Новини про фільм (2017)

29 січня 2021,  23:54 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Через 20 років після прем'єри культової стрічки «Реквієм за мрією» його режисер Даррен Аронофскі та виконавець головної ролі Джаред Лето возз'єднаються на знімальному майданчику нового фільму Аронофскі, що називається «Adrift».

Читати далі...
4 липня 2019,  23:14 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Наступної роллю володарки премії «Оскар» Дженніфер Лоуренс на великому екрані стане поки безіменна драма бродвейської режисерки Ліли Нойгебауер.

Читати далі...
11 січня 2018,  01:57 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Ви можете любити або ненавидіти психологічний трилер «мати!», але його чесний трейлер точно змусить вас сміятися.

Синопсис гучної кінокартини Даррена Аронофскі, де головних героїв зіграли Дженніфер Лоуренс і Хав'єр Бардем, повідомляв, що це фільм про те, як відносини пари проходять справжнє випробування, коли до них в будинок приходять непрохані гості. Але насправді «мати!» виявилася складною і дуже жорстокою алегорією на відносини людства з матір'ю-природою, наповненою прихованими символами... Гаразд, досить про це, каже нам її чесний трейлер від Screen Junkies, давайте краще повеселимося і знайдемо в цій історії не такі серйозні й моторошні моменти.

А якщо ви все ще не розібралися в тому, що тут відбувається, читайте нашу рецензію на «мати!».

25 листопада 2017,  19:30 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Дженніфер Лоуренс і Даррен Аронофскі, які нещодавно разом просували свій фільм «Мати!», більше не пара.

Читати далі...
17 вересня 2017,  17:37 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Актриса Дженніфер Лоуренс і режисер Даррен Аронофскі позували разом перед фотографами на прем'єрі фільму «Мати!» у Нью-Йорку.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Мати!»
Любов, біль і гнів Матері-природи
15 вересня 2017,  15:40 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Про нове творіння Даррена Аронофскі, який створив культовий «Реквієм за мрією» і не менш знаменитий «Чорний лебідь», було відомо зовсім небагато. Але історія про подружну пару, чиє мирне існування порушують непрохані гості, виявилася набагато складнішою і багатограннішою, ніж можна було припустити.

З виходом першого трейлера «Мати!» багато хто дивувалися, чому у головних героїв така велика різниця у віці, вважаючи, що на роль Матері потрібно було взяти актрису постарше. Але Дженніфер Лоуренс взяли у фільм аж ніяк не через голлівудський сексизм, а за сюжетом. Один з гостей навіть відпускає жарт з приводу того, що дружина головного героя годиться йому в дочки. За віком так і є, але по глибині своєї гри Лоуренс стала ідеальним екранним партнером для Хав'єра Бардема. Спочатку дивишся на їхні стосунки, де вона віддає йому всю себе, прагне у всьому йому догодити, любить його безмежно і вкладає в нього весь сенс свого життя, і розумієш, що це її перша і єдина любов. Таку невинність і наївність можна зіграти тільки в молодому віці. Тому більш доросла героїня Мішель Пфайффер, одна з непроханих гостей, так різко контрастує на фоні Лоуренс, що допомагає створити між ними конфлікт.

Еволюція Матері протягом цих двох годин, які часом здаються цілим життям, потрясає до глибини душі. Лоуренс просто вивертає себе навиворіт у другій частині фільму. Це складно описати словами, це потрібно бачити, якщо вам подобається ця актриса. Так далеко вона ще не заходила, і справа не тільки в сцені, де вона частково оголилася. Справа в голих емоціях, які пульсують крізь екран. Разом з нею хочеться кричати і рвати волосся на тих, хто руйнує своїми руками її Едем, її Рай, її Будинок. Без сумнівів краща роль Лоуренс на сьогоднішній день, а та роль, за яку вона отримала «Оскар» і в підметки не годиться її Матері.

По мірі того, як все нові і нові люди та події струшують життя головних героїв, це подружжя перетворюється в щось більше, ніж звичайні чоловік і дружина. Так вони і ніколи ними не були. У сенсі, звичайними людьми. Вони – це дві тісно переплетені метафори, одягнені в людську плоть. Вона – Мати-природа, віддає всю свою любов, дарує життя, яку ніхто не цінує, а він – хто ж він насправді? Бардем не раз (і не два) втілював на екрані страшних персонажів, але його герой з «Мати!» є їх вінцем. У нього немає імені, але всі називають його Поетом, а в титрах його персонажа звуть Him – тобто, Він з великої літери. Як Бог. При перегляді ви можете подумати, що він швидше Диявол, що підживлюється людською любов'ю і пожадливістю, але ні. Тут Аронофскі сміливо грає з метафорою створення фальшивих ідолів, і в результаті у них з Бардемом вийшла найсміливіша інтерпретація Всевишнього, що коли-небудь була показана на екрані.

Особливим персонажем виступає сам будинок, де відбуваються ці жорстокі події. Він вабить і лякає одночасно. Постійно здається, ніби він є живим організмом: він дихає, він рухається, він живе. Його зв'язок з Матір'ю нагадує симбіоз – вони підживлюють одне одного, і тут складно не помітити паралель не таку глибоку, як Мати-природа, зате більш близьку кожному – паралель з кожною жінкою-дружиною, жінкою-матір'ю, яка віддає стільки сил і любові до свого дому, своєї сім'ї, вкладаючи значну частину себе в кожну цеглинку, кожну стіну, кожну кімнату. Як говорить героїня Пффайфер: «Ти даєш і даєш, але цього завжди мало». Ці слова звучать правдиво як в контексті звичайних людських відносин, так і в більш глобальному сенсі, якщо згадати, що перед нами – сама Мати-природа. Вона дає нам все, а ми її мало того, що не цінуємо і приймаємо як належне, так ще й б'ємо і гвалтуюємо в планетарному масштабі. Чи варто потім дивуватися, що вона відповідає нам руйнівним гнівом? Не варто, але колесо продовжує крутитися, і ми не хочемо вчитися на своїх помилках. Адже людство саме уявило себе Богом і вважає, що може робити з Матір'ю-природою все, що йому заманеться. До чого це призводить, можна подивитися в новинах.

«Мати!», змушує засумніватися в тому, що є реальністю, а що – кошмарною фантазією. Часом здається, що це найстрашніша і тривожніша кінокартина, яку я коли-небудь дивилася. Тут немає монстрів в традиційному розумінні, як демон Пеннівайз в «Воно», але є люди та їх всепоглинаюче божевілля, що накочує хвилями, все сильніше і сильніше, намагаючись змити тебе в океан свого божевілля. Після перегляду виникає відчуття, що зараз теж розверзнеться земля під ногами і поглине тебе. Це непросто витримати, але деколи необхідний такий струс.

У Аронофскі вийшло порушуюче табу і безкомпромісне міркування про те, звідки ми походимо, куди йдемо, до чого прагнемо все наше життя і де в результаті закінчуємо, поглинені Матір'ю-природою. Ми відчайдушно намагаємося її контролювати, але вона все одно рано чи пізно бере над нами верх. Замкнуте коло, яке, як не старайся, не розірвати.

Серед численних деталей, які створюють неповторну атмосферу фільму, хочеться окремо відзначити звук. Я обожнюю слухати в кіно різні незвичайні звуки, і цей звук струни, що надривається, з фільму «Мати!» проникає під шкіру і залишається там надовго. За свої звукові ефекти фільм Аронофскі точно гідний «Оскара».

Мало кому даний фільм припаде до душі, небагато хто зможе його висидіти і захоче в нього зануритися і зрозуміти його, але якщо ви готові до цього, то він переверне ваш світ і поповнить колекцію ваших особистих кіношедеврів. Дуже хочеться, щоб «Мати!» зібрала гарну касу; Аронофскі треба підтримати, щоб він зняв ще в майбутньому щось таке, але реакція основної маси глядачів під час допрем'єрного показу мене неприємно здивувала. Здавалося б, у залі були журналісти, інтелектуали та інші «вершки суспільства», але масові дурні смішки від поверхневого сприйняття кінокартини все одно присутні. Хоча і оплески від іншої частини глядачів в кінці теж були (не могла ж я одна так голосно плескати!). Загалом, така ж реакція, як і на Венеціанському кінофестивалі. Тому можу сказати, що це найнемейнстрімний фільм Аронофскі і до нього потрібно підходити обережно. Виберіть собі відповідну компанію для перегляду «Мати!», або сходіть на неї самі, щоб вам ніхто не нудів над вухом, не розуміючи і не бажаючи розуміти, що відбувається на екрані. В ідеалі, я перегляну його як-небудь вдома сама в повній тиші.

І пам'ятайте: Матір-природу краще не злити.

14 вересня 2017,  16:14 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Культовий режисер Даррен Аронофскі, чия «Мати!» виходить в український прокат, пояснив, чому хоче, щоб його фільмам або аплодували, або освистували їх.

Читати далі...
14 вересня 2017,  03:07 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Після перегляду «Голодних ігор» ми знаємо, що володарка «Оскара» Дженніфер Лоуренс дуже добре стріляє з лука, а як щодо метання сокири? Під час «Нічного шоу» вони з ведучим Джиммі Феллоном посперечалися, хто краще вміє кидати сокиру, і тут же продемонстрували свої навички на бідному дерев'яному «манекені». Хто переміг? Дивіться відео.

Вже цього четверга ви зможете побачити Лоуренс у кіно в трилері Даррена Аронофскі «Мати!».

13 вересня 2017,  16:40 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Промо-кампанія психологічного трилера «Мати!» порадувала нас цікавим анімованим постером, який пов'язує таємні символи персональних постерів з Дженніфер Лоуренс і Хав'єром Бардемом. Химерним чином один постер відправляє нас далі в глибини цієї історії і показує тісний зв'язок головних героїв зі своїм таємничим будинком. Відео створено так, щоб у глядача з'явилося відчуття, ніби він занурюється в кролячу нору.

Фотографії з прем'єри фільму Даррена Аронофскі на Венеціанському кінофестивалі ви знайдете тут. У кіно з 14 вересня.

11 вересня 2017,  17:04 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Володарі премії «Оскар» Дженніфер Лоуренс і Хав'єр Бардем вирушили до Венеції, щоб показати свій новий триллер «Мати!».

Читати далі...
9 вересня 2017,  18:31 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

До прем'єри очікуваного трилеру Даррена Аронофскі «Мати!» залишилося менше тижня, а студія Paramount Pictures продовжує інтригувати новими трейлерами, де зашкалює саспенс. Дженніфер Лоуренс і Хав'єр Бардем втілюють тут щасливу подружню пару, яка живе самотньо у великому будинку. Як раптом на їх порозі з'являються незнайомці, яких грають Ед Харріс, Мішель Пфайффер та Донал Глісон, і ці незвані гості перевернуть їхнє життя.

Ви вже можете придбати квитки на перші покази фільму «Мати!» на нашому сайті. У кіно з 14 вересня.

8 вересня 2017,  00:28 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Дивимося другий напружений фрагмент трилера Даррена Аронофскі «Мати!», в якому герой Хав'єра Бардема втрачає самовладання. Спершу вони з героїнею Дженніфер Лоуренс здаються ідеальною парою, яка облаштувала свій ідеальний будинок, але коли незвані гості у втіленні Мішель Пфайффер та Еда Харріса розбивають одну цінну річ, головний герой зривається й проганяє усіх геть, впиваючись руками в гострі осколки.

Попередній фрагмент кінокартини, де Пфайффер залякує Лоуренс, дивіться тут. У кіно з 14 вересня.

31 серпня 2017,  01:24 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Перший фрагмент трилеру «Мати!» показує дуже налякану Дженніфер Лоуренс. Хто ж так сильно налякав дівчину в її рідному будинку? Мішель Пфайффер своїми розмовами про дітей, якими залізла в голову головній героїні, ніби розкривши її страшний секрет. Гра актрис в цьому відео змушує чекати на кінокартину зі ще більшим нетерпінням.

Українські ТБ-ролик і постер фільму Даррена Аронофскі ви знайдете тут. У кіно з 14 вересня.

15 серпня 2017,  23:16 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Студія Paramount Pictures поділилася новим інтригуючим чи то тизером, чи то трейлером трилера «Мати!», в якому героїня Дженніфер Лоуренс знову злякано ходить по своєму будинку. Здається, що вона зовсім одна, але за кадром кричать усі ті незвані гості, які збираються перевернути їх тихе з чоловіком життя. Чоловіка Лоуренс тут втілює Хав'єр Бардем.

Український трейлер кінокартини від творця «Чорного лебедя» Даррена Аронофскі дивимося тут. Його прем'єра відбудеться у вересні.