Рецензії на (2016)

Рецензія на фільм «Панда Кунг-Фу 3»
Нескінченні пригоди Воїна Дракона
21 лютого 2016,  12:48 | Рецензії | Автор: SergioBond

Так історично склалося, що січневе затишшя в кіноіндустрії дуже схоже на морський штиль: гучних і дорогих картини немає в принципі, а серіали тільки-тільки виходять із зимової сплячки. У цьому плані 2016 рік не став винятком, а тому лише на початку лютого з'явився яскравий промінчик у вигляді мультфільму «Кунг-фу панда 3». І, по вже усталеною традицією, у відрядженні відвідати кінотеатр я зміг лише в неділю. Ну а замітка... А що замітка?.. Поки вільна хвилинка з'явилася, поки з думками зібрався, так тиждень і пройшов. Але про все по порядку.

Треба сказати, що студія DreamWorks Animation подарувала всім нам безліч чудових мультфільмів. Серед них і анімація «Кунг-фу панда» в трьох частинах, де розповідається про пригоди панди По і його друзів. Перша історія була дуже цікавою і захоплюючою. Не дивно, що незабаром вийшла друга, а тепер і третя частини. З метою подивитися новинку я і попрямував в найближчий кінотеатр. А оскільки даний мульт тільки відкриває анімаційний сезон цього року, то і охочих подивитися його зібралося досить.

Цього разу нашому Воїну Дракона належить битися не тільки з колишнім соратником і другом майстра Угвея, а й більше дізнатися про самого себе і своє призначення. Мені ж було цікаво, перш за все, поспостерігати за реакцією дітвори на мультфільм. Все-таки подібна анімація для них робиться. А оскільки вустами немовляти глаголить істина, то і думка про «Панду кунг-фу 3» після відвідин кінотеатру у мене залишилося однозначне.

Протягом усього сеансу я періодично чув то праворуч, то ліворуч від себе слова нерозуміння того, що відбувається від дітей різного віку. І правда. Навіщо було закручувати сюжет навколо енергії ци, потойбічного світу і висвітлювати інші, досить дорослі проблеми в мультфільмі 6+? Цей момент мені виразно неясний. Також дітвора нарікала на малу кількість жартів. І тут я теж на їхньому боці. У порівнянні з першою (і навіть з другої) частиною – в плані гумору і кумедності все стало куди гірше і бідніше. Здавалося б – ціле село панд буде веселити глядачів увесь хронометраж. Але ні. Однією милотою тут не обійдешся. Кінотеатр – не YouTube, а панди – не кошенята.

Втім, оскільки ця картина все-таки дітище DreamWorks Animation, то тут і добро торжествує, і мораль є. Занадто багато надій на третю частину франшизи покладати не варто, але дітвору зводити можна. Гарне відкриття мультиплікаційного сезону в цьому році. Шкода, що мульт можна глянути всього один раз (нуднуватий). Але така вже доля майже всіх сіквелів. Бабло заради бабла і все таке...

Рецензія на фільм «Панда Кунг-Фу 3»
Воїн Дракона і його армія панд
26 січня 2016,  18:03 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Ставши обраним Воїном Дракона, панда на ім'я По не раз рятувала китайські землі від лиходіїв завдяки своїй майстерності кунг-фу. Але коли зі світу мертвих збігає могутній розлючений бик, По розуміє, цю битву можна виграти, лише осягнувши стародавнє мистецтво панд. На щастя, тоді ж він виявляє, що насправді є не останньою пандою, як думав раніше...

«Панда Кунг-Фу» вже давно стала однією з найбільш популярних і улюблених глядачами анімаційних франшиз студії DreamWorks Animation після «Шрека» і «Мадагаскару». З моменту виходу її попередньої частини пройшло рекордних 5 років, але глядачі різного віку, нарешті, дочекалися повернення на екрани в міру вгодованого майстра східних бойових мистецтв панди.

Третю частину його пригод зняли режисер минулого мультфільму Дженніфер Ю і аніматор Алессандро Карлоні, для якого це стало повнометражним режисерським дебютом. І щоб перевершити попередні мультфільми, обидва з яких були номіновані на «Оскар», вони вирішили торкнутися теми надприродного і потойбічного життя, пославши головному герою ворога з Пекла.

За ці роки Воїн Дракона не надто змінився, залишаючись частково все тією ж незграбною і інфантильною пандою, але, нарешті, настав час йому подорослішати і стати вчителем. Звичайно, перш ніж він осягне цю майстерність, По наб'є не одну гулю, причому в основному не собі, але коли в нього так сильно вірять близькі, він просто не має права відступити. Окремою сюжетною лінією для головного героя стає знайомство зі своїм біологічним батьком, але виховавший його гусак також не бажає відступати, нехай навіть за сином йому довелося б відправитися на край світу. Забавна виходить сімейка, тому два татуся і один могутній синок не раз стають причиною як зворушливих, так і досить комічних моментів.

Разом з По повертаються і інші майстри: Тигриця, Богомол, Журавель, Гадюка, Мавпа, а також Великі Майстра Шифу і Угвей зі своїм черепашачим спокоєм. Небезпека цього разу втілюється в злому дусі Каї, який повернувся, щоб забрати у хороших хлопців життєву енергію Ци. Кай не стільки страшний, незважаючи на свою здатність перетворювати майстрів в зелені нефритові маріонетки, скільки атмосферно промальований з усією цією зеленуватою потойбічною аурою. Так що можна не боятися, що ваших дітей налякає цей мультфільм, скоріше, вони навіть зможуть поспівчувати цьому великому і сильному лиходієві, до якого ніхто з героїв не відноситься серйозно.

Навіть якщо ви не є великим шанувальником майстра По, «Панда Кунг-Фу 3» має добрі шанси припасти вам до душі більше, ніж попередні. Секрет в тому, що тут з'являється ціле поселення панд, які не дають нудьгувати і постійно ненав'язливо розчулюють однією своєю присутністю. Чого тільки варта та маленька дівчинка-панда, яка мертвою хваткою вчіпляються в Тигрицю, прийнявши її за іграшку. А коли в кадрі стільки милих панд, настрій піднімається сам собою.

Ставши Майстром кунг-фу і Воїном Дракона, панда По відкриє, що це лише початок шляху, адже в світі ще існує стільки різних премудростей, яким він би міг навчитися, і яким він би міг навчити інших.