Новини про фільм (2016)

18 жовтня 2016,  18:41 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Бути працюючою мамою з двома маленькими дітьми і без чоловіка зовсім не просто, але тридцятирічна Вікторія не припиняє намагатися зачарувати долю своїм завзяттям. Як раптом їй у клієнти нав'язується близький друг, звинувачений колишньою дівчиною в нападі, і тут насилу знайдений нею баланс в житті починає стрімко розхитуватися...

Останнім часом стало дуже модно називати свій фільм на честь головної героїні, чиє ім'я неодмінно має бути Вікторія, і ось після німецької «Вікторії» Себастьяна Шиппера і британського серіалу «Вікторія», що розповідає про однойменну королеву, в світ виходить французька «Вікторія» чи «У ліжку з Вікторією» Юстіна Тріє. І вона жодним чином не схожа на своїх серйозних тезок.

Весь сюжет цієї до біса привабливої мелодраматичної комедії крутиться навколо матері-одиначки та адвоката Вікторії Спік, чиє життя починає стрімко котитися шкереберть. Від неї йде нянь, в офіс перестали ломитися клієнти, а особисте життя складається з випадкових і вельми дивних сексуальних партнерів, яких Вікторія знаходить в Інтернеті. Так, її недосконалість і одночасна чарівність можуть сміливо скласти конкуренцію американській героїні книг і фільмів Бріджит Джонс. Ось тільки з властивим сучасним реалізмом європейського кінематографа «В ліжку з Вікторією» покаже не тільки смішні, але і цілком безнадійні моменти, знайти вихід з яких головній героїні ледь виходить.

Вікторію в цій кінокартині втілила бельгійська актриса Вірджинія Ефіру, яку шанувальники французького кінематографа могли вже цього року побачити в трилері «Вона», але навіть якщо ви бачите її вперше, ця актриса швидко підкорить вас своєю чарівністю. Її Вікторія розумна, гарна, незалежна – справжня героїня нашого часу. І нехай періодично у неї все валиться з рук, або деколи на неї накочують хвилі депресії та емоційного виснаження, вона справжній боєць, що блискуче доводить у суді. Адже недарма її назвали таким переможним ім'ям.

Групою підтримки Вікторії виступає за сюжетом колишній дрібний торговець наркотиками, якого вона в минулому врятувала від в'язниці, Сем. Він не проти жити в неї на дивані, готувати їжу, прибирати, допомагати з дітьми і рятувати героїню від нападів паніки після сексу з черговим випадковим знайомим. Але вона впритул не помічає цього милого хлопця, якого чудово зіграв Венсан Лакост з сатиричної комедії «Джекі в царстві жінок».

І в доповнення, друга головної героїні, яка потребує не тільки в захисті адвоката, а й серйозної допомоги психолога, перевтілився Мельвіль Пупо, який прославився завдяки драмі Ксав'є Долана «І все ж Лоранс».

Французька кінокартина «У ліжку з Вікторією» вийшла відмінною, легкої, романтичною, сексуальною і піднімаючою настрій комедією. Незважаючи на всі показані тут життєві негаразди, після її перегляду приходить прилив натхнення, адже якщо Вікторія змогла, то і ми зможемо. Головне оточувати себе надійними людьми, які не прагнуть зіпсувати вашу репутацію.

Загалом, шанувальникам французького кіно і чарівних фільмів «У ліжку з Вікторією» наполегливо рекомендується до перегляду для поліпшення життєвого апетиту в цю похмуру осінню погоду.

Якщо вам раптом здалося, що підступності долі вас ось-ось доконають, подивіться на Вікторію, видихніть і посміхніться. Вона підкаже, що в житті немає нічого такого, з чим би не можна було впоратися.

28 вересня 2016,  00:47 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Вікторія намагається почати нове життя — взяти себе в руки, розібратися з коханцями, більше спати і краще харчуватися. Тільки от колишній, що звернувся до неї за допомогою, не допомагає навести порядок. А інший коханий, який уявив себе популярним письменником, посвячує всю мережу в подробиці її інтимного життя.

У кінотеатрах України з 20 жовтня.