«Ваяна» побила рекорд «Крижаного серця»

26 листопада 2016,  20:31 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Новий диснеївський мультфільм «Ваяна» встановив рекорд у свій перший день прокату, побивши прем'єрні збори «Крижаного серця».

«Ваяна» розповідає історію юної дівчини Моани, що вміє керувати океаном, яка разом з напівбогом Мауї відправляється в незабутню подорож, і своє плавання по водах бокс-офісу вона почала з рекорду.

За перший день прокату в США в цю середу мультфільм заробив $15,6 мільйонів. Цей результат на півмільйона перевершив попередній рекорд, встановлений напередодні Дня подяки 2013 року «Крижаним серцем», яке зібрало в день прем'єри $15,1 мільйонів.

За підсумками п'ятниці «Ваяна» вже отримала $47,4 мільйонів, і це виключно завдяки американським глядачам.

Щоб поставити рекорд зборів прем'єрного вікенду, новому творінню студії Disney буде необхідно заробити хоча б $94 мільйони, щоб перевершити $93,5 мільйона «Крижаного серця». Але на другий день прокату «Ваяна» відстала від аналогічних зборів свого попередника на $1,1 мільйон, тому очікується, що за підсумками вихідних бокс-офіс мультфільму складе десь $81 мільйон. Так що «Крижаному серцю» поки нема чого турбуватися.

Тим не менш, якщо цей прогноз здійсниться, то «Ваяна» опиниться на другому місці в рейтингу диснеївських релізів в вік-енд Дня подяки, яке зараз займає «Історія іграшок 2» з $80,1 мільйонами.

В український прокат «Ваяна» вийде 22 грудня.

831 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: