Режисер пояснив скромну тривалість «Темної вежі»

26 липня 2017,  16:30 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Екранізація епічного циклу романів Стівена Кінга «Темна вежа» буде йти всього півтори години, але режисер Ніколай Арсель запевняє, що цього буде достатньо.

Створення адаптації «Темна вежа» було непростим, її вихід не раз переносився, і ось наступного тижня ми нарешті зможемо її побачити на великому екрані. Тим не менш, багато прихильників продовжують переживати з приводу того, що вона не виправдає їх очікувань, адже трейлери показують, що в один фільм творці спробували вмістити одразу кілька книг із серії Кінга.

Новою причиною для занепокоєння стала тривалість «Темної вежі», яка склала всього 1 годину 35 хвилин. Багато мелодрам з більш простим сюжетом йдуть трохи довше, а для фентезі це і зовсім здається недостатнім, згадуючи, що найбільші кінокартини цього жанру йдуть мало не вдвічі довше. Для порівняння всі фільми трилогії «Володар кілець» йдуть по 3 години і більше.

Після розкриття тривалості «Темної вежі» на конвенції Comic-Con сайт Slashfilm озвучив побоювання шанувальників Арселу. Режисер поспішив запевнити, що вони не намагалися вмістити в цей фільм усі книжки, та що це буде лише перша частина потенційної франшизи:

Хороша новина... Причина, за якою багато шанувальників переживають щодо часу фільму, полягає в тому, що вони думають, що ми намагаємося вмістити в цей фільм все. Але це не так. В ідеалі це перший фільм. Це уявлення світу і персонажів. Ми не збиралися вмістити в нього всі книги. Це перше. Сценарій був дійсно невеликим і щільним. Коли я прийшов, сценарій був дуже коротким. Це одна з речей, яка мене зацікавила. Я сказав: «Це розумно». Ти починаєш з невеликої, середньої [за величиною] історії, не намагаючись все туди засунути. Ти просто вибудовуєш основні ідеї. І якщо людям це сподобається, якщо їм сподобається цей світ і ці персонажі, ми будемо розширювати [історію].

Головні ролі у фільмі виконують такі визнані актори і володарі різних престижних нагород, як Ідріс Ельба і Меттью Макконахі, за гру яких переживати не доводиться.

Що ж стосується Арселя, то його попередньою роботою є фільм «Королівський роман», який був номінований на «Оскар», так що «Темна вежа» знаходиться цілком в надійних руках і на ній рано ставити хрест. Особливо до її перегляду.

Днями з'явилися нові постери зі Стрільцем і Людиною в чорному від відомого художника Джея Лі. Більше постерів, включаючи українські, є в нашій галереї.

Українська прем'єра «Темної вежі» відбудеться за день до американської, 3 серпня. Квитки на сеанси скоро з'являться в нашій афіші.

1026 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: