Розкрито довгоочікуваного персонажа «Шерлока»

9 січня 2017,  20:40 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

У другій серії 4 сезону «Шерлока» був представлений новий ключовий персонаж, на чию появу глядачі чекали цілих три роки.

Обережно, якщо ви не дивилися серію «Обманливий детектив», далі на вас чекають просто величезні СПОЙЛЕРИ.

« – Мої батьки завжди любили дивні імена... Як Еурос, Майкрофт або Шерлок...»

Нова серія «Шерлока» представила нам сестру головного героя (Бенедикт Камбербетч), яка майстерно ховалася у всіх під носом, коли глядачі і Джон Ватсон (Мартін Фріман) очікували, що це буде третій брат Шерлока і Майкрофта на ім'я Шеррінфорд.

Звуть їх сестру Еурос (так, Холмси-старші – великі оригінали), що в перекладі з грецького означає «східний вітер», про який згадувалося ще в останній серії 3 сезону «Його остання обітниця» у січні 2014 року, але тоді слова про вітер, що зметав все на своєму шляху, були сприйняті як метафора.

Представлення цієї героїні коштувало свого очікування, оскільки вона відразу ж довела, що не поступається своїм братам по розуму, а, можливо, навіть перевершує їх, бо як тоді їй вдалося обдурити Шерлока? Хоча може він все-таки не знає про її існування? Давайте спробуємо в цьому розібратися.

Еурос виявилася майстром перевтілень, зізнавшись в кінці серії «Обманливий детектив» нічого не підозрюючому Джону, що не є справжнім психотерапевтом, до якого він став ходити після смерті Мері (Аманда Аббінгтон), і що раніше він уже зустрічав її в автобусі, де Еурос познайомилася з ним у минулій серії «Шість Тетчер».

Так, вона і є та сама підозріла Е, з якою Джон почав листуватися за спиною у Мері! Але, знаючи смак Джона, тобто його тягу до пригод і вельми небезпечних особистостей, як, наприклад, його кращий друг високофункціональний соціопат або колишня наймана вбивця, на якій він одружився, то й ця Е просто повинна була виявитися вельми непростою дівчиною.

Більш того, після знайомства з Джоном Еурос також провела цілу ніч з Шерлоком, гуляючи з ним містом і дуже переконливо зображуючи перед ним клієнтку – дочку Калвертона Сміта (Тобі Джонс), яка прийшла до детектива за допомогою і таким чином навела його на небезпечного серійного вбивцю.

Мимохідь вона повідомляє Джону, що в неї є зв'язки в злочинному світі, раз вона якимось чином вийшла на Сміта, знаючи, хто він насправді, а її приховане послання на записці, залишеній Шерлоку, де сказано «Нудьгував по мені?», досить явно натякає на її зв'язок з Джимом Моріарті (Ендрю Скотт), який повернеться в останній серії сезону, що отримала назву «Фінальна проблема». Чи не був він тим «спільним другом», який і познайомив Еурос зі Смітом?

І не варто забувати про те, що справжній психотерапевт, до якого Джон мав намір ходити, «лежить у мішку в сушарці». Так що ця Еурос ще та психопатка і цілком здатна на вбивство. Наведений на Джона пістолет в останніх кадрах це підтверджує.

Хто ж зіграв молодшу сестру Шерлока? Її роль виконує англійська актриса Сіан Брук, яка раніше працювала з Камбербетчем над постановкою «Гамлет», де грала його кохану героя Офелію.

В трейлері до фінальної серії сезону Еурос не з'являється, але в ньому згадується її ім'я, а Майкрофт (Марк Гейтісс) повідомляє Шерлоку, що саме спогади про неї зробили детектива тією людиною, якою він є зараз. Схоже, що Шерлок дійсно її не пам'ятає. Інтригує, чи не так?

Фінальна серія 4 сезону «Шерлока» вийде на каналі 1+1 в неділю, 15 січня.

1697 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: