Дж.К. Роулінг розкрила долю Крічера

3 лютого 2017,  21:36 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Пам'ятайте буркотливого ельфа-домовика Крічера з «Гаррі Поттера»? Дж.К. Роулінг розповіла, що з ним сталося після подій книг і фільмів.

На питання шанувальниці про те, що ж сталося із Крічером, письменниця відповіла в Твіттері з часткою чорного гумору:

Він помер у віці 666 років.

Вперше Крічер з'явився в книзі і фільмі «Гаррі Поттер і Орден Фенікса» в якості ельфа-домовика, що давно служив сім'ї Блеків. Його зовнішній вигляд явно натякав на пристойний вік, і тепер ми знаємо, що на той час йому вже перевалило за 600 років. А народився він, виявляється, десь у 1351 році.

У книзі «Гаррі Поттер і Дари Смерті» та першій частині її екранізації Крічер зіграв важливу роль у виявленні одного з горокраксів — медальйона Салазара Слізеріна, який з печери викрав один з його попередніх господарів Регулус Блек. Тоді вони з Доббі оперативно доставили вкравшого медальйон Мандангуса Флетчера на допит до Гаррі, Рона і Герміони на площу Гріммо, 13.

Оскільки остання дата в книгах — 1 вересня 2017 року, коли 19 років битви за Гогвортс дорослий Гаррі з друзями відправляє своїх дітей на навчання, то помер Крічер десь після цього дня.

Незважаючи на те, що буркотливий ельф-домовик був надзвичайно відданий покійній матері Сіріуса і від більшості Блеків навчився ненавидіти всіх чарівників, які не є чистокровними, після доброго слова і подарунка від Гаррі, який повернув Крічеру фальшивий медальйон Регулуса, щоб той нагадував ельфу про його улюбленого господаря, Крічер визнав Гаррі своїм новим господарем і навіть брав участь у битві за Гогвортс на боці учнів і вчителів замку, відважно ведучи місцевих ельфів в бій з Пожирачами Смерті.

Таким чином Роулінг показала, що гарне поводження може навіть найзліснішу істоту перетворити на вірного соратника.

У кіно Крічера озвучували Тімоті Бейтсон («Гаррі Поттер і Орден Фенікса») і Саймон МакБерні («Гаррі Поттер і Дари Смерті: Частина 1»).

6599 

3 коментаря

Диана Фрезер

4 лютого 2017, 11:30

Не кричер и кикимер
0 / 0 
Виктор Жуков в ответ на Диана Фрезер

6 лютого 2017, 06:36

В оригинале, его зовут Кричер. Кикимером он стал в переводе "РОСМЭН".
2 / 0 
Саша Доценко

7 лютого 2017, 20:07

и наземникус флетчер
0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: