«Ліга справедливості» провалилася в американському прокаті

8 грудня 2017,  15:06 | Бокс-офіс | Автор: Елена Стрельбицкая

«Ліга справедливості» не змогла окупити свій бюджет в американському прокаті.

Через 20 днів прокату супергеройскому фільму Зака Снайдера вдалося зібрати в кінотеатрах США всього $201,4 млн, що не окупило його величезний бюджет в $300 млн, який поставив «Лігу» на 2-е місце в рейтингу найдорожчих картин усіх часів.

На 1-му місці в цьому списку знаходиться диснеївське фентезі «Пірати Карибського моря: На дивних берегах» з бюджетом в $378,5 млн, а далі компанію «Лізі» складають «Пірати Карибського моря: На краю світу», на чиє створення було витрачено $300 млн.

Всього в світовому прокаті фільм, що об'єднав в єдину команду найвідоміших супергероїв коміксів DC, включаючи Бетмена (Бен Аффлек), Супермена (Генрі Кавілл), Диво-жінку (Галь Гадот), Флеша (Езра Міллер), Аквамена (Джейсон Момоа) і Кіборга (Рей Фішер), на сьогоднішній день заробив $573,2 млн, що є далеко не кращим результатом для супергеройського екшену.

Наприклад, блокбастеру від Marvel «Тор: Рагнарок», що вийшов на два тижні раніше, глядачі принесли $652,1 млн за 10 днів світового прокату. Причому його бюджет склав набагато більш скромні $180 млн.

За підсумками 3 грудня в українських кінотеатрах творіння Снайдера заробило майже $1,4 млн, тобто 36,7 млн гривень, якщо переводити за середнім курсом.

Так що поки що «Ліга справедливості» є найменш успішною главою DCEU після фільмів «Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості» ($873,3 млн), «Диво-жінка» ($821,8 млн), «Загін самогубців» ($745,6 млн) і «Людина зі сталі» ($668,0 млн).

А ви ходили на «Лігу» у кіно?

3862 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: