Про створення фільму «Вартові Галактики 2»

2 травня 2017,  20:35 | Статті | Автор: SpaceMonkey

Цього четверга в кінотеатрах України стартує довгоочікуване продовження пригод команди міжгалактичних волоцюг – «Вартові Галактики 2». У деяких кінотеатрах пройдуть допрем'єрні покази на день раніше – 3 травня, тому перевірте афішу кінотеатрів у своєму місті. А поки ми пропонуємо прочитати невелику цікаву статтю про створення фільму:

Нова історія розпочнеться з моменту, на якому завершилися перші «Вартові Галактики» – найкасовіший фільм літа 2014-го року. «Вартові Галактики 2» – це продовження епічних і неймовірних пригод Пітера Квілла, відомого як Зоряний Лицар, і групи його ексцентричних друзів, які самовіддано захищають Всесвіт, але інколи не гребують і попрацювати найманцями, користуючись славою рятівників планети Ксандар.

Під акомпанемент «Кльового Музону. Збірки 2» команда досліджує віддалені куточки Всесвіту і розгадує таємницю походження Пітера Квілла. Старі вороги стануть союзниками, а легендарні персонажі з класичних коміксів прийдуть на допомогу нашим героям, розширюючи кінематографічний Всесвіт Marvel.

Сценаристом і режисером нової картини студії Marvel «Вартові Галактики 2» став Джеймс Ганн («Вартові Галактики»), а продюсером – Кевін Файґі.

Ролі у фільмі зіграли: Кріс ПраттСвіт Юрського Періоду», «Вартові Галактики») – Пітер Квілл / Зоряний Лицар; Зої Салдана («Вартові Галактики», «Стартрек: за межами Всесвіту») – Ґамора; Дейв Батіста007: Спектр», «Вартові Галактики») – Дрекс; Він Дизель («Вартові Галактики», «Форсаж 8») – голос Ґрута; Бредлі КуперДжой», «Снайпер») – голос Ракети; Майкл Рукер («Вартові Галактики», «Ходячі мерці») – Йонду; Карен Гіллан («Вартові Галактики», «Гра на пониження») – Небула; Пом КлементьєффІнгрід їде на Захід», «Олдбой») – Богомолиця; Елізабет ДебікіВеликий Ґетсбі», «Еверест») – Аїша; Кріс СалліванЛікарня Нікербокер», «Це ми») – Рилошквар; Шон Ганн («Вартові Галактики», «Дівчата Гілмор») – Креґлін; Томмі ФленаґанГладіатор», «Місто гріхів») – Талк; Лаура Хеддок («Вартові Галактики», «Лютер») – Мередіт Квілл. А також Сільвестр СталлонеКрід: Спадщина Роккі», «Нестримні») в ролі Стакара і Курт РасселМерзенна вісімка», «Форсаж 7») у ролі Его.

До складу творчої групи режисера Джеймса Ганна також увійшли: оператор-постановник Генрі БремЛегенда про Тарзана», «Золотий компас»), художник-постановник Скотт Чамблісс («Стартрек: за межами Всесвіту», «Земля майбутнього», монтаж Фред РаскінМерзенна вісімка», «Вартові Галактики») і Крег Вуд («Вартові Галактики», «Земля майбутнього»), тричі номінована на премію «Оскар» художниця по костюмах Джудіанна Маковскі («Перший месник: Протистояння», «Гаррі Поттер і філософський камінь»), номінований на премію «Оскар» фахівець з візуальних ефектів Крістофер Таунсенд («Месники: Ера Альтрона», «Залізна людина 3»), постановник трюків Томас Робінсон Харпер («Пірати Карибського моря: помста Салазара», «Перший месник: Друга війна») і володар шести номінацій на премію «Оскар» художник по спецефектах Ден Сьюдік («Перший месник: Протистояння», «Месники»)

ЗІ СТОРІНОК КОМІКСІВ НА ВЕЛИКИЙ ЕКРАН

«Вартові Галактики», придумані Арнольдом Дрейком і Джином Коланом, були вперше представлені в 1969-му році в якості героїв з 31-го століття, кожен учасник історії був останнім зі свого виду. «Вартові Галактики», що увійшли в другу фазу розширення кінематографічного всесвіту Marvel стали першою франшизою присвяченою персонажам, які не входять в класичний склад Marvel. Цей фільм також істотно відрізнявся за тональністю та стилем від усіх попередніх кінофраншиз студії Marvel. Щойно химерний, креативний і супероригінальний фільм «Вартові Галактики» вийшов на екрани, він миттю став світовим касовим хітом, глядачі були в захваті від ексцентричної компанії міжгалактичних персонажів.

Режисер і сценарист Джеймс Ганн згадує свою реакцію на те, як ці персонажі стали сенсацією в поп-культурі влітку 2014-го року:

Це було відчуття вдоволення і радості від того, що персонажі «Вартових» знайшли глибокий відгук у серцях людей усього світу. Головні герої фільму – це група аутсайдерів, які об'єднуються в команду і стають дійсно великою силою. Я вважаю, що саме це імпонує найширшій глядацькій аудиторії. Це так круто, коли до тебе підходять діти і кажуть, що вони в захваті від фільму, і їхні батьки, і дідусі, і бабусі теж. Ці персонажі змогли підкорити усі покоління цілої планети: від Таїланду та Південної Америки до Лондона.

ЗОРЯНИЙ СКЛАД ПОВЕРТАЄТЬСЯ

Яскраві, унікальні і де в чому навіть химерні персонажі «Вартових Галактики» повертаються, але в новій динаміці. Перший фільм був про становлення сім'ї, а «Вартові Галактики 2» про те, як це бути сім'єю. Джеймс Ганн пояснює:

Цей фільм про взаємини персонажів всередині їх знову знайденої сім'ї. А бути сім'єю набагато важче, ніж стати сім'єю. Це набагато складніша історія. У першому фільмі всі ці персонажі – аутсайдери. Вони об'єднуються, але що утворилося в результаті?

Глядачі спостерігають за тим, як розвиваються стосунки персонажів, починаючи з Пітера Квілла (Зоряний Лицар), який зіткнеться з сімейною проблемою, яку він прагне розв'язати і з'ясувати, хто його справжній батько. Кріс Пратт повертається у ролі, яка принесла йому світову славу серед прихильників Marvel і статус головного героя.

Описуючи стан персонажа Пратта на початку сиквелу, Джеймс Ганн каже:

Це багато в чому продовження першого фільму. Однак, Пітер Квілл тепер проявляє більше лідерських якостей, він бере на себе трохи більше відповідальності з того моменту, як прийняв титул Зоряного Лицаря в кінці першого фільму.

Режисер додає:

Перший фільм був про стосунки Пітера з його мамою і примирення з минулим. Другий фільм – про стосунки Пітера Квілла з батьком і іншими авторитетами в його житті.

Зої Салдана повертається до ролі смертоносної зеленошкірої вбивці Ґамори. У неї також не все в порядку у родині, враховуючи, що її прийомний батько – Танос, а її сестра – Небула.

У першому фільмі здавалося, що Ґамора – позитивний персонаж, а Небула – негативний. У цій картині ми побачимо, що в їхніх стосунках все не так однозначно. Ґамора починає розбиратися зі своїми гріхами, своїми страхами і з тим, як перестати відштовхувати від себе людей. Саме про такі речі цей фільм.

пояснює виконавчий продюсер Луїс Д Еспозіто

Дейв Батіста знову в строю в ролі татуйованого воїна Дрекса. Дрекс – багатогранний персонаж, який грізний і водночас чарівний. Він перебуває в блаженному незнанні, і цим самим заганяє оточуючих в глухий кут своїм буквальним сприйняттям світу.

Я думаю, глядачам полюбився Дрекс, тому що їм зрозумілий хід його думок. Він все сприймає буквально і у нього, по суті, немає почуття гумору, що, в свою чергу, робить всі його репліки дуже смішними. У цьому фільмі ми побачимо дуже цікавий розвиток Дрекса. Він з усіх сил буде намагатися навчитися не бути таким прямолінійним. Правда, виходить це у нього не завжди, що додає нових якостей всім його діям.

пояснює виконавчий продюсер Джонатан Шварц

Що стосується єнота Ракети, то ніхто краще за Джеймса Ганна не знайомий з цим героєм, оскільки режисер неодноразово зазначав, що в цьому персонажі є часточка його самого. Ракета – понівечений звір, якого розчленували і зібрали заново, але він однаково надзвичайно смішний, а іноді навіть зворушливий, не в останню чергу завдяки тому, що його знову озвучує номінант на премію «Оскар» Бредлі Купер.

Справжньою зіркою фільму «Вартові Галактики» з текстом, що складається всього з трьох слів «Я є Ґрут», став старий мудрий деревоподібний гуманоїд Грут, якого в оригінальній версії озвучив Він Дізель. Незважаючи на свою унікальну зовнішність і вкрай обмежені комунікативні навички, Ґрут міцно пустив коріння в серцях глядачів. Цінний союзник і старий друг Ракети та інших Вартових, цей персонаж приніс себе в жертву і в сіквелі повернеться у вигляді малюка Ґрута.

Малюк Ґрут, якого знову озвучив Він Дізель, – це вже зовсім інший персонаж.

У нього не залишилося спогадів від дорослого Ґрута, і він зовсім крихітка. Він надзвичайно милий, але може розлютитися ще дужче, ніж дорослий Ґрут. Всі інші персонажі реагують на Ґрута по-різному. Дрекс його недолюблює. Ракета часто кричить на нього, але й піклується водночас. У Ґамори прослідковується материнський інстинкт, а Квілл практично не звертає на нього уваги.

пояснює Він

Фільм «Вартові Галактики 2» розповідає про пригоди Пітера Квілла після появи в його житті біологічного батька, але це також історія його прийомного батька Йонду, якого грає Майкл Рукер.

Персонаж Йонду вкрай важливий і в першому фільмі ми вже його трохи розкрили. Я обожнюю багатовимірних персонажів, які в чомусь позитивні, а в чомусь негативні. Майкл Рукер ідеально підходить на цю роль, тому що з ним ти ніколи не знаєш, чи хоче він тебе обійняти, чи вдарити, і це прекрасно. Він додав Йонду своєї власної харизми – божевільний зі щирою і відкритою душею. У кінці першого фільму, коли Пітер Квілл його обдурив, Йонду все одно ним пишався. Багато в чому дружба Пітера Квілла і Йонду – це головні стосунки картини.

пояснює Джеймс Ганн

Ще один персонаж, який отримав набагато більше екранного часу у другому фільмі, це сестра і суперниця Ґамори – Небула, у виконанні Карен Гіллан. Крута і безстрашна Небула не заспокоїться, поки не знищить Ґамору і всіх, хто посміє стати у неї на шляху.

Один з нових персонажів у фільмі «Вартові Галактики 2» – це Его, батько Пітера Квілла. Его, який являє собою космічну істоту під назвою Целестіал, довго шукав свого сина Пітера Квілла. На цю ключову роль творці запросили знаменитого і легендарного Курта Рассела.

Ще один новий дивний персонаж, який приєднався до франшизи «Вартові Галактики» – це слуга Его на ім’я Богомолиця, популярний персонаж коміксів Marvel. На цю роль творці картини перепробували багато актрис і вибір припав на Пом Клементьєфф, і це її найбільша роль на даний момент.

У першій сцені фільму Вартові виконують завдання Аїші, золотої Верховної жриці генетично модифікованої раси з планети Суверен. На роль Аїші творці картини запросили блискучу австралійську актрису Елізабет Дебікі. Її зріст 190 см якнайкраще довершив образ Верховної жриці з планети ідеальних істот.

У фільмі «Вартові Галактики 2» апокаліптичний жорстокий світ Варварців вийде на перший план. Йонду – один з найбільш шанованих і небезпечних Варварців, Креґлін – його перший вірний помічник.

Ми багато дізнаємося про Краґліна, який відіграє дуже важливу роль в фільмі «Вартові Галактики 2». Краґлін вкрай важливий для картини, для її емоційного наповнення.

коментує режисер Джеймс Ганн

Серед Варварців також з'явився заколотник на ім’я Рилошквар, який очолив бунт проти Йонду – персонаж зі страхітливою зовнішністю, зліплений зі злості і жорстокості. Творці картини кастингували багато талановитих акторів, але врешті-решт роль отримав Кріс Салліван.

Крім Рилошквара ряди Варварців поповнили: Талк – один з найближчих друзів Йонду у виконанні Томмі Фленагана, і Стакар у виконанні легендарного актора і режисера Сільвестра Сталлоне. Сталлоне з великим ентузіазмом приєднався до фільму «Вартові Галактики 2», а творці картини були щасливі здобути світового кумира і голлівудського важкоатлета у зіркову команду.

Талановита Лора Хеддок завершує акторський ансамбль, повертаючись у ролі матері Пітера Квілла – Мередіт Квілл.

СТВОРЕННЯ СВІТУ ВАРТОВИХ

У режисера Джеймса Ганна було певне бачення того, як повинен виглядати фільм «Вартові Галактики 2», і він хотів використати в ньому максимальну кількість фізичних декорацій.

Я прийшов на майданчик першого фільму «Вартові Галактики», маючи чітке уявлення про те, як все буде виглядати і застосував той самий підхід до другої частини. Я хотів, щоб він перегукувався з ілюстраціями перших науково-фантастичних романів з 1950-х і 1960-х. Саме ними я надихався.

пояснює він

Режисер продовжує:

«Вартові Галактики 2» виявилися дещо складнішими у виробництві з точки зору дизайну, ніж перший фільм, тому що у нас було більше декорацій, але менше локацій. Так що всі локації і планети, які ми бачимо, повинні були бути опрацьовані до найдрібніших деталей.

Виконавчий продюсер Джонатан Шварц додає:

Ключовим моментом в дизайні світів з фільму «Вартові Галактики 2» було наповнення їх максимально можливою кількістю фізичних елементів. Ми завжди думали про те, яке суспільство населяє те чи інше місце, придумане Джеймсом у сюжеті.

Для художника-постановника фільму Скотта Чамблісса одним з перших завдань стало створення житла Верховної жриці Аїші, правительки планети Суверен.

Планета Суверен виконана в естетиці графічної варіації на дизайн ар-деко 1930-х років, але в аскетичній стилістиці ілюстрацій до науково-фантастичних романів з 1950-х. Джеймс Ганн хотів, щоб обрана стилістика надяскраво проступила саме в цій сцені, але при цьому все мало бути бездоганним, тому що вони раса ідеальних істот.

пояснює Чамблісс

Інші масштабні декорації, побудовані Чамбліссом і його командою – це декорація «Еклектор». Вона є однією з найбільших фізичних декорацій, яка використовується для різноманітних потреб. Художники також майстерно відтворили тривимірні інтер'єри космічних кораблів та декорацію «Залізного Лотуса», улюбленого бару Варварців.

Художник по костюмах Джудіанна Маковскі розробила безліч унікальних костюмів для фільму «Вартові Галактики 2»: від золотої сукні ручної роботи для Аїші, унікального вигляду Богомолиці та до еклектичних і яскравих костюмів Варварців, з яких всі 200 було пошито вручну.

Джудіанна виконала фантастичну роботу, створюючи дизайни костюмів для фільму. Я був під величезним враженням. Думаю, їй вдалося вивести багато костюмів у фільмі на абсолютно новий рівень. Я вважаю, що найбільшою перемогою фільму став персонаж Елізабет Дебікі – Аїша. Сподіваюся, люди оцінять скільки праці було вкладено в цей костюм, і яким чарівним він вийшов у результаті.

вигукує Джеймс Ганн

МУЗИЧНІ НАТЯКИ

Фільм «Вартові Галактики 2» сповнений карколомних пригод і гумору, до того ж, його, як і перший фільм, прикрашає забійний трек «Кльовий Музон».

Саундтрек до фільму «Вартові Галактики» від Marvel Music і Hollywood Records був номінований на премію Grammy і очолив хіт-парад U. S. Billboard 200, ставши першим саундтреком, який складається виключно з раніше виданих пісень. Альбом отримав платиновий статус від R. I. A. A. і розійшовся тиражем більше, ніж 1 000 000 копій, він також займав 1-е місце по продажах в iTunes в 60-ти країнах.

За словами Джеймса Ганна, саундтрек до фільму «Вартові Галактики 2» більш витончений, ніж попередній і музична палітра тут набагато ширша. Він додає:

Деякі треки більш еклектичні, деякі більш популярні, але всі вони неймовірні. Як і у випадку з першим фільмом, я вписав всі пісні в скрипт. Вони є частиною оповідання. Кожна пісня тісно пов'язана зі сценою, де вона звучить.

В очікуванні прем'єри нового фільму MARVEL STUDIOS «Вартові Галактики 2», яка відбудеться в Україні 4 травня 2017-го року, режисер зазначає:

Я сподіваюся, що ми підхопили заряд першого фільму і підняли його на новий рівень. Я хотів зняти найкращу і найбільш зворушливу історію. Моїм завданням було створити історію, рівня таких персонажів, як Вартові, та зняти фільм рівня цих персонажів, і я сподіваюся, що нам це вдалося.

ФАНТАСТИЧНИЙ ЕКШН «ВАРТОВІ ГАЛАКТИКИ 2» ВІД MARVEL УВІРВЕТЬСЯ В УСІ КІНОТЕАТРИ 4 ТРАВНЯ!

4853 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: