Переможці «Золотого глобуса-2017»

9 січня 2017,  12:16 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчора в Лос-Анджелесі пройшла 74-а церемонія нагородження премії «Золотий глобус», де тріумфатором вечора став мюзикл «Ла-Ла Ленд».

Музична мелодрама Дем'єна Шазелла «Ла-Ла Ленд» перемогла минулого вечора в усіх своїх 7 номінаціях, зібравши нагороди за Кращий комедійний або музичний фільм, Кращого режисера, Кращого актора і актрису комедійного або музичного фільму, якими стали Райан Гослінг і Емма Стоун, Кращий сценарій, Кращий саундтрек, який до фільму написав Джастін Гурвіч, і Найкращу оригінальну пісню.

У майбутній боротьбі за «Оскар» конкуренцію «Ла-Ла Ленду» складає драма «Місячне світло», але лише у головній категорії. Кращим актором драматичного жанру був визнаний Кейсі Аффлек за роль у «Манчестері біля моря», як і передбачалося, а от найкращою актрисою драматичного фільму на «Золотому глобусі» несподівано назвали французьку актрису Ізабель Юппер за її гру в драмі «Вона», а не Наталі Портман, якій пророкували перемогу. Номінації на «Оскар» їм, звичайно, вже забезпечені, але кому в результаті віддадуть перевагу академіки, залишається тільки гадати. Раптом тут шанс є і у Стоун.

Переможцями в акторських номінаціях другого плану стали Аарон Тейлор-Джонсон за фільм «Під покровом ночі» і Віола Девіс, яка отримала свій перший «Золотий глобус» за «Огорожі» після 5 номінацій. Це робить її шанси на «Оскар» дуже реалістичними.

Кращим драматичним серіалом минулого року назвали «Корону», якій з першого разу вдалося обійти «Гру престолів», яку вже 4 рази номінували в цій категорії. C «Золотим глобусом» додому поїхала виконавиця ролі королеви Єлизавети II Клер Фой, а також нагороду за свою гру в драматичному серіалі отримав Біллі Боб Торнтон, зіграв у «Ґоліяте».

Звання Кращого комедійного серіалу отримала «Атланта», і разом з нею статуетку взяв виконавець головної ролі Дональд Гловер. Компанію йому в цій категорії склала актриса Трейсі Елліс Росс, яка перемогла за ситком «Чорнуватий».

Передбачувано серед переможців у категоріях міні-серіалів опинилася «Американська історія злочинів», але у кількості перемог тут її несподівано вдалося обскакати «Нічному адміністратору», який з першої номінації приніс Тому Хіддлстону його «Золотий глобус».

Чи виправдали переможці цього року ваші очікування? Залишайте свої враження у коментарях.

Переможці «Золотого глобуса-2017» від кінематографа:
Кращий фільм (драма):

Кращий фільм (комедія, мюзикл):

Кращий режисер:

Краща актриса (драма):

Кращий актор (драма):

Краща актриса (комедія):

Кращий актор (комедія):

Краща актриса другого плану:

Кращий актор другого плану:

Кращий сценарій:

Кращий анімаційний фільм:

Кращий іноземний фільм:

Кращий оригінальний саундтрек:

Краща оригінальна пісня:

Переможці «Золотого глобуса-2017» від телебачення:

Кращий драматичний серіал:

Кращий комедійний серіал:

Краща актриса драматичного серіалу:

Кращий актор драматичного серіалу:

Краща актриса комедійного серіалу:

Кращий актор комедійного серіалу:

Кращий міні-серіал або телефільм:

Краща актриса міні-серіалу або телефільму:

Кращий актор міні-серіалу або телефільму:

Краща актриса другого плану в серіалі, міні-серіалі або телефільмі:

Кращий актор другого плану в серіалі, міні-серіалі або телефільмі:

1716 

2 коментаря

SpaceMonkey

9 січня 2017, 13:41

Все больше хочется сходить на «Ла-Ла Ленд» :)
1 / 0 
Елена Стрельбицкая в ответ на SpaceMonkey

9 січня 2017, 15:14

Этот фильм достоин каждой своей награды. Надеюсь, на «Оскаре» ему тоже что-то перепадет, несмотря на то, что это не драма.
0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: