Новини про фільм (2009)

10 липня 2019,  20:50 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Бережись, Домінік Торетто. Володарка премії «Оскар» Шарліз Терон знову зіграє кіберлиходійку Сайфер в бойовику «Форсаж 9», чиї зйомки вже стартували.

Читати далі...
28 червня 2019,  19:35 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

У понеділок, 24 червня, стартував знімальний процес пригодницького бойовика «Форсаж 9», на честь чого його зірки Він Дизель та Мішель Родрігес передали привіт шанувальникам зі знімального майданчика.

Дизель поділився першим закулісним відео дев'ятого фільму про пригоди Домініка Торетто та його сім'ї у своєму Instagram після закінчення першого знімального дня. У даному відео вони з Родрігес називають це «дивом» і кажуть, що «вони дуже вдячні студії Universal, команді і касту, і, що найголовніше, прихильникам з усього світу», які допомогли перетворити цю історію на мегапопулярну франшизу.

Прем'єра фільму «Форсаж 9», який знімає режисер Джастін ЛінФорсаж 4», «Форсаж 5» и «Форсаж 6»), очікується у травні 2020 року.

18 червня 2017,  20:08 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Вы знали, что звезда «Чудо-женщины» Галь Гадот любит погонять на мотоцикле, два года отслужила в армии и обожает песни Джорджа Майкла? Узнайте о ней больше в нашей подборке интересных фактов об актрисе.

Читати далі...
12 квітня 2009,  21:39 | Рецензії | Автор: Redder

Відчувши наближення весняного загострення, прокинувся від слячки, з'їв таблеток, подзвонив найпрекраснішій дівчині у світі й витяг її в кіно. В кіно, як з'ясувалося, показували «Форсаж 4». Втім, це він у нас Форсаж 4, а в оригіналі зовсім навіть "Fast & Furious". Перші три серії, втім, я теж дивився.

Перед фільмом показали три трейлери - на «Населений острів: Сутичка», «Трансформерів: Помста занепалих» й «Стар Трек». Перший, незважаючи на неначебто достаток бойових і намальованих сцен, виглядає гівняно, другий - нереальна круть, а третій - чорт його зна, з одного боку перезнімання серіалу столітньої давнини, а з іншого - Джей-Джей Абрамс (родич відомого танка) туфти не жене й тонко відчуває бажання й настрій аудиторії. Загалом, будемо подивитися.

Поки я міркував над тонкостями кіновиробництва, народ, затарившись дивовижними бідонами з попкорном, розсівся, і почався власно фільм. Вже перші кадри змусили пропотіти й послабити краватку - гонка за мега-бензовозом з наступною крадіжкою цистерн виглядає неймовірно круто. Домінік Торрент у виконанні Віна Дизеля рулить зі страшною силою - в обох сенсах. А за проїзд його машини під вантажівкою, яка вибухає, взагалі можна видати яку-небудь круту премію. Початок дуже сподобався.

Розвиток сюжету далі викликає тільки повагу - тут і постійні мега-гонки з різних приводів, і Дизель, який вагомо роняє свої репліки, і Пауль Валкер (ака агент Оконнор), ізбиваючий своїх колег по роботі, і романтична лінія з Мішель Родрігес, і родинна лінія із Джорданою Брюстер (гарна надзвичайно), і злий негр із серпом і молотом на шиї - і ще тачки-тачки-тачки!!!

Часом складалося враження, що фільми із серії «Форсаж» і всі "Need for Speed"'и робить та сама контора - а наприклад, під час тест-драйву з усіма намальованими картинками й GPS-підказками воно перетворилося у впевненість. Впевнений, у багатьох геймерів руки під час перегляду смикалися до недосяжного Tab й Shift для перемикання швидкостей. У мене, щоправда, не смикалися, у мене на руках дівчина сиділа. Але в цілому - дуже, дуже бадьоро все вийшло, цілком запально.

З іншого боку, не можна сказати, що фільм зриває якісь покриви або відкриває нову сторінку в історії фільмей про стрітрейсерство. Все доволі типово й стандартно - у гарному сенсі слова. Харизматичний Головний Лиходій, його Лютий Підручний, тема помсти за безневинно вбиту сестру, пекельні перегони по тунелях, безкровний мордобій і жодного матірного слова (щоб вкластися в підлітковий рейтинг PG13), все як треба, але якось без ізюминки.

Дивно навіть, що не було найбільш лютих перлин голлівудщини - Фінальної Бійки з Лиходієм на Занедбаному Заводі й Вертольота, який вибухає. Хоча актори дуже намагаються - всі в рамках своїх типажів «Брутальний Мачо з Кодексом Честі», «Агент Зірвиголова», «Іронічна Сестра», «Мерзенний Покидьок». Деякі сцени, щоправда, викликали деяке здивування. От погоня по дахах, явно злямзана з «Матриці» - вона для чого саме так зроблена? Тримання негідника за ногу з наступним киданням з висоти теж взято відомо звідки, хоча Дизель - далеко не Арнольд. Ну й так далі. Напевно, ці фрагменти щось таке спеціальне повинні казати глядачу, але не кажуть. Мовчать, сволоти.

Закінчення вийшло цікавим, я якось навіть не очікував такого. Ну а фінальний епізод з погонею за автобусом - взагалі блиск, особливо посмішка Дизеля на останніх кадрах. Порадували.

В цілому режисер Джастін Лін (який запам’ятався тільки «Токійським Дрифтом», але непогано, втім, запам’ятався) відробив свої гроші на совість. Нічого видатного, але дуже бадьоро й барвисто. Аматори гонок, стрілянини й Віна Дизеля залишаться не розчаровані.

А от за український дубляж вже настав час кого-небудь вбивати. Перекладачі й дублятори споганили весь фільм як могли, враження було мерзенне, черговий «Кушугум Продакшнз». Тільки оригінал.

10 квітня 2009,  21:25 | Рецензії | Автор: Александр Пчеляков

Сонячним квітневим днем, після довгої й виснажливої роботи, осідлають росіяни свої малолітражки й помчаться не поспішаючи, не порушуючи й по можливості не перевищуючи відмітку в 60 до найближчих кінотеатрів, щоб своїми очима побачити як перекачені, зататуйовані мужлани всіх кольорів і мастей, обліплені від голови до ніг дівицями абсолютно легкої поведінки, нарізають вночі кола по жвавих вулицях Лос-Анджелеса, незважаючи ні на спідометр, ні на ПДД, ні на банальну відсутність прав водія.

Приємно, що на цей четвертий раз череду молодців буде знову очолювати ніхто інший як сам Лисий Нянька, він же світлочутливий безшумний вбивця Річард Ріддік, він же товариш по службі всесвітньо відомого бійця Райана рядовий Капарцо, він же, власно, сам ... з купою старих друзів з першої частини фільму.

Божевільні перегони людей без яких-небудь монархів і престолонаслідників у голові на ультрасучасних «тачках», вартістю кожної в один малобюджетный фільм, по пересіченій місцевості, зустрічній смузі або «чорт-зна-де-десь-у-Мексиці» - ось та ізюминка, якої так не вистачає простому обивателю, виснаженому багатовіковими пробками, який мріє про заповітну синю кнопку "NITRO" і вільну гоночну трасу.

Коли серце від надлишку адреналіну починає стукати в унісон із двигуном; коли одна рука викручує кермо на всі 360 градусів, друга різко змінює передачі, третя хоробро й, головне, влучно застосовує вогнепальне за призначенням, і, нарешті, четверта показує всякого роду непристойності іншим учасникам руху - лише деяким довелося пережити стільки й відразу.

Але от у залі пристебнуть ремені, відкинуться зручніше в спинках крісел, шикнуть на божевільний молодняк десь позаду - і кіно, божевільним Люм’єрівським локомотивом, а точніше латиноамериканським бензовозом понесеться на глядача.

Вражаюче, але початок здався прямо-таки зразково-показовим і багатообіцяючим: яскравий і динамічний, повний ревучих машин і комп'ютерних цистерн! От таким, як мені здалося, і буде кіно - ні хвилини спокою: постійно щось відбувається, перевертається, стріляє, смачно лається по-іспанськи й вибухає бурхливим фонтаном полум'я!

Однак інтригуючий початок раптом різко переривається однією великою проблемою, яка буде переслідувати нас протягом майже всього фільму - ...діалоги...

В цьому фільмі з ними настільки все нудно й перезаклішовано, що мудра , яка прозорливо прочитала сценарій ще до початку зйомок, попросила жорстоко «вбити» себе вже на початку фільму.

«Ти повинен її забути й жити далі» - «Ах, я не можу» - «А може бути мені варто з'їздити на місце злочину - і все стане ясно як день! Мені для повного щастя не вистачає тільки величезної трубки й голосу Ліванова». Дизель може сміливо брати собі в напарники Даніеля з його фірмовим Peugeot-трансформером і зайнятися приватним розслідуванням хитромудрих ДТП.

Навіть сцени допиту проходять за доісторичною схемою мезозойської ери.

- (Він): Кому говорять: говорю говори!

- (Кримінальний елемент з відразливою зовнішністю): Я абсолютно нічого не знаю й не факт що що-небудь скажу!

*Далі йде глухий удар дерев’яним предметом або оглядовою екскурсією по визначних пам'ятках міста шляхом підвішування за одну ногу через карниз*

- Ну, як з пам'яттю!?

- Всесвітньо відомий фракієць Спартак підняв повстання проти римських гнобителів в 73 році до н.е.

Зачитувати весь список не варто через його тривалість. Однак одне питання мене дійсно тривожить: невже всю судову систему США захопили літні афроамериканці?

Проте режисер Джастін Лін дозволяє глядачеві передохнути, перемкнувшись на чергову барвисту гонку на жвавих міських вулицях - щоб після, з головою поринути в обійми Морфея, аж до того моменту, поки герої не додумаються знову сісти за кермо автомобіля.

Слово честі - хочеться знайти великий пульт і перемотати цей другосортний детективчик з невеликим натяком на драму й перейти, нарешті, як і годиться по всім законом жанру - до великих фінальних автопригод.

Варто відзначити, що під фінал фільм не зменшив обороти - навпаки: кінцівка радує око своєю «нестандартністю» й «відкритістю», всім своїм єством натякаючи що в 10ій частині Форсажу нас очікують запаморочливі перегони де-небудь на величезній міжпланетній станції в орбітальній зоні Сатурна.

В підсумку, як не парадоксально, 4а частина «Гонщиків проти Наркомафії» залишає після себе приємне враження. Якщо порізати більшість діалогів, наплювацьким чином поставитися до сюжетної лінії - то третина фільму, яка залишилася, буде просто чудова.

Хоча, можливо, більшість глядачів просто не зверне увагу й не стане так само критично ставитися до того, що діється в проміжках між феєричними гоночно-погонячними сценами - і будуть праві.

Ми адже винятково на машини прийшли подивитися, та на Дизеля, який, в черговий раз, опромінює весь зал своєю фірмовою переможною усмішкою - а заради цього, можна в крайньому випадку й потерпіти!

А тому - сміливо мчимося до кінотеатру! Однак не варто забувати, що в реальному житті навіть Дизель отримує штрафи за перевищення!