Рецензія на фільм «Крістофер Робін»
Ведмедик Вінні поспішає на допомогу

2 серпня 2018,  15:51 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

На казках і мультфільмах про милого ведмежа Вінні Пуха, створеного фантазією письменника Алана Мілна, виросло не одне покоління дітей по всьому світу. На хвилі рімейків своїх мультфільмів з живими акторами студія Disney просто не могла пройти повз цього чудового персонажа, але на відміну від недавніх картин «Попелюшка» і «Красуня і чудовисько» фільм про Пуха був придуманий заново і знайомить глядача з уже дорослим Крістофером Робіном, який з головою поринув у роботу, забувши про свою сім'ю і радощі життя. Але нічого, добродушне ведмежа вже поспішає йому на допомогу...

Нову повнометражну історію про улюбленця глядачів різного віку студія Disney вирішила довірити оскароносному режисеру Марку Форстеру і не прогадала. Незважаючи на те, що він найбільш відомий завдяки екшенам «Всесвітня війна Z» і «Квант милосердя», у 2004 році Форстер представив світові зворушливий байопік про письменника Дж.М. Баррі «Чарівна країна», який говорив про труднощі дорослішання і про те, як важливо хоч трохи залишатися в душі дитиною і продовжувати мріяти. А тепер нам про це за допомогою маси позитивних емоцій нагадує «Крістофер Робін».

Картина спочатку показує маленького і безтурботного Крістофера Робіна в день його від'їзду до школи, коли Вінні та інші звірі зібралися на галявині в чарівному Стоакровому лісі, щоб проводити свого друга. Крістофер і Вінні були не розлий вода, і поки хлопчик ставав дорослішим, друг-ведмежа чекав на його повернення, як Хатіко. Йшли роки, Крістофер зустрів свою дружину, пішов на війну, повернувся з війни до дружини та маленької дочки, які чекали на нього стільки років, виживаючи під бомбами, що задає новому діснеївському фільму серйозний тон, який зберігається до наступної зустрічі головного героя з ведмедиком.

Коли Пух нарешті повертається до життя Крістофера, той буквально знаходиться на грані, розриваючись між роботою і сім'єю, якій перестав приділяти час. Дружина і дочка відправляються на вихідні в його старий заміський будинок, поки Крістофер готує презентацію для свого лукавого начальника, який змушує його працювати без продиху. Так що незважаючи на всі огріхи головного героя і його вічну зайнятість, до дорослого Крістофера моментально переймаєшся співчуттям і симпатією, адже багато хто з нас дуже на нього схожий. Але на відміну від реальних людей у Крістофера з'являється чудовий спаситель, який жити не може без меду. Разом вони відправляються в чарівний ліс, переживаючи по ходу справи веселі пригоди на вулицях Лондона і в поїзді, де Пух залишається самим собою, що неодноразово дивує оточуючих людей, які ніколи не бачили розмовляючого ведмедя, і викликає щирий сміх у глядача.

На дорослого Крістофера Робіна перевтілився Юен МакГрегор, і у нього дуже правдоподібно і емоційно вийшло зіграти справжню дружбу з Вінні Пухом, який в свою чергу вийшов дуже реалістичним завдяки диснеївській команді зі спецефектів. На плюшевій мордочці Пуха можна побачити навіть мікроемоції, що робить персонажа таким живим і кумедним. А його життєва філософія, проста і зрозуміла, що з нею і не посперечаєшся, обеззброює та нагадує про справжні цінності.

Компанію МакГрегору на екрані разом з плюшевими звірятками складають Гейлі Етвелл і Бронте Кармайкл, які грають дружину Крістофера Евелін та їхню дочку Медлін. Героїням теж належить познайомитися з Пухом і компанією, що призведе до маси комічних моментів.

Роль начальника Крістофера виконав зірка «Шерлока» Марк Гейтісс, і тут він не менший мерзотник, ніж Майкрофт, але набагато менш розумний.

Хоча «Крістофер Робін» відсутній в списках найочікуваніших фільмів року і навряд чи стане мільярдним хітом, як «Красуня і чудовисько», але це не заважає творінню Форстера впевнено завойовувати серця глядачів будь-якого віку.

Особливо рекомендую це сімейне фентезі до перегляду кожному, у кого на душі шкребуть кішки і здається, що все зовсім безпросвітно, як каже Ослик. Пух нагадає вам про те, як важливо радіти сьогоденню, меду, повітряним кулькам і справжнім друзям, та відволіче від проблем і поганих думок. Так що у Disney вийшов не стільки фільм для дітей, яких однозначно потішать ці розмовляючі плюшеві звірятка, скільки терапія для дорослих, які загрузли в своєму дорослому житті і забули про те, як бути щасливими, як бути дітьми.

Стоакровий ліс та його мешканці на чолі з добродушним ведмежам Пухом завжди будуть чекати в гості тих, хто не боїться знову відчути себе безтурботною дитиною.

7639