Рецензія на мультфільм «Баранчик Шон: Фермагеддон»
Добра казка про космічну дружбу

23 січня 2020,  02:00 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Десь в англійській глибинці розташовується ферма, де всім заправляє спритний бунтар баранчик Шон і його друзі-баранці, які люблять весело проводити час і ніколи не слухаються відповідального пса Бітцера. Одного разу в їхній хлів – і на їхні голови – звалюється нова пригода у вигляді маленької іншопланетянки, яка втратила свою літаючу тарілку і не може повернутися додому. Баранчик Шон відважно поспішає їй на допомогу, і так на світ з'являється мультфільм під назвою «Баранчик Шон: Фермагеддон».

«Баранчик Шон: Фермагеддон» є сиквелом повнометражного мультфільму «Баранчик Шон» від британської кіностудії Aardman Animations, який в 2015 році миттєво став улюбленцем як у колі глядачів, так і в колі кінокритиків. І хоча його збори склали всього 106 мільйонів доларів, це був хороший результат для європейського мультфільму при бюджеті в 25 мільйонів, так що британські мультиплікатори щосили зайнялися плануванням сиквела. А оскільки сиквел завжди повинен бути масштабнішим за оригінал, на цей раз вони вирішили відправити свою фантазію – і баранчика Шона разом з нею – в політ безкрайніми просторами космосу. Чи зможе він так само завоювати ваше серце, як це зробила перша частина?

Пригоди баранчика Шона, який почав свою кар'єру на екрані в 2007 році в однойменному мультсеріалі, завжди підкорювали своєю щирістю і простотою – це нехитрі, комічні сценки з життя на фермі за участю баранчиків, пса, свинок та іншої живності, а також найзвичайнісінького фермера, який живе звичайнісіньким життям: вранці відправляється займатися господарством, а ввечері дивиться телевізор. І в анімації «Баранчик Шон: Фермагеддон» все починається саме такими кумедними епізодами, де баранці на чолі з головним непосидьком Шоном влаштовують на фермі переполох за переполохом, змушуючи пса Бітцера не змикати очей навіть вночі. Але незабаром все змінюється, коли Шон зустрічає маленьку іншопланетянку Лу-Ла, чиє ім'я напевно було натхненне героїнею Мілли Йовович Лілу з «П'ятого елемента», і замість ситуаційної комедії на фермі мультфільм еволюціонує в ситуаційну комедію з прибульцями, таємною організацією, що на них полює, і запуском першого баранчика в космос (чому той астронавт з космічної станції не дуже радий, але рулити копитцями аж ніяк не просто).

Відчувається, що мультфільм «Баранчик Шон: Фермагеддон» створювався з величезною любов'ю до жанру наукова фантастика, і хоча його сюжет далеко не так закручений, як сюжет «Інтерстеллара» чи «Прибуття», оскільки він орієнтований в тому числі і на маленького глядача, дорослі тут знайдуть безліч відсилань до різних культових фантастичних стрічок, наприклад, до «Іншопланетянина» Стівена Спілберга та «Чужого» Рідлі Скотта, а також до знаменитих серіалів «Секретні матеріали» і «Доктор Хто». Тому дивіться уважніше.

Мультиплікатори Вілл Бечер і Річард Фелан створили найдобріший мультфільм, який знайде відгук в серцях навіть найменших глядачів, оскільки милому баранчикові Шону та його веселим друзям неможливо не співпереживати. Та і їхнім батькам навряд чи буде нудно, скоріше, «Баранчик Шон: Фермагеддон» нагадає дорослим про те, як це бути дитиною, радіти дрібницям і не переживати з приводу вселенських проблем хоча б півтори години.

Але головне в мультфільмі «Баранчик Шон: Фермагеддон» не лише те, що він розважає своїми божевільними пригодами. В першу чергу, він показує неймовірну силу дружби і каже, що дружити можна з усіма – навіть якщо ви родом з самих різних планет. І що справжній друг готовий на все, щоб допомогти своєму другові, навіть пробратися на надсекретну базу і відправитися в космос без спеціальної підготовки. Так що ніколи не забувайте своїх друзів, як не забуває їх баранчик Шон. Тільки не дивіться його міжгалактичну пригоду на голодний шлунок – іншопланетянка Лу-Ла обожнює піцу, і та дуже часто з'являється на екрані.

Якщо у вашому хліві чи місцевому супермаркеті з'явився синьо-фіолетовий іншопланетянин, не поспішайте телефонувати в таємну організацію, яка замкне його або її в клітці. Спробуйте почастувати прибульця піцою, раптом ви станете справжніми друзями і потім разом помандруєте космосом.

4205 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: