Рецензія на фільм «Тролі»
Різнобарвне щастя

28 жовтня 2016,  00:55 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Кінематограф вже давненько лякає нас всілякими тролями, які на екрані в основному постають якимись величезними монстрами з нерозвиненим інтелектом, чиєю головною метою є знищення або пожертя всього, що тільки під руку попадеться. Але студія DreamWorks вирішила нагадати, що в світі існують надзвичайно милі і добродушні тролі, які співають і танцюють, даруючи всім щастя...

Зняти мультфільм про тролів з яскравими зачісками, яких багато хто знає завдяки маленьким і чомусь голим іграшкам з 1990-х, випало режисерові «Шрека назавжди» Майку Мітчелу, а допомагав йому аніматор «Шрека 2» Волт Дорн. Але їх «Тролі» вийшли абсолютно не схожими на франшизу про зеленого огра, а більше нагадують музичну веселку, що заражає все навколо нестримними веселощами.

У центрі подій «Тролів» опиняється принцеса тролів Мачок і хлопець Пагін, названі на честь квітки маку та пагону трави. Вони – дві протилежності, але повинні працювати разом, щоб врятувати своїх друзів з лап злісних бергенів, які вважають, що можуть бути щасливими, лише коли з'їдять троля. З початку пригоди, куди похмурого Пагіна, що живе подалі від галасливих і життєрадісних родичів, хитрістю втягує неймовірно щаслива Мачок, що дратує його своєю наївністю і безтурботністю, вони є цікавими протилежностями, які не дають занудьгувати. Але чи зможе він постійно протистояти цій усмішці нав'язливої подруги? Ви напевно вже знаєте відповідь, тільки від цього перегляд аж ніяк не псується, адже насамперед вони знатно подістають один одного.

Інші тролі здебільшого виглядають так, ніби аніматори створювали їх в якомусь кислотному тріпі, особливо та личинка на руках у товстуна або голий троль, пукаючий блискітками (так, це не помилка). Спершу це виглядає дико, але поступово можна змиритися з їх дивацтвами, адже ніхто не ідеальний. Зате варто зазначити, що у тролів, хай якими б лісовими мешканцями вони не виглядали, досить розвинене почуття індивідуальності, за яке ніхто не засуджує. Цьому у них теж можна повчитися.

В оригіналі головних героїв озвучують і співають за них Анна Кендрік і Джастін Тімберлейк, які почали просувати свій мультфільм ще навесні в Каннах, але якщо ви є шанувальником їх співу і очікуєте почути тут їхні голоси, то на вас чекає розчарування. Але, з іншого боку, українські актори зробили дуже хорошу роботу дублювання їх героїв і виконанні їхніх пісень, щоб навіть найменшим глядачам було зрозуміло, про що співається в цьому анімаційному мюзиклі. А «Hair Up», «Can't Stop the Feeling!» і «True Colors» можна потім і вдома послухати. І окреме спасибі Кендрік за її кавер пісні «The Sound of Silence». Він прекрасний.

Мультфільм «Тролі» знятий таким добрим і яскравим, що дивитися його можна і найменшим діткам, яких, напевно, потішать всі ці різнобарвні співаючі і танцюючі тролі, але його посил, який полягає в тому, що щастя не можна отримати ззовні, що воно має зігрівати людину зсередини, і що щасливим може бути абсолютно кожен з нас, більше спрямований на батьків. Адже діти і так самі по собі нагадують цих задоволених життям тролів, радіючи різними дрібницям і знаходячи щастя в усьому, що їх оточує. Дорослим же в цьому плані важче, і ми частенько перетворюємося на подібність цих бергенів, яким здається, що щастя можна буквально знайти і з'їсти. І в цій гонитві за ефемерним щастям ми забуваємо, що можемо бути щасливі вже тут і зараз. Може, хоч «Тролі» вам про це нагадають.

Коли в душі тьмяніють барви і стає зовсім сіро, спробуйте відшукати в собі свого внутрішнього троля з яскравою зачіскою, який буде співати, танцювати і нагадає про те, що ви самі можете створювати своє щастя.

2076 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: