бунтаря, який ніколи не хотів бути королем, а просто знайти своє місце в цьому світі. Сподіваємося, що йому це вдасться зробити за Стіною. Ігрітт (Роуз Леслі) була б цьому дуже рада.

6. Брієнна очолила Королівську гвардію.

З усіх лицарів, яких ми зустріли в «Грі престолів», Брієнна Тарт (Гвендолін Крісті) була найчеснішою та найблагороднішою і завжди тримала дане собою слово. І тепер, ставши лордом-командувачем Королівської гвардії при королі Брандоні I, вона зможе й надалі виконувати свій священний обов'язок та оберігати сина леді Кейтілін (Мішель Фейрлі), як і обіцяла їй.

Погоджуєтеся з цим списком? Чи ми ще щось пропустили з позитивних моментів фіналу «Гри престолів»? Пишіть в коментарях.

43857 

1 коментар

gare

23 травня 2020, 00:58

еще один момент лично для меня в том, что дейнерис таргариен, чсв-рожденную, власть желающую и нос к верху вечно задирающую наконец-то слили. я рассчитывал на то, что ее не посадят на трон, как минимум. а выпиливание со всеми концами так вообще усладой было
1 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: