Рецензія на фільм «Мисливці на привидів»
Мисливиці за привидами. Відродження m/

29 серпня 2016,  23:49 | Рецензії | Автор: SergioBond

Середина літа – спекотна пора, але тільки не для кіноіндустрії. Воно і зрозуміло – багато хто прагне на моря-океани відпочити від мирської і робочої суєти. Ось і буває так, що деякі компанії випускають якщо не дуже гучні релізи, то вже явний "проходняк". Іноді навіть свої косяки хочуть таким чином приховати. Але в останній день свого відрядження, практично перед від'їздом додому, я сходив на нових «Мисливців за привидами» зовсім не просто так. Тим більше, коли все прогресивне людство дивиться «Загін самогубців».

Взагалі, останнім часом стільки диванних аналітиків з'явилося – просто жах. І всі гуртом: «Рімейк старого фільму – лайно!» Ну і тут навіть мені цікаво стало: чому і від чого таке завивання піднялося? Невже картина настільки погана, як про неї всі говорять? А може, це клеймо всіх сучасних римейків на дорогі серцю фільми 80-90-х? Після перегляду я для себе зробив деякі висновки, але спершу поділюся своїми емоціями від перегляду. Так буде чесніше.

Треба сказати, що перезапуск жодним чином не пов'язаний з оригінальною дилогией. І, тим не менш, режисер Пол Фейг вирішив, що без пасхалок не обійтися. І так, крім абсолютно нових привидів, глядачеві показали старих капосників, які завжди викликали посмішку, варто було тільки їм з'явитися на екрані. До речі, камрад Пол відповідальний за такі комедії як «Шпигунка» і «Копи в спідницях», а тому не дивно, що йому дозволили знімати виключно жіночий рімейк «Мисливців». Досвід роботи з тієї ж Мелісою МакКарті позначається.

До речі, про пташок прекрасних дам. Тут все канонічно і в жанрі комедії. Головним героїням відведені свої амплуа. Так, Крістен Віг грає "ботанку" Ерін Гілберт. Мелісса МакКарті – "заливала" Еббі Йейтс. Кейт Маккінон постала в ролі "гіку" Джилліан Хольцман, а "черговим клоуном" стала Петті Толан (Леслі Джонс). І ось цієї різношерстої четвірці в черговий раз треба рятувати Нью-Йорк.

Ну і якщо вже заговорили про прекрасну половину людства, я не обійдуся без особистих симпатій. Мені, наприклад, дуже сподобалася Катрін Маккінон в ролі Хольцман. Втілення моїх фантазій, даром що вона не руда =). Так що всім небайдужим хлопцям не тільки до вродливих, але і розумних жінок – ласкаво просимо на сеанс!

Природно, суто жіночу компанію потрібно було якимось чином розбавити, а тому за "хороших" виступив старина Кріс Хемсворт в ролі дурнуватого секретаря, а за "поганих" – а от не скажу ні слова! Роль божевільного вченого цього містеру "ікс" я вважаю, вдалася. Мотивація, звичайно вже оскому набила, але в даному фільмі ніхто не претендував на Оскара за кращий сценарій, так що байдуже.

А ось що мені відверто не сподобалося – так це наявність сортирного гумору. Точніше його переважання, тому що я почув і цілком придатні жарти. В цілому – непогано, але... але... але... За картинку ж тверда п'ятірка! Все-таки 2016 рік на дворі, так що нарікань з цього боку немає. Що не привид – суцільна годнота. Ну і фінальна битва – моє шанування! Хольцман і там відіжгла!

Так, зовсім не варто забувати про камео акторів оригінальний дилогії. Всі вони, природно, постали в нових образах, але мені не сподобався тільки образ Білла Мюррея. На трієчку з мінусом. Всім іншим тверда п'ятірка.

Не знаю, як там складеться все з продовженням, чи буде воно, але поки що я фільму поставив 6,5 з 10. Є недоліки, але є і куди прагнути. Сильно сподіваюся, що якщо 2-га частина «Мисливиць» відбудеться, то вона буде набагато краще.

Так, і не забудьте затриматися в кінотеатрі на кілька хвилин – сцени після титрів ж! І Сігурні Уівер! Ех, жінки-вчені =)...

1652 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: