Меріл Стріп і Том Хенкс очолили зоряний каст нового байопіка Спілберга

10 червня 2017,  16:14 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Байопік Стівена Спілберга «Документи Пентагону» обзавівся інтригуючим кастом на чолі з володарями премії «Оскар» Меріл Стріп і Томом Хенксом.

«Документи Пентагону» засновані на реальних подіях і розкажуть про те, як в 1971 році журналісти провідних американських газет The New York Times і The Washington Post оприлюднили скандальні документи, що стосуються війни США у В'єтнамі і повідомляють про масове приховування урядових секретів протягом правління чотирьох президентів.

У центрі подій байопіка будуть журналіст The Washington Post Кетрін Грем і редактор Бен Бредлі, які вступлять в нелегку боротьбу за свободу слова з адміністрацією Річарда Ніксона.

Ці ролі виконають Стріп і Хенкс, на рахунку яких 3 і 2 «Оскара» відповідно.

Для Спілберга і Хенкса це буде вже 5 спільна кіноробота, в той час як зі Стрип легендарний режисер попрацює вперше.

Компанію їм на екрані складуть володарка «Золотого глобуса» Сара Полсон, номінанти на «Золотий глобус» Майкл Стулбарг, Бредлі Вітфорд, Боб Оденкірк і Меттью Різ, володар премії «Еммі» Девід Крос, номінант на премію«Еммі» Джессі Племонс, а також Елісон Брі, Керрі Кун, Брюс Грінвуд і Зак Вудс.

Сценаристами «Документів Пентагону» виступають Джош Сінгер, володар «Оскара» за історичну драму «У центрі уваги», яка також розповідала про масштабне розкриття журналістами резонансної і скандальної інформації, і новачок Елізабет Ханна.

Зйомки кінокартини, яка вже вважається однією з головних претенденток на «Оскар-2018» у всіх основних категоріях, почалися в кінці травня в Нью-Йорку.

В американський прокат «Документи Пентагону» Спілберг хоче випустити 22 грудня. В українських кінотеатрах їх варто очікувати не раніше лютого 2018 року.

1360 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: